HIFK jatkaa Suomen Cupin välieriin

Miesten Suomen Cup
Puolivälierä
HIFK – Sjundeå IF  33-27 (14-15)
Ti 15.10. klo 19:00
Helsingin UT

Tämän kauden Suomen Cupissa kaikki viime kevään SM-välieräjoukkueet sijoitettiin suoraan puolivälieriin. Arvonnassa HIFK sai vastaansa pronssiottelussa kolmossijan napanneen Siuntion, ja Kalliossa leijui jännittävä revanssin tuoksu. Myöhään sunnuntaina Itävallan pelimatkaltaan palannut HIFK oli alussa hiukan hitaalla jalalla, ja Siuntionkaan peliotteet eivät olleet ihan terävimmillään. Avausvitosella nähtiin vain yksi maali Roman Protcenkon kädestä, mutta toisella 5-minuuttisella osumia tuli jo enemmän. SIF:n Alex Vaahtoranta hoiti lähes yksinään vihreiden maalinteon, sillä 12 minuutin kohdalla Vaahtoranta oli upottanut viivasta jo viisi maalia tilanteessa 5-6. HIFK pystyi vielä kerran tasoittamaan tilanteeksi 6-6, mutta jakson puolivälissä SIF lähti karkumatkalle ja johti pariin eri otteeseen jo kolmella maalilla. Viimeisen minuutin alkaessa SIF johti edelleen maalein 12-15, mutta Kristian Janssonin kavennuksen jälkeen Joonas Nokelainen torjui viimeisen SIF-yrityksen ja Niclas Ahlgren ehti vielä viime sekunneilla heittämään IFK:lle kavennuksen taukotilanteeseen 14-15.

HIFK aloitti vauhdilla tauon jälkeen, ja tasoitti pelin toisen jakson ensimmäisellä maalilla. Siuntio ei saanut maaleja aikaan ensimmäisen viiden minuutin aikana, kun IFK siirtyi takaisin johtoon puolen tunnin takaa-ajon jälkeen. Ensimmäistä kertaa kunnon peliminuutit IFK-maalilla saanut Joonas Nokelainen esitti hienon avausottelun, kun 17 arvokkaan torjunnan lisäksi tilastoihin merkittiin vielä tehty maali. IFK kasvatti johtoaan tasaisesti, ja eroa oli suurimmillaan 8 maalia tilanteessa 29-21 kun pelikellossa oli jäljellä vajaat 9 minuuttia. Loppuhetket ottelusta pelattiin aika löysin rantein molempiin suuntiin, ja loppusummerin soidessa eroksi jäi IFK:n 6 maalin kotivoitto 33-27. 

Peliin lämmettyään HIFK esitti hyvän kolmevarttisen, ja erityisesti toisella jaksolla isännät olivat selvästi Siuntiota terävämmällä päällä. Joukkueesta kirjattiin jopa 11 eri maalintekijää, joista Knopinskii (7 maalia) ja Ahlgren (3 maalia) onnistuivat jokaisella heitollaan. Joonas Nokelainen pelasi ensimmäistä kertaa täydet 60 minuuttia, ja komeita torjuntoja kertyi siis 17 kappaletta (40,5 %). Samuel Alexanderssonista tuli kauden ensimmäinen sairastupalainen, kun aiempi alavartalovamma uusiutui hieman vakavampana. SIF-paidoissa alussa riehunut Alex Vaahtoranta teki ensimmäiset 5 maaliaan 10 minuutissa, mutta loput 50 minuuttia tuottivat enää yhden lisäosuman. Ott Varik ja Carl Weurlander pistivät viisi maalia mieheen, samalla kun Rony Leven otti kiinni 14 IFK-yritystä. 

Voitolla IFK pääsi jälleen mukaan Cup-välieriin. Semeissä onkin tarjolla tiukkaa vastusta, kun liigan koko kärkikolmikko Cocks, Dicken ja BK-46 selvittivät tiensä helposti neljän parhaan joukkoon. Semifinaalit pelataan joulukuun alussa, ja Cupin loppuottelu käydään juuri ennen joulupyhiä.