Heinonen hoiteli helsinkiläiset

Käsipallon SM-Liiga
BK-46 – HIFK 34-25 (17-12)
La 30.11. klo 16:00
Sisu Areena, Raasepori

Toinen sarjakolmannes saatiin käyntiin lauantaina, kun IFK matkusti Karjaalle BK:n vieraaksi. Joukkueiden kohtaaminen ensimmäisellä kierroksella päättyi IFK:n 29-27 voittoon. Miellyttävän bussimatkan jälkeen IFK sai paremman alun ottelulle, ja kuudessa minuutissa vieraat olivat jo 1-4 johdossa. BK-valmennus otti nopeasti aikalisän, ja joukkueen saamat ohjeet toimivat hyvin sillä neljä minuuttia myöhemmin BK-46 oli johdossa 5-4. Nyt puolestaan IFK jäi aseettomaksi, kun 18 minuutin kohdalla karjaalaiset olivat jo 11-6 etumatkalla. Avausjakson viimeinen kymppi pelattiin tasaisella tahdilla, ja puoliajalle eroksi jäi viisi maalia lukemissa 17-12.

IFK:n epäonni loukkaantumisten kanssa sai taas jatkoa, kun Andre Orel loukkasi jalkansa puolustustilanteessa jäätyään kaatuvan BK-pelaajan alle. Vamma piti Orelin sivussa koko toisen puoliajan, ja vasta jatkotutkimukset kertovat kuinka pitkä tästä poissaolosta tulee. Toisella jaksolla IFK sai puolustustaan hieman tiiviimmäksi, maaliin tulleen Ville Ilmosen kerätessä mukavasti BK-heittoja. 40 minuutin kohdalla eroa oli vain kolme maalia tilanteessa 19-16. Kiri pysähtyi kuitenkin BK:n maalivahti Mikael Heinosen torjuntoihin, ja seuraavan viiden minuutin aikana IFK sai vain yhden 7m-heiton verkkoihin. Karjaalaiset sen sijaan onnistuivat viimeistelyissään ja kasvattivat eron 7 maaliin tilanteessa 24-17 viimeisen vartin alkaessa. Tämä oli lopulta liian iso ero IFK:n saavutettavaksi, ja loppusummerin soidessa BK-46 tasoitti tämän kauden voitot lukemin 34-25.

Ottelun vakuuttavimpana pelaajana palkittiin ansaitusti BK-veskari Mikael Heinonen. Matsin parhaista maalintekijöistä BK:n Victor Westerlund (7 maalia) sai kaksi tähteä ja IFK:n Sergei Glinca (8 maalia) yhden tähden, mutta Jasper Hellberg / BK-46 (8 maalia) ei mahtunut palkintoraadin listoille. IFK:n seuraava peli on jo keskiviikkona kotikentällä HC Westiä vastaan, ja erityisesti viimeistelyä on saatava huomattavasti vahvemmaksi granilaisten kivikovaa puolustusta vastaan.

SEURAAVA KOTIOTTELU:
HIFK – HC West
Ke 4.12. klo 19:00
Helsingin UT