Dicken kävi kylvettämässä IFK:n Kalliossa

Käsipallon SM-Liiga
HIFK – Dicken  20 – 36 (10-19)
La 10.10. klo 16:00
Helsingin UT

Syksyn ensimmäinen Stadin Derby käytiin lauantaina IFK:n kotikentällä. Dicken antoi osoituksen voitonnälästään jo alkuminuuteilla, kun 7 minuutin kohdalla vieraat olivat repäisseet 1-6 johdon. Aikalisän ja parin pelaajavaihdon jälkeen IFK alkoi hieman saada silmiä auki. Dickenin tiivis puolustus ei päästänyt isäntiä kunnon vetopaikoille, ja Patrik Roslander DIK-maalilla keräili palloja tarkasti käsiinsä. HIFK puolestaan ei ollut terävimmillään omassa päässä, ja erityisesti Max Granlund kävi tärisyttämässä maaliverkkoja voimakkailla heitoillaan. IFK ei ollut terävimmillään toisessakaan päässä, luoden pelitilanteistaan vain 21 heittoa maalia kohti. Kolmen tähden pelaajana palkittu Patrik Roslander napsi avausjaksolla lähes 60% IFK-heitoista päästäen vain 9 maalia ja yhden rankkarin.

Toisella jaksolla IFK yritti aloittaa urheasti 9 maalin takaa-ajon. Dicken pisti tähänkin omat mausteensa, ja heitti puoliajan jälkeen kolme ensimmäistä maalia karaten jo 10-22 johtoon. Tiukan otteluohjelman väsyttämä IFK ei enää jaksanut uskoa nousuun, vaan peli rullasi hitaasti ja varmasti Dickenin taskuun. Saman peliruuhkan kokenut Dicken ei päästänyt väsymystä ajatuksiin, vaan pelasi ottelun loppuun asti tarkan tunnollisesti ja otti suurimillaan 20 maalin johdon 52 minuutin kohdalla tilanteessa 15-35. IFK ehti niukasti rikkoa 20 tehdyn maalin rajan, mutta tulokseksi jäi toivottavasti kauden rumin tappio 16 maalin erolla 20-36 Dickenin juhliessa kauden kuudetta voittoaan.

IFK:lla on tilaisuus pyyhkiä liigatappio mielestään ensi lauantaina, kun Suomen Cupin puolivälierässä HIFK kohtaa I-div kärkiseuran HK Pötsin. Dicken-pelin otteilla joukkueita ei välttämättä tunnistaisi eri sarjatason edustajiksi, mutta ehkä otteluun päästään hieman kevyemmässä painetilassa viikon levon jälkeen. Kotihallin kunniaa korjaillaan jopa 7 viikon ajan ennen seuraavaa kotiottelua Grankulla IFK:ta vastaan lauantaina 28.11.

Maalintekijät
HIFK   20
#47 Kristo Voika  5
#92 Niclas Ahlgren  5
#22 Vladimir Knopinskii  3
#24 Oscar Udd  3
#28 Jasse Kettunen  3
#10 Kristian Jansson  1

Dicken  36
#31 Max Granlund  8
#2 Benny Broman  7
#17 Ian Martin  6
#9 Filip Söderlund  4
#23 Felix Nilsson  4
#25 Joacim Broman  3
#35 Gusten Montonen  3
#33 Santeri Hakkarainen  1