Cocks vei voiton avausjakson maaleilla

Käsipallon SM-Liiga
HIFK – Cocks  31-36 (12-17)
Ti 7.11. klo 19:30
Helsingin UT

Tiistain myöhäisottelussa HIFK haastoi kotonaan tappiottoman sarjaykkösen Cocksin. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Suomen Cupin välierässä päättyi Cocksin antamaan selkäsaunaan lukemin 25-45, joten IFK:lla jäi hieman parannettavaa liigamatsin suoritukseen. Veskarit olivat tarkalla päällä heti ottelun alussa, sillä ekalla 5-minuuttisella nähtiin vain kaksi maalia. Mutta kun reiät löytyi, alkoi maalejakin syntyä kovemmalla tahdilla. 10 minuutin kohdalla maalimäärä oli jo seitsemässä Cocksin johtaessa 3-4. Tasaisesti alkanut peli sai synkän käänteen, kun Nico Rönnberg otti matsin haltuun. Hieman yli neljässä minuutissa Rönnberg heitti yksinään viisi maalia Cocksille, ja IFK oli hetkessä jo viiden maalin takamatkalla. Ennen 20 peliminuutin täyttymistä, oli eroksi revennyt jo 7 maalia tilanteessa 6-13 kun Nico Rönnberg oli heittänyt 7 koko ottelun 9 maalistaan lähes peräjälkeen. Ensimmäisen jakson viimeisellä kympillä IFK pääsi hieman eroon kipsistään, ja Vili Mattila viimeisteli kolmella maalilla puoliaikatilanteeksi 12-17.

Synkkä jakso ensimmäisen puoliskon keskivaiheilla ei saanut IFK:ta luopumaan toivosta, vaan isännät palasivat tauon jälkeen kentälle kovalla asenteella. Erityisesti laidoissa viilettäneet Vili Mattila ja Niclas Ahlgren käyttivät paikkojaan hyvillä tehoilla, IFK:n takamiesten ollessa hiukan pulassa kookkaan ja vahvasti pelanneen Cocks-puolustuksen pysäyttäminä. Kahdeksan minuutin jälkeen IFK oli noussut 3 maalin päähän tilanteessa 17-20, ja Cocksin penkillä jouduttiin hieman herättelemään pelin jatkumisesta. Sarjaykkösen rutiini riitti kuitenkin pitämään huolta johtoasemastaan, ja IFK ei missään vaiheessa päässyt kahta maalia lähemmäksi. Harmillisesti monenkin onnistuneen puolustuksen jälkeen IFK menetti pallon helposti, ja Cocks rankaisi uudestaan seuraavalla yrityksellä. Pahimmillaan muutama peräkkäinen sähläys päästi vieraat taas 5 maalin johtoon ajassa 48 minuuttia (23-28), mutta sinnikäs pelaaminen toi IFK:n takaisin vain kahden maalin (27-29) päähän 51 minuutin kohdalla. Tasoitus jäi kuitenkin erittäin paksun jossittelun taakse, ja viime minuuteilla Cocks naulasi ottelusta riittävän varman viiden maalin voiton 31-36.  

Vili Mattila esitti varmaa heittokättä myös IFK:lle tuomituissa rankkareissa, ja heitti kauden parhaan saaliinsa yhteensä 8 osumalla. Samoin Nacke Ahlgren teki 8 maalia, Kristian Janssonin ollessa illan kolmanneksi tehokkain tähtipaita. Kukkopaidoista kovimmaksi maalipyssyksi nousi jälleen Teemu Tamminen 10 maalilla, päihittäen niukasti ekan jakson pyörremyrsky Nico Rönnbergin 9 osumaa. Cocks kirjasi sarjataulukkoon 7. ottelusta 7. voittonsa, ja johtaa sarjaa nyt neljän pisteen erolla ennen 10 pisteessä olevia BK-46:tta ja Atlasta. IFK:n tilanne jatkosarjan suhteen on muuttunut jo kovin tukalaksi, sillä kolme tappiota Cocksia, Grania  ja Atlasta vastaan ovat pudottaneet IFK:n sijalle 6. Alkusarjan ensimmäisestä puoliskosta on jäljellä vielä vierasottelu BK-46-HIFK (la 18.11.) sekä kotimatsi Pargas IF:ää vastaan lauantaina 25.11.

Maalintekijät
HIFK  31

Vili Mattila 8
Niclas Ahlgren 8
Kristian Jansson 5
Sergey Shevchenko 4
Nikola Zujic 2
Roman Protcenko 2
Jasper Heino 2

Cocks  36

Teemu Tamminen 10
Nico Rönnberg 9
Viktor Kovalenko 5
Bojan Zupanjac 3
Theo Westerlund 2
Roni Syrjälä 2
Vitalie Nenita 2
Aliaksandr Bachko 2
Davor Basaric 1

LähiTapiola-tähtipelaajat

Nico Rönnberg Cocks 3
Vili Mattila HIFK 2
Kristian Jansson HIFK 1

 

SEURAAVA KOTIOTTELU:
HIFK – PIF
La 25.11. klo 16:00
Helsingin UT