Cocks vei voittopisteet Riihimäelle

Miesten SM-Liiga
HIFK – Cocks  25-29 (11-13)
La 24.11. klo 13:30
Helsingin Urheilutalo

Lauantaina HIFK ja Cocks ottivat esimakua Cup-finaalista liigamatsin merkeissä. Liigassa joukkueet olivat tasapistein kolmannella sijalla, molempien jengien kerättyä tähän mennessä 10 pistettä. Kalliossa Cocks onnistui tekemään pelin avausmaalin, mutta IFK pääsi hyvällä jalalla mukaan peliin. Ardo Puna ja Niclas Ahlgren tekivät IFK:n ensimmäiset osumat, kun isännät pääsivät kuudessa minuutissa 4-2 johtoon. IFK pysyi kahden maalin johdossa 11 minuuttiin asti, mutta Niclas Ahlgrenin 7-6 osuman jälkeen Cocks jätti IFK:n nollille lähes 7 minuutin ajaksi. Kotijohto 7-6 kääntyi neljällä peräkkäisellä Cocks-maalilla 7-10 vierasjohtoon, eikä IFK enää tavoittanut eroa avausjakson viimeisellä 10-minuuttisella. Suurimmillaan eroa oli viisi maalia Cocksille, mutta ennen puoliaikaa IFK:n maalilla Borislav Vladisaljevic pysäytti mukavalla tahdilla Cocksin heittoja ja IFK nousi taas kahden maalin tuntumaan.

Tauon jälkeen ensimmäiset maalit tehtiin tasatahtia molempiin päihin ja ero pysyi kahdessa maalissa 36 minuuttiin asti. Ilman Nico Rönnbergiä pelannut Cocks löysi riittävästi tehoja myös muilta paikoilta. Andre Udd upotti pelissä 6 maalia, ja koko kentän tehokkain oli Bojan Zupanjac seitsemällä osumalla. Lopullisesti Cocks jätti IFK:n kannoiltaan toisella jaksolla, kun voimiaan säästellyt Teemu Tamminen tuli mukaan peliin. 40 minuutin kohdalla ero pysyi 4-5 maalissa Cocksin hyväksi. Punapaitojen peli riitti pysyttelemään Cocksin tahdissa, mutta matsin tasoittaminen olisi tarvinnut virheettömän tehokasta onnistumista molemmissa päissä. IFK:n tehokolmikkona oli Niclas Ahlgren 6:lla ja Ardo Puna sekä Vladimir Knopinskii 5 maalilla. Noin 25 minuuttia pelanut Tamminen ehti myös heittää 5 maalia Cocksille ja oli vieraiden kolmanneksi paras maalintekijä. IFK:lla oli koko pelin ajan runsaasti huolimattomuusvirheitä. Cocks-puolustus ei tarjonnnut vapaita syöttöpaikkoja, mutta useimmat pallonmenetyksistä tuli omien virheiden seurauksena. Ottelun parhaana pelaajana palkittiin Cocks-veskari Giedrius Morkunas, joka sai kiinni lähes puolet IFK:n yrityksistä 21 torjunnallaan. Lähes koko matsin pelannut Boris Vladisaljevic keräsi lopulta 13 torjuntaa, eli 33% Cocksin heitoista. 

Maalintekijät
HIFK  25
#92 Niclas Ahlgren 6
#8 Ardo Puna 5
#22 Vladimir Knopinskii 5
#17 Nikita Dolganov 4
#44 Johannes Bargum 2
#45 Vladimir Zhitnikov 2
#31 Tom Lindström 1

Cocks  29
#18 Bojan Zupanjac 7
#8 Andre Udd 6
#15 Teemu Tamminen 5
#29 Sasa Puljizovic 3
#19 Roni Syrjälä 2
#20 Andrei Novoselov 2
#23 Vitalie Nenita 2
#44 Davor Basaric 2

Kauden kolmas tappio pudotti IFK:n neljännelle sijalle, joukkueen hävittyä ottelunsa juuri kärkikolmikkoa vastaan. Heti keskiviikkona IFK joutuu puolustamaan nelospaikkaansa Grankulla IFK:ta vastaan, joka kyttää IFK:n takana vain kahden pisteen päässä. Myös Atlas Vantaan löylyttänyt Sjundeå IF on ehtinyt tasoihin IFK:n kanssa 10 pisteeseen. Cocksin osalta IFK:lla on revanssin paikka heti ensi lauantaina, kun joukkueen kohtaavat uudestaan Riihimäellä Suomen Cupin loppuottelussa.

KANNATTAJABUSSI SUOMEN CUP-FINAALIIN