HIFK kävi Pirkkolassa ryöstämässä kotiedun

Käsipallon SM-Liiga
1. puolivälierä
Dicken – HIFK  23-28 (14-16)
Ke 21.3. klo 19:15
Pirkkolan Palloiluhalli

HIFK johtaa voitoin 0-1

Miesten pudotuspelihistorian ensimmäinen Stadin Derby nähtiin keskiviikkona Pirkkolassa, kun ylemmän loppusarjan kolmanneksi sijoittunut Dicken isännöi alemman loppusarjan kakkosta HIFK:ta. IFK kävi jo syksyllä shokeeraamassa Dickeniä hakemalla harvinaisen vierasvoiton runkosarjassa, ja tässäkin ottelussa IFK aloitti pelin ennakkoluulottomasti. Aiemmissa otteluissa IFK on ollut ongelmissa Dickenin tiiviin puolustuksen kanssa, mutta ottelun alkuminuuteilla jokainen hyökkäys päättyi maaliin saakka. Samoin Dickenin yritykset menestyivät alussa, ja maaleja tehtiin vuorotahtiin lukemiin 5-5 saakka. Yhdeksän minuutin kohdalla IFK otti ensimmäisen kerran etumatkaa kahdella peräkkäisellä maalilla, eikä Dicken yltänyt enää tasoihin koko ottelun aikana. Kumpikin joukkue pelasi sinänsä huolellista peliä, että tahattomat virheet oli karsittu pois ja jokainen hyökkäys pelattiin hyvään tekopaikkaan asti.

15 minuutin kohdalla IFK oli hankkiutunut jo kolmen maalin johtoon, kun Cride Eneberg kävi antamassa iskun ilmassa olleeseen Robin Granlundiin. Dickenin hyökkääjä kopsahti pahan näköisesti kenttään, ja Eneberg sai katsoa pienen harkinnan jälkeen suoraa punaista korttia. Alivoimasta ei tullut suurempaa vahinkoa, kun Dicken sai hetkeä myöhemmin kaksoisrangaistuksen ja Niclas Ahlgren vei pilkulta IFK:n neljän maalin etumatkalle. Vaikka Eneberg oli tärkeä johtaja IFK:n puolustuksessa ja arvaamaton ase hyökkäyspäässäkin, ei ottelun suunta muuttunut merkittävästi. Vierasjoukkue puolusti kurinalaisesti ja Toto Christou keräsi torjuntoja varmalla tahdilla, samalla kun IFK onnistui maalinteossa Dickeniä tehokkaammin. Ero kävi suurimmillaan 6 maalissa Oscar Uddin heittäessä 9-15 kuusi minuuttia ennen taukoa. Avausjakson viimeinen 5-minuuttinen oli IFK:n heikoin jakso, kun Dicken puristi vielä raivolla neljä maalia lähemmäksi kirien taukolukemiksi 14-16.

Puoliajalla IFK sai kerättyä voimat takaisin, ja piti Dickenin takanaan seuraavat 10 minuuttia. Toto Christou keräsi neljä torjuntaa putkeen, samalla kun IFK lisäsi johtoaan viiteen maaliin 18-23. Myös Dicken-maalilla Patrik Roslander pysäytteli palloja ja tilanne pysyi samoissa pitkän aikaa. IFK sai pidettyä Dickenin yhdessä maalissa noin vartin jakson ajan, hyökäten itse kaikessa rauhassa pelikelloa kuluttaen. Viimeisellä kympillä alkoi jälleen tapahtua vauhdikkaammin, mutta IFK onnistui tekemään tärkeät maalit Dicken-osumien perään ja loppuhetket jaettiin tasan 4-4. Näin loppusummeri töräytti IFK:lle jo kauden toisen vierasvoiton Pirkkolasta, nyt selkeällä 5 maalin marginaalilla vieraiden pysyttyä johtoasemassa 51 minuuttia putkeen.

Pudotuspelisarjan avausmatsissa IFK:n yllätysmomentti toteutui täydellisesti. Aikaisempien vuosien viimeistelyongelmat Pirkkolassa olivat nyt poissa huolellisen hyökkäyspelin ja hyvän keskittymisen ansiosta. Toto Christoun torjunnat (13 kpl, 40%) toivat tällä kertaa edun IFK-puolustukselle, ja tekniset virheetkin kiusasivat enemmän kiireessä pelannutta Dickeniä. HIFK pääsi kääntämään asetelmat avausvoitolla, kotiedun siirtyessä nyt Kallioon. Tärkeä toinen osaottelu pelataan perjantai-iltana UT:lla, missä IFK saa vastaansa varmasti sisuuntuneen Dickenin. Isänniltä vaaditaan samanlaista onnistumista kaikilla osa-alueilla, toivottavasti kaikkien pelaajien pysyessä kentän puolella täydet 60 minuuttia. Tule paikalle kokemaan play off-tunnelmaa parhaimmillaan!

Ottelun maaligrafiikka / peliminuutit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maalintekijät:
Dicken 23
25 Joacim Broman 7
30 Valdar Noodla 5
2   Benny Broman 4
50 Robin Granlund 3
28 Anton Rémy 2
55 Tadas Stankevicius 2
HIFK 28
11 Roman Protcenko 7
34 Nikola Zujic 5
24 Oscar Udd 4
92 Niclas Ahlgren 4
10 Kristian Jansson 3
17 Vili Mattila 2
90 Olli Tamminen 2
31 Tom Lindström 1

LähiTapiola -tähdet
*** Toto Christou, HIFK
** Joacim Broman, Dicken
* Roman Protcenko, HIFK

SEURAAVA OTTELU
Puolivälierä 2
HIFK – Dicken
Pe 23.3. klo 18:30
Helsingin Urheilutalo