IFK ei saanut otetta Cocksista

Käsipallon SM-Liiga
HIFK – Cocks 21-31 (9-15)
La 17.9. klo 15:00
Helsingin UT

IFK pääsi ensimmäistä kertaa kotiparketilleen, ja UT:lla nähtiin viisi uutta IFK-peluria Kristian Janssonin, Robin Kanervan, Srdjan Maleticin, Haris Plehin ja Toto Christoun juostessa ensimmäistä kertaa kentälle punaisissa IFK-paidoissa. Kotijoukkueen kokoonpanossa oli niin paljon poissaoloja, että jopa leikkausjonossa vuoroaan odottanut Nikola Zujic nähtiin vielä pelissä. Vierailla oli pelirytmi kunnossa heti ensi minuuteilla, ja ottelu alkoi Cocksin rynnistäessä 1-4 johtoon. Haris Pleh IFK-maalissa oppi nopeasti riihimäkeläisten temput, ja muutaman torjunnan jälkeen IFK oli kirinyt takaisin rinnalle tilanteeseen 5-5 kun pelikello näytti 10 minuuttia.

Cocks jatkoi päättäväistä hyökkäyspeliään, ja IFK joutui kahdesti alivoimalle Kanervan ja Shevchenkon saatua peräkkäiset ulosajot. Vajaalla pelatessaan IFK kärsi neljä peräkkäistä takaiskua, Teemu Tammisen viedessä vieraat 5-9 johtoon. Avausjakson viimeisellä kympillä Niclas Ahlgren ja Nikola Zujic toivat IFK:ta lähemmäksi nopeilla vastaiskumaaleillaan, mutta ero pysyi kahdessa vieraiden johtaessa maalein 9-11. Hieman väsynyt IFK ei saanut enää yhtään maalia viimeisen 5-minuuttisen aikana, ja Cocks otti vahvan kuuden maalin taukojohdon heittämällä neljä maalia putkeen ennen puoliaikaa.

Tauon jälkeen maaleja tehtiin vuorotahtiin. IFK piti hieman liikaa kiirettä omissa ratkaisuissaan, ja iso osa heitoista meni ohi maalista. Hyvän pelirutiinin jo tässä vaiheessa hionut Cocks onnistui paremmin omista paikoistaan, kasvattaen eron 8 maaliin 13-21 noin 40 peliminuutin kohdalla. Cocks-maalille vaihdettiin viimeiselle vartille nuori Kalle Alander, joka napsi IFK:n yrityksiä kiinni komeilla torjunnoilla. Myös IFK:n Haris Pleh pelasi hyvän ottelun, vaikka palloja upposikin yli 30. Vieraiden vauhdikas peli oli liikaa IFK:lle, jolla vielä tälläkin kertaa oli melko kevyt vaihtomiehistö pukeneena eri vaivojen vuoksi.

Maalintekijät
HIFK 21

Shevchenko 6
Jansson 4
Zujic 3
N. Ahlgren 3
Koskela 2
Protcenko 2
Maletic 1
Cocks 31
Rönnberg 9
Tamminen 5
Bachko 3
Tuominen 2
Valo 2
Nenita 2
Kovalenko 2
Safronii 1
Lukyanchuk 1
Novoselov 1
Kaliarovich 1
Tsitou 1
Silva 1