Ei voittoa Åbosta

ÅIFK 2134

Käsipallon SM-Liiga
Alempi jatkosarja
Åbo IFK – HIFK 32 – 30 (17-18)
Ke 2.3. klo 19:00
Samppalinna, Turku

Keskiviikkona Turussa pelatussa Kamrat-derbyssä HIFK:lla oli panoksena jo sarjan ykköspaikan varmistaminen. Kokoonpanoon oli saatu takaisin pari loukkaantunutta pelaajaa, vaikka Viktor Gruzinskii ei vielä peliin osallistunutkaan. Viktor Grönmark oli edelleen sivussa alavartalovamman vuoksi. Åbolla oli loppusarjan voittotili yhä avaamatta, kun ensimmäisissä peleissään Kanarialinnut hävisivät vieraissa HIFK:lle ja Siuntiolle. Matsi käynnistyi vauhdikkailla hyökkäyksillä ja verkot soivat heti molemmissa päädyissä. Viiden minuutin kohdalla peli oli tasan 3-3, ja 11 minuutin jälkeen maaliluvut oli 6-6. Ottelun avausmaalin heittänyt HIFK oli koko ajan askeleen edellä, kunnes vartin kohdalla Åbo pääsi ensimmäistä kertaa johtoon 9-8 maalilla. HIFK kuittasi tukevasti neljällä peräkkäisellä maalilla, kun Åbon ensimmäinen ulosajo tarjosi HIFK:lle pari ylivoimamaalia ennen toisen 10-minuuttisen loppua. Åbo kiri nopeasti kolmeen maaliin kasvaneen eron taas pienemmäksi, mutta HIFK:n johto kesti vielä ekan jakson loppuun asti.

Hieman kurittoman 35 maalin avausjakson jälkeen tahti vähän rauhoittui. Toisen jakson alussa viiden ensimmäisen minuutin aikana nähtiin vain 3 maalia, kunnes Åbo nousi tasatilanteeseen 20-20 heittämällä kaksi maalia minuutin sisään. Isäntien tasoituksen jälkeen HIFK otti jälleen nopean nykäisyn kolmella peräkkäisellä maalilla, pitäen kiinni kolmen maalin johdostaan 44 minuuttiin asti. Ottelun viimeisellä vartilla Åbon maalivahti Markus Mattila torjui HIFK:lta viisi yritystä, samalla kun HIFK heitti kaksi rankkaria ohi maalista. Kovasti tsempannut ÅIFK nousi tasoihin viimeisen vitosen käynnistyessä, ja parin HIFK-virheen jälkeen Åbo nousi 31-29 etumatkalle ajassa 58:20. Ratkaisuhetkillä Åbon heitot onnistuivat, samalla kun HIFK ei saanut palloa maaliin. Dejan Karanin 11. maali rankkarista jäi hieman kosmeettiseksi, kun Åbon Manderoos pääsi viimeistelemään loppunumerot 32-30.

Tappiosta huolimatta HIFK on varmistanut jatkopaikan puolivälieriin, mutta toisesta tiketistä jatkoon kilpaillaan vielä kovasti Åbon ja Siuntion kesken tulevissa otteluissa. HIFK saa tarkkailla tilannetta sivusta, ja omat matsit jatkuvat vieraspelillä Siuntiossa lauantaina 12.3.

Maalintekijät
Åbo IFK 32

#23 Peik Sjöblom 9
#20 Niklas Manderoos 6
#14 Aleksandar Trenchevski 3
#22 Valter Georgs 3
#91 Andreas Nyström 3
#9 Kristian Jansson 2
#11 Robin Mattsson 2
#28 Eero Laine 2
#7 Wilhelm Hammarberg 1
#15 Isak Lehvonen 1

HIFK 30
#23 Dejan Karan 11
#6 Antti Koskela 6
#71 Evgeny Semenov 5
#24 Oscar Udd 3
#3 Harri Loikala 1
#10 Joel Hagström 1
#22 Vladimir Knopinskii 1
#33 Bogdan Klepa 1
#55 Aliaksandr Tsitou 1

Ottelun tähtipelaajat
3 tähteä Peik Sjöblom, ÅIFK
2 tähteä Dejan Karan, HIFK
1 tähti Niklas Manderoos, ÅIFK