Dickenin hyökkäysvoima oli liikaa IFK:lle

Perjantai-illan paikallisessa HIFK isännöi kovasti vahvistunutta Dickeniä. Syksyn flunssa-aalto oli jo tervehtinyt kumpaakin joukkuetta, joten pelipäivän kokoonpanot valittiin kuumemittarin avustuksella. Ottelun alussa maalinteko onnistui molemmilta tasatahtiin, kunnes Dicken-vahti Patrik Roslander torjui pelin ensimmäisen rankkarin ja Dicken pääsi kahden maalin johtomatkalle viiden minuutin kohdalla. Avauskympin jälkeen tilanne oli vielä 5-7, mutta Dickenin hyökkäys opetteli arvokkaat iskun paikat IFK-puolustuksessa ja toisen 10-minuuttisen jälkeen peli repesi Dickenin 9 maalin johtoon tilanteessa 7-16. Jakson lopussa tempo laski taukoa odotellessa, ja ensimmäinen puoliaika loppui lopulta lukemiin 9-20.

Toisen jakson alussa IFK palasi kentälle uskonsa menettäneenä ja Dicken venytti eron suurimmillaan 14 maaliin tilanteessa 11-25. IFK:n kokenein maalivahti Ville Ilmonen siirtyi tolppien väliin, ja onnistuikin pysäyttämään Dickenin yritykset. Seuraavan 10-minuuttisen aikana vieraat onnistuivat vain kahdesti, ja hyökkäyspäässä IFK alkoi löytää tahtoaan maalintekoon. Dicken vaihtoi loppuverryttelyksi, ja IFK pienensi eron lähes puoleen nousemalla tilanteeseen 19-27 kun 51 minuuttia oli pelattu. IFK;sta Andre Orel sai ottelun kolmannen jäähynsä suoralla punaisella, ja joutui jo kolmatta kertaa suihkun puolelle ennen täyttä aikaa. IFK:n puolustus menetti hieman tehostaan keskustassa, ja Dicken sai tilanteen korjattua heittämällä vielä 8 maalia viime minuuteille lopputulokseen 23-35.

Jo ensimmäisellä jaksolla IFK:sta ei löytynyt tarpeeksi taistelua pitävään puolustukseen tai vahvoihin hyökkäyksiin. Nykyään Dickenistä löytyy jo riittävästi kokemusta näistä puutteista rankaisemiseen, ja kun matsi repeää 10 maalin takamatkalle 20 minuutissa ei tsemppamiseen määrä ainakaan lisäänny. Yksi ongelmista oli kurinalaisuus puolustuksessa, IFK:n yhteispeli sekoili hetkittäin ja Dicken pääsi heittämään maaleja hyvistä paikoista. Hyökkäyksessä IFK:lta maalinteossa onnistui jopa 11 eri pelaajaa, mutta yhteismäärä ei riittänyt Dickenin kolmen kärjelle – ainoastaan Benny Broman, Timmy Thor ja Philip Ahlgren heittivät kolmistaan 24 maalia.

IFK jatkaa avausvoiton tavoittelua ensi keskiviikona, kun vuorossa on vieraspeli Kauniaisissa hallitsevaa mestaria HC Westiä vastaan. Vaikka West menetti kentällisen tärkeitä pelimiehiään Dickenin paitaan, ei seuran voitontahto ja kurinalaisuus ole vähentynyt yhtään Mikael Källmanin valmentamassa miehistössä. Varsinkin granilaisten puolustus on ollut taas graniittia, kun sekä ÅIFK että BK-46 puristettiin alle 20 osumaan.

HIFK – Dicken 23-35 (9-20)

Maalintekijät HIFK-Dicken:
HIFK 23: Oskar Köhker 5, Andre Orel 4, Serghei Glinca 3, Tom LIndström 3, Stefan Mattsson 2, Jere Norha 1, Antti Koskela 1, Mika Siven 1, Thomas Åkermarck 1, Christoffer Eneberg 1, Martin Hagström 1.

Dicken 35: Benny Broman 10, Timmy Thor 9, Philip Ahlgren 5, Björn Broman 3, Mikael Knus 2, Anton Usvalahti 2, Thomas Hollfast 2, Joachim Björnström 1, Teemu Hertola 1.