Grani kiipesi tasapeliin

GrIFK tulos 2802

Käsipallon SM-Liiga
Alempi loppusarja
HIFK – GrIFK  22 – 22 (13-7)
Su 28.2. klo 14:00
Helsingin UT

Sunnuntaina Kamrat-cupissa nähtiin jo kevään kolmas GrIFK-ottelu granilaisten vieraillessa toistamiseen Kalliossa. HIFK oli saavuttanut voittopisteet vasta ensimmäisestä ÅIFK-ottelusta, samalla kun GrIFK oli kerännyt täydet pisteet kaikista peleistää. Grönan johtoasema oli jo varmistanut ykköspaikan Kauniaisiin, mutta HIFK:lla oli vielä tarvetta lisäpisteille kamppailussa Åbo IFK:ta vastaan. Poikkeuksellisesti Tomi Sivenin käskyttämänä HIFK aloitti matsin nälkäisenä erityisesti puolustuspäässä. Ensimmäisen 10-minuuttisen aikana Grankulla sai aikaan vain yhden maalin 7m-heitosta, kadottaen pallon lähes kaikissa hyökkäyksissään. HIFK:n maalilla Bogdan Klepa joutui torjumaan vain yhden heiton, joka vaivoin pomppi maalille asti muurin blokattua heiton viivalla.

Juuri 10 minuutin kohdalla Niclas Ahlgren heitti jo kolmannen maalinsa vieden HIFK:n 6-1 johtoon, kunnes maalihanat meni tukkoon molemmissa päädyissä. Aikalisänsä jälkeen Grani selvisi viisi minuuttia ilman takaiskuja, mutta myös HIFK-maali pysyi puhtaana Klepan torjunnoilla. Kauniaisten ensimmäinen pelitilannemaali nähtiin vasta 16 minuutin kohdalla, ja vieraiden maalisaldo pysyi vain kahdessa osumassa 20 minuuttiin asti. Tilanteessa 9-2 Granin maajoukkupelaajat Richard Sundberg ja Anthony Hellakoski joutuivat leimaamaan kellokorttinsa, kun vihreiden valmennus päätti että hyökkäykseen tarvitaan tehoja runkopelaajien lepopäivän kustannuksella. HIFK piti kookkaammatkin pelaajat kurissa jakson lopulla, ja piti kiinni kuuden maalin johdosta aina taukosummeriin asti. Ensimmäisellä puoliajalla HIFK kirjasi 22 vetoa kohti maalia, Grankullan saadessa vain 14 heittoa maaliverkon suuntaan. Edellisessä ottelussa 13 maalia HIFK-verkkoon heittänyt Robin Granlund pidettiin maalittomana koko ensimmäisen puoliajan.

Toisen puoliajan alussa maaliverkkoja heilutettiin jo reippaammalla tahdilla. Alle viidessä minuutissa nähtiin jo 6 osumaa vuorotahdilla, kun HIFK pysytteli edellä maalein 16-10. Nyt Grani löysi lisää tehoa hyökkäyspeliinsä, samalla kun Tommi Haverinen jatkoi pallojen pysäyttämistä puolustuksesssa. Seuraavan 10 minuutin aikana HIFK osui vain yhden kerran, vieraiden päästessä parempaan vauhtiin kuudella maalilla samassa ajassa. Kyseenalainen tuomarilinja tarjosi Granille tuplasti enemmän 7m-heittoja ja neljä kertaa enemmän ylivoimaa, ja monet vihellyksistä saivat HIFK:n penkin pois tolaltaan. Kadonnut fokus auttoi vieraat yhä lähemmäksi, ja Grani kiipesi ensimmäistä kertaa tasatilanteeseen 18-18, kun peliaikaa oli jäljellä vajaat 12 minuuttia. Viimeisen kympin aikana HIFK pääsi muutaman kerran johtoon, mutta Grankulla ei antanut periksi vaan kuittasi vielä tasoihin ajassa 58:50. Pitkän hyökkäyskuvion ja parin vaparin päätteeksi HIFK:n viimeinen yritys vihellettiin poikki passiivisuudesta. Onneksi sekunnit eivät enää riittäneet kunnon hyökkäykseen vierailijoille, ja HIFK sai lopulta katkaistua kolmen ottelun tappioputkensa. Pettymykseltä maistunut tasapeli tarkoittaa kuitenkin sitä, että yltääkseen pudotuspeleihin Åbo IFK:n on voitettava molemmat pelinsä HIFK:ta ja Grania vastaan. 

Maalintekijät
HIFK  22
#92 Niclas Ahlgren  10
#13 Erkka Näntö  3
#22 Vladimir Knopinskii  3
#10 Kristian Jansson  2
#24 Oscar Udd  2
#47 Kristo Voika  2

GrIFK  22
#26 Anthony Hellakoski  7
#18 Daniel Timmerman  4
#11 Erik Åkermarck  2
#15 Robin Granlund  2
#17 Fredrik Forss  2
#20 Richard Sundberg  2
#3 Daniel Lång  1
#8 Ville Viljanen  1
 #51 Alexander Qvist  1

LähiTapiola-tähtipelaajat

3 tähteä  Tommi Haverinen, GrIFK
2 tähteä  Bogdan Klepa, HIFK
1 tähti   Niclas Ahlgren, HIFK

Viimeinen ottelu:
Åbo IFK – HIFK
Ke 3.3. klo 19:00
Samppalinna, Turku