BK vei pisteet mennessään

Käsipallon SM-Liiga
HIFK – BK-46  25-32  (14-17)
La 17.11. klo 16:00
Helsingin UT

Lauantain liigamatsin alkuseremoniaan mahtui monta ilon hetkeä. Ardo Puna oli rikkonut edellisessä pelissä 200 SM-liigamaalin rajan, IFK-kapteeni Johannes Bargum pelasi uransa 300. liigaottelun IFK-paidassa ja sairaskohtauksestaan toipunut Roman Protcenko oli saapunut Helsinkiin ojentamaan Bargumin muistolaatan. Myös matsi aloitettiin iloisella tempolla, kun molemmat joukkueet viiimeistelivät ensimmäisistä hyökkäyksistään. Bogdan Klepa sai BK-maalilla kiinni IFK:n ensitunnustelut, mutta silti IFK onnistui nousemaan johtoasemaan. Isännät olivat tuloksissa niukasti edellä koko avauskympin, kunnes Oscar Udd ja Nikita Dolganov saivat peräkkäiset ulosajot minuutin välein. Kahden vajaallakin Ardo Puna osui maaliverkkoihin vieden alivoimaisen IFK:n 6-5 johtoon ajassa 12 minuuttia. Jäähyjen loppuessa BK onnistui tekemään 3 peräkkäistä osumaa ja vieraat siirtyivät ottelun johtoon lukemin 6-8. IFK jäi takaa-ajajaksi 1-2 maalin päähän, kunnes ajassa 27 minuuttia eroa oli suuurimmillaan 4 maalia 12-16. Ardo Puna osui vielä viimeisellä minuutilla kahdesti, ja tauolle eroksi jäi kolme maalia 14-17.

Toiselle jaksolle IFK:n maalin vahtijaksi vaihdettiin Borislav Vladisaljevic. Boriksella olikin hyvä vire päällä, noin puolen tunnin peliajalla tilastoihin kirjattiin 8 torjuntaa, sisältäen Sebastian Säkkisen 7m-pysäytyksen. Tauon jälkeen vauhdilla aloittanut IFK kuittasi kolmen maalin takaa-ajon tasoihin jo kuudessa minuutissa, kun Nikita Dolganov murtautui vauhdikkaasti läpi ja tasoitti matsin tilanteeseen 19-19. BK otti aikalisän suojatakseen johtoaan, ja Mikael Källmanin ohjeet upposivat tehokkaasti. Vain yhdeksän minuuttia myöhemmin karjaalaiset olivat repäisseet kuuden maalin kaulan 20-26 johtoasemassa. IFK:n heikkoutena oli tällä kertaa pallonmenetykset omissa hyökkäyksissä. Klepa jatkoi torjuntojaan niillä kerroilla, kun IFK sai pallon maalia kohti, ja 13 minuutin jaksolla IFK onnistui tekemään vain yhden maalin. Tilanteesta 20-21 peli luiskahti täysin IFK:n käsistä, ja BK pääsi aloittamaan viimeisen kympin 21-28 johdossa. BK:n erikoisuutena pelissä oli veskan vaihtaminen pois täysilukuisenakin, ja joukkue kontrolloi hyökkäyksiään 7 pelaajalla IFK:n kuutta vastaan. Lisäksi tyhjä maali houkutteli IFK:lta useita pikaheittoja, joista tässä matsissa useammat menivät ohi kuin vapaaseen maaliin. Joukkueiden veskarit ottivat lopulta tasapelitilastot, kun Bogdan Klepa otti yksinään 13 torjuntaa, ja IFK:n Christou (5) ja Vladisaljevic (8) yhteensä 13. Ardo Puna oli jälleen ottelun tehokkain viimeistelijä 10 maalilla, mutta ainoastaan Knopinskii (5 tehtyä) pääsi yli 2 maaliin. BK:lla maalinteko vastuu jakautui tasaisesti kuudelle pelaajalle, vieraiden parhaina Oscar Kihlstedt ja Janne Korpimäki kuudella maalilla.

Ottelun maaligrafiikka / peliminuutit

MAALINTEKIJÄT

HIFK  25
#8   Ardo Puna  10
#22  Vladimir Knopinskii  5
#10  Kristian Jansson  2
#17  Nikita Dolganov  2
#92  Niclas Ahlgren  2
#12  Toto Christou  1
#24  Oscar Udd  1
#44  Johannes Bargum  1
#75  Vladimir Zhitnikov  1

BK-46  32
#6   Oscar Kihlstedt  6
#77  Janne Korpimäki  6
#5    Robin Sjöman  5
#22  Sebastian Säkkinen  5
#10  Victor Westerlund  4
#24  Oliver Nordlund  4
#18  Miska Henriksson  1
#21  Linus Sjöman  1

 

 

 

 

 

Voitollaan BK nousi tasapisteisiin sarjan ykköspaikalle yhdessä Dickenin kanssa. IFK tungeksii kolmosena tasapisteissä Cocksin kanssa, kahdella pisteellä Siuntion ja Granin edellä. Pronssipaikan hallinnasta taistellaan ensi lauantaina, kun IFK isännöi Euroopan Champions League-kiertueelta palaavaa Cocksia. Illan jääkiekko-ottelun vuoksi HIFK-Cocks matsi aloitetaan poikkeuksellisen aikaisin klo 13:30.

SEURAAVA KOTIOTTELU
HIFK – Cocks
La 24.11. klo 13:30
Helsingin Urheilutalo

Urheilutalolla nähtiin BK-matsin yhteydessä yllätysvieras, kun kesällä dramaattisen sairaskohtauksen kärsinyt Roman Protcenko pääsi ensimmäistä kertaa käymään Helsingissä. Protcenko osallistui alkuseremoniaan ojentamalla muistolaatan Johannes Bargumin 300. liigaottelusta ja sai poikkeusluvalla istua vaihtopenkilläkin ottelun ajan. Romanin terveydentila on todettu riittävän terveeksi urheilemiseen, mutta kuntoa seurataan vielä tarkasti ennen paluuta pelikentälle. Protcenko on itse päättänyt jatkaa peliuraansa, ja IFK:ssa tietenkin pidetään ovea auki mahdollista jatkoa varten kun kaikki lääkärit ovat siihen suostuneet.

Roman Protcenko palasi terveenä UT:lle

Milos Lojanicic jättää HIFK:n

Lokakuun alussa IFK-miehistöön liittynyt serbialaisvasuri Milos Lojanicic jättää joukkueen ja siirtyy toiseen SM-liigajoukkueeseen. ”Kiitämme Milosia visiitistä ja toivomme kaikkea hyvää tuleviin peleihin uudessa jengissään” todetaan IFK-johdosta. Lojanicic ehti pelata 4 liigaottelua sekä Suomen-Cup välieräottelun tehden niissä yhteensä 8 maalia.

Hvala i doviđenja Milos!