BK nappasi voiton Urheilutalolta

ig BK46 1212 (2)

Käsipallon SM-Liiga
HIFK – BK-46 22 – 28 (11-15)
La 18.9. klo 17:00
Helsingin UT

Liigakauden ensimmäinen matsi UT:lla nähtiin lauantaina, kun BK-46 saapui vierailulle Kallioon. Karjaan raitapaidoissa oli hyvin pitkälle samat miehet kuin viime kaudella, kun taas IFK:ssa vaihtuvuus oli paljon runsaampaa. Varsinkin avauspelissä Dickeniä vastaan IFK:n pelissä ei löytynyt yhteistä säveltä, eikä IFK päässyt haastamaan naapureita avausvoiton saavuttamiseksi. BK-46 oli ekassa matsissaan vierailulla Tallinnassa asti, mistä perustuliaisten lisäksi tuli avausvoitto lukemin 22-34. Lauantaina heti ottelun alussa BK sai kaksi kertaa pallon 7m-viivalle, kun vieraat tulivat röyhkeästi heittopaikkoihin, joita IFK ei luvallisesti aikonut luovuttaa. Kalle Alander aloitti matsin kuumassa vireessä, ja otti tyylikkäät torjunnat niin Nico Rönnbergin kuin Jac Karlssonin rankkareista. Pelitilanteissa Rönnberg ei erehtynyt, vaan heitti kolme ensimmäistä BK-maalia. Vladimir Knopinskii piti pelin tasoissa kahdella osumalla, kunnes 12 minuutin kohdalla BK:n johto kasvoi ensimmäistä kertaa kahteen maaliin 3-5.

Nico Rönnberg teki maalit, samalla kun Mikael Heinonen esti niitä toisessa päädyssä. Vartin jälkeen HIFK tarjosi BK:lle ilmaisen ylivoiman sekoillessaan kentälle 8 pelaajaa Alanderin tultua penkille. BK:n yv-osuman jälkeen IFK otti toistamiseen liikaa pelaajia kentälle, ja nyt matsia jatkettiin jo kahden IFK:laisen vajauksella. BK vyörytti lisää maaleja, ja IFK kompuroi 5-6 tilanteesta lopulta viiden maalin takaa-ajoon 6-11 viimeisen kympin alkaessa. Molemmat maalivahdit jatkoivat tarkkaa peliä, ja Heinonen sai jopa itse laittaa pallon tyhjään verkkoon. Jakson lopussa joukkueet pelasivat tasaisen pätkän ja tauko aloitettiin 4 maalin erolla Dejan Karanin missattua niukasti summerin jälkeisen vaparinsa.

Toisen jakson alussa BK aloitti taas maalinteon tehokkaammin. Alle 10 minuutissa ero tuplaantui 8 maaliin 15-23, kun hermostunut IFK ei saanut pidettyä palloa hallussaan. Ne kerrat kun hyökkäykset eivät päättyneet omaan virheeseen, oli Mikael Heinonen edessä torjumassa vetoja. Kolmella tähdellä palkittu Heinonen otti lopulta 17 torjuntaa (44,8 %) ja kollega IFK-paidassa Kalle Alander keräsi 16 torjuntaa sekä kaksi tähteä. Reilun vierasjohdon saatuaan BK uskalsi yrittää erilaisia kuvioita, ja pelasi johdossakin 7 hyökkääjän turvin. Erikoistilanne jätti edes jotain harjoiteltavaa karjaalaisille, sillä IFK taisi saada enemmän osumia tyhjään BK-verkkoon mitä BK-46 ylivoimallaan saavutti oikeaan suuntaan. Kahden matsin jälkeen IFK edelleen etsii balanssia uudella miehistöllä, ja kriittisin ottelu nähdään ensi lauantaina, kun kaksi nollakerholaista kohtaavat Turussa Kamrat-derbyssä. BK:sta saadaan yrittää nopeaa revanssia heti perjantaina 1.10., kun HIFK isännöi uudelleen karjaalaisia Suomen Cupin puolivälierässä.

Maalintekijät
HIFK 22

#22 Vladimir Knopinskii 6
#23 Dejan Karan 3
#24 Oscar Udd 3
#27 Viktor Gruzinskii 3
#71 Evgeny Semenov 3
#2 Viktor Grönmark 1
#6 Antti Koskela 1
#10 Joel Hagström 1
#13 Martin Adamson 1

BK-46 28
#22 Sebastian Säkkinen 7
#20 Nico Rönnberg 6
#6 Oscar Kihlstedt 5
#4 Markus Viitkar 4
#7 Janne Korpimäki 2
#1 Mikael Heinonen 1
#10 Jac Karlsson 1
#14 Jonathan Ekman 1
#24 Oliver Nordlund 1

Tähtipelaajat
3 tähteä Mikael Heinonen, BK-46
2 tähteä Kalle Alander, HIFK
1 tähti Oscar Kihlstedt, BK-46