Dickenin vierasvoitto vie ratkaisun 5. peliin

Käsipallon SM-Liiga
4. puolivälierä
HIFK – Dicken  29-33 (17-15)
Ti 27.3. klo 19:15
Helsingin UT

Pudotuspelihistorian ensimmäinen Stadin Derby on osoittanut arvaamattomuutensa, kun sarjan kolme ensimmäistä peliä merkittiin vierasvoitoiksi. Vierasedulla aloittanut IFK oli siis hieman yllättäen niskan päällä voitoin 2-1, ja tavoitteli ratkaisevaa kolmatta voittoa nyt kotikentältä. Joukkue otti avukseen hieman taikauskoa, ja pelasi kotiottelun valkoisella vieraspaidalla. Matsin alkuhetkillä IFK ei oikein saanut rytmityksiä kohdalleen, vaan neljän minuutin kuluessa nähtiin vain yksi IFK-maali. Dicken ei päässyt liian pahasti karkuun, ja pienen totuttelun jälkeen IFK iski kahden minuutin aikana neljä maalia siirtyen 6-3 johtoon. Dickenin valmennusjohto reagoi nopeasti ja ensimmäinen aikalisä käytettiin jo 8. peliminuutilla. Vierasjoukkueen ohjeetkin purivat hyvin, ja pari minuuttia myöhemmin Dicken oli taas rinnalla maalein 6-6. Nyt oli IFK-aikalisän vuoro, ja isännät saivatkin pidettyä johdon käsissään avausjakson loppuun asti. IFK:lla oli terävä ilme hyökkäyksissä, mutta puolustuksessa Dickenin vedot pääsivät turhan helposti läpi maalia kohti. Aiemmissa peleissä hyvät pelit esittäneet Saltykov ja Christou olivat molemmat vähemmän terävässä vireessä ja Dicken pysytteli tuntumassa tilanteeseen 14-13 asti. Loppuhetkillä IFK teki pienen spurtin ja kasvatti eron kolmeen maaliin 17-14. Peliajan päättyessä Dicken sai yhden lohturankkarin kun IFK:n puolustaja katsoi heittäjää kohti, ja Joacim Broman kavensi tauolla lukemiksi 17-15.

Toisen puoliajan alussa IFK:lla oli hyvä tempo päällä ja isännät nousivat vain kolmessa minuutissa neljän maalin johtoon 20-16. IFK piti etumatkansa 12 minuutin ajan tilanteeseen 24-20 asti. Toisella jaksolla Dicken-maaliin vaihdettu Mikael Mäkelä oli selvästi suurempi este kuin ensimmäiset 40 minuuttia pelannut Patrik Roslander, ja vieraat alkoivat saavuttaa. Nikola Zujicin osumia lukuunottamatta muu IFK jäi maaleitta 15 min ajaksi, samalla kun Dicken hurjasteli tasoihin ja ensimmäistä kertaa johtoon sitten ottelun avausmaalin. Koko viimeisen 10-minuuttisen IFK oli pakotettu takaa-ajajaksi, mutta Mikael Mäkelä pysäytti tehokkaasti IFK:n yritykset. Dickenin veskari ratkaisi pelin lopullisesti viimeisellä minuutilla, kun torjunnan jälkeen Mäkelä itse pisti pallon tyhjään IFK-verkkoon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Näin ottelusarjan neljäskin peli päättyi neljänteen vierasvoittoon, ja ratkaisu jatkoon menijästä nähdään varmasti torstaina Pirkkolassa viimeisessä viidennessä ottelussa. Kaikki sinne!

5. puolivälierä
Dicken – HIFK
To 29.3. klo 18:30
Pirkkolan palloiluhalli