BK ratkaisi voiton alkuminuuteilla

Käsipallon SM-Liiga
BK-46 – HIFK 38-32 (22-14)
La 18.11. klo 16:00
Sisu Areena, Raasepori

Lauantain iloksi IFK kiipesi bussiin ja matkusti Raaseporiin. Lehtimäki Charter-bussissa oli ilmeisesti turhan mukavat oltavat, sillä joukkue oli unessa ensimmäiset 15 minuuttia kentälle jouduttuaan. Vain kahdessa minuutissa BK-46 otti jo 4-1 johdon, onnistuen jokaisella heitollaan. Isäntien saadessa ensimmäisen ulosajonsa viidennellä minuutilla IFK oli päästä takaisin rinnalle, kun Kristian Jansson heitti ylivoimalla 5-4 maalin. Seuraavat 8 minuuttia kuitenkin ratkaisi ottelun voittajan, kun Bogdan Klepa nollasi IFK-yritykset ja BK upotti 7 peräkkäistä maalia. Ero repesi hetkessä epätoivoisen tuntuiseen 8 maalin takaa-ajoon (12-4 ajassa 14:16), ja vaikka IFK sai syöksynsä pysäytettyä ei tilanteeseen tullut parannusta koko avausjakson aikana. Summerin lopettaessa ensimmäisen puoliajan ero oli edelleen 8 maalia. Klepa ehti napata 10 heittoa kiinni, ja jälkimmäisen vartin pelannut Ivan Saltykov pelasti IFK:lta 5 takaiskua.

Toisen jakson ensi minuuteilla IFK ei ollut niin unessa kuin matsin alussa. Joukkue ei ollut lannistunut pahannäköisistä maaliluvuista, vaan vieraat pelasivat pirteästi hyökäten – vaikka omassa päässä tosin pölisi melko reilusti. Erityisesti Vili Mattila aloitti toisen jakson vahvasti kolmella peräkkäisellä maalilla. Harmillisen usein IFK:lle kuitenkin sattui jokin helppo virhe hyökkäyksissään, jonka BK kuittasi armotta vastaiskumaalilla. IFK-kavennuksen jälkeen punaraita käveli toiseen päähän tekemään maalin, eikä ero pienentynyt kertaakaan alle kuuteen maaliin. IFK:n parhaaksi maalintekijäksi nousi Vili Mattila lopulta 9 osumalla, takanaan Niclas Ahlgren 7 ja Roman Protcenko 7. Ivan Saltykov ei tyytynyt pelkkään maalin vahtimiseen, vaan heitti myös kaksi osumaa toiseen päähän BK:n pelatessa alivoimiaan kuudella kenttäpelaajalla. BK:n riveistä ahneimpina maaleja heittivät Gea Rönnberg ja Oscar Kihlstedt 7 häkillä, kaikkiaan 10 karjaalaisen osallistuessa maalintekoon.

Maalintekijät
BK-46 38
Andreas Rönnberg 7
Oscar Kihlstedt 7
Topias Laine 5
Benjamin Helander 5
Kenneth Dahlberg 4
Maksym Biegal 4
Linus Löfgren 3
Alex Lignell 1
Albert Lindholm 1
Bogdan Klepa 1
HIFK 32
Vili Mattila 9
Niclas Ahlgren 7
Roman Protcenko 7
Nikola Zujic 3
Ivan Saltykov 2
Sergey Shevchenko 2
Antti Koskela 1
Kristian Jansson 1

IFK:lle syksyn neljäs tappio tarkoitti merkittävää harppausta kohti alempaa loppusarjaa. Taulukon kärjessä viisi joukkuetta tungeksivat samoilla sijoilla, ja IFK:lla on nyt viiden pisteen harppaus edessään neljännen sijan saavuttamiseen. Arvokkaita lisäpisteitä tavoitellaan seuraavan kerran kotikentällä, kun HIFK kohtaa Pargas IF:n Kalliossa lauantaina 25.11.

SEURAAVA OTTELU
HIFK – PIF
La 25.11. klo 16:00
Helsingin UT