HIFK:lle Suomen Cup-hopeaa, naiset juhlivat mestaruutta

Suomen Cup Final 4
Loppuottelu Miehet
Cocks – HIFK 37-21 (20-8)
Su 20.12. klo 15:30
Energia Areena, Vantaa

HIFK palasi Cup-finaaliin neljän vuoden tauon jälkeen kaadettuaan Atlaksen tyylipuhtaasti 11 maalilla. Myös Cocksilla oli läpihuuto-välierä, kun Dicken jäi 9 maalin päähän kukkopaidoista. Cocksin ja IFK:n liigaottelu Riihimäellä oli päättynyt tasalukemiin, joten loppuottelusta ennakoitiin jännittävää vääntöä. Odotukset pitivätkin paikkansa 4 minuutin ajan, kun ensimmäiset maalit tasattiin 2-2. Viiden minuutin kohdalla IFK meni epäkuntoon, ja Cocks täräytti hävyttömät 7 maalia putkeen. 10 minuutin kohdalla riihimäkeläiset olivat jo 8-2 johdossa, ja finaalijännitys oli karkaamassa kentältä. Cocks tarjosi parasta peliään lähes läpäisemättömällä puolustuksella sekä tarkasti iskevällä hyökkäyksellä. IFK:lla oli vaikeuksia löytää keinoja erityisesti maalinteossa, ja jokainen pallonmenetys kostautui omaan päätyyn. Lopulta ensimmäisen puolituntisen päättyessä IFK oli onnistunut saamaan 8 palloa häkkiin, ja Cocks heilutteli verkkoja jo 20 osuman edestä.

12 maalin takaa-ajo toiselle puoliajalle oli melko jyrkkä haaste IFK:n cup-toiveille. Tilanne muuttui vielä haastavammaksi kun Cocks aloitti jakson kolmella peräkkäisellä maalilla, ja pokaali lähti kaiverrukseen kun ero repesi suoraan 15 maaliin. Cocks pelasi ylpeydellä loppuun asti, ja IFK teki minkä pystyi. Punaisten peliä sotki Nikola Zujicin loukkaantuminen ensimmäisen jakson puolivälissä. Matsin parhaat maalintekijät löytyivät laidoista, kun Cocksin Teemu Tamminen herkutteli normaalit 11 maalia nopeista kontrista ja norjalaisopein tuomituista rankkareista. IFK:n maalikuninkuus jaettiin molempien laitojen kesken, kun sekä Rasmus Hallbäck ja Richard Ahlgren osuivat viisi kertaa. Erityisesti Cocksin keskipuolustus oli ohittamaton vuori, varsinkin kun joukkue pelasi kurinalaisesti ja nälkäisellä voitontahdolla. Näinpä Cup-mestaruus vietiin Riihimäelle 7. kerran, eron oltua lopulta 16 maalia. Cup-hopea olisi vallan mukava saavutus, jos sen voisi saavuttaa jotenkin muuten kuin finaalin häviämällä.

Loppuottelu Naiset
SIF – HIFK 21-28 (7-15)
Su 20.12. klo 13:00
Energia Areena, Vantaa

IFK:n naisten joukkue sai sentään maistaa Cup-romantiikan valoisampaa puolta. Naisten finaalissa IFK tarrasi kiinni pokaaliin heti alusta alkaen, heittäen loppuottelun viisi ensimmäistä maalia. Finaalipäivän ensimmäisessäkään pelissä ei juuri pidätetty hengitystä jännityksen takia, sillä puoliajalla IFK oli 8 maalia edellä Siuntion saatua aikaan vasta 7 osumaa. SIF sentään voitti toisen jakson yhdellä maalilla, mutta ero pysyi vähintään viidessä koko pelin 10. minuutista alkaen. Summerin soidessa HIFK pääsi juhlistamaan naisten 12. Cup-mestaruutta, joista viimeiset neljä on voitettu peräkkäin kaudesta 2012-13 alkaen. Edellisten 10 vuoden aikana juuri SIF on ainoa vastustaja, joka on onnistunut pitämään IFK:n erossa Cup-mestaruudesta (2011-12). Onnea HIFK Damhandboll!