HIFK etenee Suomen Cupin finaaliturnaukseen

Dicken 2009

Käsipallon Suomen Cup
Puolivälierä
Dicken – HIFK 23 – 32 (15-18)
Ti 20.9. klo 18:45
Pirkkolan Palloiluhalli

Suomen Cupin puolivälierissä oli mukana kaikki 7 Liigajoukkuetta sekä ainoana I Div-edustajana Ekenäs IF. Arpa säästi IFK:n hankalalta arkireissulta, sillä pelimatka oli niukasti Kehä I:sen paremmalle puolelle. Vastassa ollut Dicken oli hävinnyt avauspelinsä SM-Liigassa Siuntiolle, ja Cupissa Dicken tuli mukaan peleihin vasta tässä vaiheessa. Matsin alussa kummallakin jengillä oli paremmin intoa kuin kurinalaisuutta, ja verkot heiluivat vauhdilla molemmissa päädyissä. Kuuden minuutin kohdalla 10 ensimmäistä heittoa oli tuottanut jo 9 maalia, tasaisella tahdilla HIFK pääsi aina maalin edelle ennen Dickenin tasoitusta. Vuororytmi pysyi tasaisena 20 minuuttiin saakka, kunnes 13-13 tilanteessa HIFK sai heitettyä kolme maalia putkeen. Rykäisy piti IFK:n johdossa taukoon asti, kun viimeiset osumat heitettiin taas vuorotellen.

Toisen jakson ensimmäinen kymppi oli melko rikkonaista peliä, ja rangaistuksiakin tuomittiin jo neljälle pelaajalle. Välimatka pysyi pitkään kolmessa maalissa, kunnes parin Dicken-jäähyn jälkeen HIFK sai iskettyä neljä maalia putkeen ja ero kasvoi 7 maaliin tilanteessa 18-25. Uudistunut Dicken-miehistö ei oikein saanut yhteispeliään kasaan, ja IFK:lla oli etenkin toisella jaksolla matsi hanskassa. 50 minuutin kohdalla IFK oli 9 maalin johdossa 20-29, mutta täyttä kymppiä ei saatu väliin missään vaiheessa. Matsin paras maalintekijä Rui Rolo alkaa oppia joukkuekaverien syöttöjä, ja maaliverkko heilui jo 8 kertaa. Ylävartalovammastaan toipunut Oscar Udd upotti 6 maalia, ja André Udd sekä Vladimir Knopinskii säestivät viidellä maalila. Nicolas Reenpää viihtyi kentällä niin hyökkäys- kuin puolustusviivallakin, ja vahvan pelin tuloksena oli tällä kertaa kolme maalia sekä useita 7m-tuomioita. Dicken-paidassa kolme pelaajaa ylsi viiteen maaliin.

Maistuvalla voitolla HIFK oli ensimmäinen joukkue, joka varmisti matkalipun Suomen Cupin Final 4-lopputurnaukseen. Loput puolivälierät pelataan keskiviikko-iltana, ja välieräparit arvotaan kun kaikki 4 osallistujaa on saatu selville. Final 4-turnaus pelataan Karjaalla helmikuun alussa, kun samana viikonloppuna pelataan välierät ja Cup-finaali.


Maalintekijät
Dicken 23

Benny Broman 5
Filip Söderlund 5
Roni Syrjälä 5
Benjamin Peitsaro 3
Joacim Broman 2
Armi Pärt 2
Santeri Hakkarainen 1

HIFK 32
Rui Rolo 8
Oscar Udd 6
Vladimir Knopinskii 5
André Udd 5
Nicolas Reenpää 3
Evgeny Semenov 3
Joel Hagström 1
Aliaksandr Tsitou 1


SEURAAVA KOTIOTTELU