Helsingin IFK kaatoi Turun IFK:n

Käsipallon SM-Liiga
HIFK – ÅIFK  33-29 (18-16)
La 30.9. klo 14:30
Helsingin Urheilutalo

UT:lla nähtiin lauantaina taas toverien taisto, kun IFK Helsingfors sai vieraaksi Åbo IFK:n Turusta. Kyseessä oli IFK-turnauksen kolmas kierros kauden avausmatsin HIFK-GrIFK ja GrIFK-ÅIFK liigapelien perään. Åbon alkukausi oli saanut synkän startin kolmella tappiolla, mutta Helsingissä joukkue pääsi pirteästi matsiin mukaan heti alkuminuuteilta. HIFK-kapteeni  Johannes Bargum heitti nopean avausmaalin, mutta vain parissa minuutissa Åbo oli jo 1-3 johdossa. HIFK jätti vähän löysää puolustukseen, ja Åbo iski tehokkaasti aina tilaa saadessaan. Avauskympillä HIFK seurasi ihmetelleen Åbon pelikuvioita, kun eri pelaajat heittivät maaleja jokaiselta pelipaikalta. Åbon johto oli suurimmillaan kolme osumaa tilanteessa 5-8 ottelun 11. minuutilla. Lopulta myös HIFK alkoi heräillä pelirytmiin, ja nousi ensimmäistä kertaa rinnalle ottelun ekan ylivoimansa turvin. Olli Tamminen potkaisi isännät johtoon heittämällä neljän maalin nipun, ja HIFK:n 8-10 takaa-ajo kääntyi nopeasti 13-10 kotijohdoksi. Åbo ei kuitenkaan ottanut vielä lukua, vaan nousi uudestaan tasoihin 14-14. Nyt HIFK ei enää luopunut johdostaan ja ensimmäinen puoliaika loppui numeroihin 18-16 Åbon onnistuessa hieman onnekkaalla kiirepelillä viimeisellä sekunnilla.

Puoliaika toi tarvittua terävyyttä HIFK:n puolustukseen. Åbolaiset eivät saaneet enää vapaita paikkoja, ja maaliin vaihdettu Ivan Saltykov ylettyi heittojen tielle. Vieraat jätettiin kuiville vain yhdellä maalilla ensimmäiseen 10 minuuttiin, HIFK:n ottaessa vahvan otteen pelistä siirtymällä kuuden maalin johtoon 24-18. Parin Åbo-kavennuksen jälkeen Joonas Vartia ja Tom Lindström naulasivat isännät jo 8 maalin karkuun 28-20, kun kello näytti 47 minuuttia. Matsin loppuhetkillä ei kotivoitto ollut enää kovin uhattuna, åbolaisten näyttäessä hiukan väsyneemmiltä kuin ekaa jaksoa aloittaessa. Viimeisen minuutin alkaessa HIFK johti ottelua kuudella maalilla, mutta Santeri Maijalan tuplaosumilla Åbon tappioksi jäi lopulta neljä maalia 33-29.

HIFK:n pelissä näkyi lauantaina tamimaisia prinsiippejä 80% valmistautumisesta. Omaa peliä ei vedetty ihan täydellä fokuksella, ja pienet yksilöiden virheet näkyivät isoina virheinä joukkueen suorituksessa. Åbolle annettiin vähän tarpeettoman paljon helppoa, mikä teki oman päivän jo paljon vaikeammaksi. Vierasjengin peli lähti liikkeelle täydellä päättäväisyydellä, mutta hieman lyhyt pelaajalista pöytäkirjassa tarkoitti että mehut oli juotu pullosta siinä vaiheessa kun olisi tarvinnut puristaa vähän ekstraa. Ennen Andreas Nyströmin varassa elänyt Åbo on kuitenkin saanut lisää pyssyjä hyökkäyksiin, ja laajemmalla potentiaalilla maaleja voi jatkossa tulla muiltakin paikoilta. Lauantain matsissa oli lähellä, että molempien veskarit olisivat osallistuneet maalitilastoihin, mutta Tursonovicin yritys kolahti tolpan kautta maalisyötöksi. Ottelun vakuuttavimmaksi pelaajaksi valittu Ivan Saltykov osui jo toista kertaa tolppien väliin, vastustajan pelatessa ulosajon aikana kuudella kenttäpelaajalla. HIFK:lla on viikko aikaa hakea tarkkaa pelifiilistä ennen ensi sunnuntain vierailua Siuntion Folksam Areenalla. 

Maalintekijät
HIFK 33

Zujic Nikola 6
Ahlgren Niclas 6
Tamminen Olli 5
Protcenko Roman 4
Shevchenko Sergey 3
Bargum Johannes 3
Lindström Tom 2
Jansson Kristian 2
Vartia Joonas 1
Saltykov Ivan 1

ÅIFK 29

Berglund Oscar 6
Sjöblom Christoffer 5
Nysten Alexander 5
Maijala Santeri 3
Maijala Eemeli 3
Lehvonen Isak 3
Nyström Andreas 2
Manderoos Niklas 2

LähiTapiola-tähtipelaajat

***   Saltykov Ivan  HIFK  
**  Berglund Oscar ÅIFK  
*  Jansson Kristian HIFK  

 

SEURAAVA KOTIOTTELU
HIFK – HC HIK Pe 13.10. klo 19:00
HIFK 120v-juhlaottelu