Cocks karkasi voittoon toisella jaksolla

Käsipallon SM-Liiga
Cocks – HIFK 28-20 (10-12)
Ke 5.3. klo 19:00
Riihimäen Urheilutalo

Keskiviikkona IFK matkusti pohjoiseen haastamaan sarjan kärkijoukkueen Riihimäen Cocksin. Cocks on koko kaudella kärsinyt vain yhden tappion, ja kaatoi IFK:n molemmissa aiemmissa kohtaamisissa. Aivan ottelun alkuhetkillä IFK:n pelissä oli hieman hermoilua, ja pallo ei pysynyt käsissä viimeistelypaikoissa. Oman pään puolustaminen toimi kuitenkin alusta saakka, ja tilanne pysyi avausmaalien jälkeen 1-1:ssä viidennelle minuutille asti. Sitten IFK löysi rytmin hyökkäyksiinkin, ja repäisi mukavan neljän maalin johdon neljän eri pelaajan osuessa kolmen minuutin sisään. Ero pysyi neljässä maalissa lähes 20 minuuttiin asti, mutta viimeisellä 10-minuuttisella Cocksin voimat riittivät paremmin raskaasta viikonlopustaan huolimatta. Kovaotteinen taistelu kentällä toi runsaasti jäähyjä jo ensimmäiselle jaksolle, molempien pelatessa alivoimaa kolme kertaa. Cocks hyökkäsi päättäväisesti ja kiipesi viime hetkillä jo yhden maalin päähän, kunnes Tom Lindström lopetti jakson IFK:n kahden maalin johtoon 10-12.

Toinen jakso alkoi vaikeimmalla tavalla IFK:lle, kun kahdesta ensimmäisestä puolustusvuorosta tuomittiin illan muihin tilanteisiin nähden helpontuntuiset rangaistukset Antti Koskelalle ja Andre Orelille. Cocks kiitti saamastaan avusta ja tasoitti pelin nopeasti tilanteeseen 13-13. Täysilukuisena IFK pysyi mukana tahdissa, ja ottelu pysyi tasoissa 42 minuuttiin asti maalein 17-17. IFK:n aikalisä nosti Cocksin puolustuksen valmiutta, ja kotijengi vei matsia seuraavat 11 minuuttia voittaen jakson 6-0. Toinenkaan time-out ei korjannut tilannetta, vaan Cocks jatkoi kohti voittoa repäisten matsin lukemiin 27-18 vartin laskukauden kuluessa.

Hyvä ensimmäinen jakso toi IFK:lle kokemusta kurinalaisesta pelaamisesta. Rankan Baltian Liiga-matkailun jälkeen Cocksilla saattoi olla hieman käynnistymisvaikeuksia, mutta kansainväliset pelit olivat selvästi tarjonneet voimaa ja kovempia otteita kukkopaitojen hihoihin. Myös kestävyys oli riihimäkeläisten puolella, kun vaihtopelaajien runsaat minuutit toivat laajuutta pelaajistoon. Kova vääntäminen vei IFK-pelurien voimat toisella jaksolla, kun Cocks-puolustuksen läpäisy olisi vaatinut vielä yhden lisävaihteen. Riihimäen Urheilutalon katsomo oli aivan täynnä (437 katsojaa) ja muutamaa kireäpipoista lukuun ottamatta hallissa olikin hyvä tunnelma läpi matsin. Kummankin joukkueen veskarit esiintyivät komealla tasolla, kun ottelun yhdeksästä rankkarista vain neljä upposi verkkoihin. Cocks viimeisteli 7m-viivalta kaksi neljästä, ja IFK sai viidestä yrityksestä vain kaksi sisään. Matsin 3 tähden pelaaja Teemu Tamminen suoritti normaalilla tasollaan, ja teki omin käsin 12 maalia kun IFK:n kolme parasta maalintekijää osuivat yhteensä 13 kertaa.

Maalintekijät:
Cocks 28

Rogenbaum Antti 3
Buciuman Andrei 2
Safronii Gheorghe 5
Tamminen Teemu 12
Järve Kristo 5
Voika Kristo 1
HIFK 20
Kinos Nikko 1
Koskela Antti 3
Orel Andrei 6
Glinca Sergei 4
Åkermarck Thomas 2
Eneberg Kristoffer 2
Lindström Tom 2