Cup-välierät punaista juhlaa

HIFK:n miehet ja naiset Suomen Cupin finaaliin

Käsipallon Suomen Cup Vantaan Energia Areenalla oli punaista juhlaa, kun molemmat HIFK:n joukkueet raivasivat tiensä finaaliin. Naiset onnistuivat vihdoin kaatamaan Dickenin, jota naiset eivät olleet voittaneet vielä tällä kaudella. Tasainen ja vähämaalinen ottelu päättyi lopulta 18–21 (11–11). Ottelu oli lähes koko ajan HIFK:n hallinnassa. Voiton avaimet olivat erinomainen maalivahtipeli, kova ja tiukka puolustus sekä maltilliset ratkaisut hyökkäyksessä. Myös vastustajan maalivahti pelasi hyvin, joten vähämaalisuus selittyy maalivahtien paraatipelastuksilla. Naisten ajatukset on kuitenkin suunnattu jo sunnuntain finaaliin SIF:iä vastaan, joka voitti omassa välierässään Atlaksen 22–19. Kaiken kaikkiaan erittäin vähän maaleja mikä kertonee varmasti siitä että panokset ovat kovat ja keskittyminen tiukkaa.

HIFK:n miehet sen sijaan olivat suvereeneja. Atlas aloitti matsin terävästi, ja reilussa kolmessa minuutissa kyläläiset olivat 1-3 etumatkalla. IFK kuittasi johdon nopeasti, mutta ei päässyt vielä johtoasemaan. Atlaksen suurikokoisin maalipyssy Milos Maksimovic loukkasi kätensä puolustustilanteessa, ja joukkueen hyökkäyspeli tukahtui täysin. 10 minuutin kohdalla IFK väläytti valoja ja paahtoi ohituskaistalle, repien hurjan 10 maalin johdon puoliaikaan mennessä. Viimeisen 20 minuutin aikana Atlas sai vain kaksi palloa verkkoon, Freddy Wickströmin napatessa heitot välillä naamallaankin.

Puoliajan jälkeenkin IFK piti tahtia yllä. Punapaidat aloittivat toisen jakson kolmella peräkkäisellä maalilla, jatkaen ekan jakson putkea yhteensä 8 maaliin. Maksimovicin poistuttua kentältä tilanteessa 3-3 niin vajaa puoli tuntia myöhemmin vantaalaiset olivat romahtaneet 20-7 tappiolle. IFK aloitti loppuverryttelyn kohti sunnuntain loppuottelua ja Atlas sai ottelun vähiten huonoimman jaksonsa kirien 10 minuutissa vain 8 maalin päähän tilanteessa 23-15. Turvallinen marginaali ei sekoittanut IFK:n pasmoja, vaan tähtirinnat hoitivat työajan loppuun voittaen viimeisen vartin maalein 7-4. Lopputuloksena oli välieräpäivän suurinumeroisin voitto 30-19 IFK:lle, ja miehet saavat palata tapahtumapaikalle heti sunnuntaina finaalihommiin yhdessä IFK:n naisten kanssa.

Tervetuloa kannustamaan punaiset voittoon!

Suomen Cup FINAL 4, Energia Areena, Vantaa

Loppuottelut su 20.12.:

klo 13.00 Naiset SIF – HIFK
klo 15.30 Miehet HIFK – Cocks

Päivälippu: 15 €
Dagbiljett: 15 €