BK:lle toinen kiinnitys yhden maalin vierasvoitolla

Käsipallon SM-Liiga
2. Puolivälierä
HIFK – BK-46 25-26 (11-9)
To 17.4. klo 20:30
Helsingin UT

Heikolla ottelulla puolivälierät aloittanut IFK oli kuin uudelleen syntynyt kotisalissaan torstain myöhäisottelussa. Heti avaushyökkäys heilahti BK:n verkkoon, ja ennen ensimmäisen kympin täyttymistä nälkäinen isäntäjoukkue oli hurjastellut 6-1 johtoon. Karjaalaisten syöksy päättyi BK-aikalisään ja ekan pelin sankariveskari Mikael Heinosen vaihtoon. Ulottuvampi Niklas Zweigberg nappasi paremmin IFK:n yrityksiä kiinni, samalla kun BK:n omat ratkaisut alkoivat löytää maaliin asti. Vartin pelin kohdalla IFK:lla oli matsin suurin ero isäntien johtaessa kuudella maalilla 10-4. Karjaan puolustus nosti tehoja uuden veskarin edessä, ja jakson loppuminuuteilla BK:n kiri toi vieraat jo kahden maalin tuntumaan IFK:n jäätyä nollille koko viimeisen 10-minuuttisen ajan.

BK:n peli rullasi samalla tahdilla vielä puoliajan jälkeenkin, kun toisen jakson kolme ensimmäistä maalia merkittiin vierasjoukkueen sarakkeeseen. Kotijohto 11-6 oli romahtanut takaa-ajotilanteeseen 11-12 IFK:n pidettyä hieman yli 13 peliminuutin tauon maalinteossaan. Lopulta IFK onnistui taas jatkamaan taistelua, ja toisesta jaksosta olikin tulossa kunnon trilleri. IFK:n 12-12 tasoituksen jälkeen joukkueet olivat kokoajan tasoissa tilanteeseen 15-15 asti, kunnes alivoimallakin BK pääsi 16-19 johtoon 44 minuutin kohdalla. Vierasjohto kasvoi hitaasti viiteen maaliin asti 19-24, kun peliaikaa oli jäljellä vain kuusi minuuttia. IFK ei halunnut antaa periksi, vaan isännät takoivat kolmeen minuuttiin viisi peräkkäistä maalia ja pulssi nousi kaikilla hallissa IFK:n päätyä hetkessä 24-24 tasatilanteeseen. BK-46 otti kahdesti aikalisän IFK:n nousun aikana, ja ohjeet sekä lyhyt lepo auttoivat loppuratkaisussa. Ensin Olli-Pekka Korpimäki vei vieraat 24-25 johtoon, ja epäonnistuneen IFK-hyökkäyksen jälkeen BK sai kuluttaa kelloa koko kentän prässiä kiertäen. Pallo löysi lopulta Sam Sjömanin viivasta, joka pelin ensimmäisellä maalillaan naulasi BK:lle jo sarjan toisen voiton. Antti Koskelan tuulennopea kavennus viime sekunneilla ei enää auttanut kun IFK ei päässyt koskemaan palloon enää maalin jälkeen.

Puolivälierien toinen matsi tarjosi aivan eri tavalla draamaa ja jännitystä kuin avauspeli Karjaalla. Vasta nyt IFK sai kaivettua kunnolla tahtoa ja taistelua peliinsä, ja tulostakin tuli sen mukaisesti ensimmäiset 20 minuuttia. Ensimmäisessä pelissä BK:n tärkeimpiin voimiin kuulunut Janis Selge loukkaantui pahasti 22 minuutin kohdalla, mutta vastaisku vain nosti BK:n pelihaluja ja matsi oli kääntyä raitapaidoille kuuden peräkkäisen maalin vauhdittamana IFK:n sählätessä maalittomana reilut 13 minuuttia. Toisella jaksolla peli näytti ensin ympäripyöreältä, kunnes 19-24 tilanteessa moni jo odotti helppoa voittoa BK:lle. IFK:n vastaisku viiden maalin loppukirillä toi pelin jälleen tasoihin, mutta vieraat hallitsivat hermonsa ja ottivat arvokkaan vierasvoiton 2-0 ottelujohtoon.

Pitkät pääsiäispyhät tuovat melkoisen tauon pelirytmiin, mutta kolmen lepopäivän jälkeen välieräpaikka on jo katkolla BK:lle kotihallissaan Karjaalla maanantaina 21.4. klo 16. BK:n Janis Selgen polvivamma näytti ja kuulosti niin pahalta, ettei parin päivän lepo taida vielä riittää, mutta silti BK:lla on molemmissa peleissä ollut laajemmin ratkaisijoita. IFK:n puolellakin pelaajalista lyheni taas yhdellä Nikko Kinoksen jouduttua kauden päättäneeseen polvileikkaukseen.