IFK hukkasi pisteen viimeisellä vartilla

Käsipallon SM-Liiga
Atlas – HIFK 26-26 (11-14)
La 14.11. klo 15:00
Myyrmäen Urheilutalo

Synkän terrori-iskun jälkeen mieltä saatiin tyhjemmäksi käsipallon liigamatsin merkeissä. IFK matkusti rohkeasti naapurikunnan puolelle, kun Atlas isännöi kauden ensimmäistä paikallisseutu-ottelua. Atlas oli vaisumpien alkukierrosten jälkeen noussut jo pisteen päähän IFK:sta, ja matsissa oli panoksena sarjataulukon nelospaikka. IFK sai matsin paremmin vauhtiin, kun Nikola Zujic upotti maalin heti ensimmäisellä yrityksellä ja Niclas Ahlgren onnistui viimeistelyssä seuraavassakin hyökkäyksessä. Parin hassin jälkeen Atlaksenkin ratkaisut päätyivät maaliverkkoon asti, ja isännät nousivat tasoihin tilanteeseen 5-5 asti. Kun vartti tuli täyteen, IFK oli päässyt kahden maalin etumatkalle lukemiin 6-8.

Roman Protcenko otti 2 min rangaistuksen Atlaksen kavennuksen perään, ja vantaalaiset hyödynsivät ylivoiman vielä kahdella peräkkäisellä maalilla siirtyen 9-8 johtoon. Täyden kuusikon kentälle saatuaan IFK puski jälleen ohi, kunnes Protcenko palasi penkille pariminuuttisen juomatauon pariin. Tällä kertaa IFK selvisi koko alivoiman ilman takaiskuja, ja puoliajan loppuminuuteilla venytti terävällä viimeistelyllä vierasjohdon kolmeen maaliin. Aiemmin IFK-paidassa nähty Nikko Kinos oli jälleen derby-tuulella, ja onnistui hyökkäyspäässä repimään selästä turhan kaksiminuuttisen. Tilanne jäi harmittamaan sen verran, että tuomaria opastettiin vielä toisenkin kakkosen edestä. Atlaksen onneksi puoliaika jakoi 4 minuutin alivoiman sopivasti 2+2 minuuttisiksi vartin lepoajallakin av-pelaajille.

Toisen jakson alussa Atlas heitti yhden kavennuksen vajaallakin, mutta IFK pääsi pirteään vauhtiin ja kolmen maalin taukojohto turposi 10 minuutissa viiteen maaliin. Pelikellon näyttäessä 42 minuuttia IFK oli 16-21 johdossa, ja kentällä hymyiltiin helposta voitosta. Mikael Källman otti aikalisän ja piti huolen ettei Atlaksen puolella vielä luovuttu toivosta. Sinipaidat kiristivät puolustuksessa, ja pakottivat IFK:n huonompiin ratkaisuihin tai pallonmenetyksiin. Jokaista IFK-virhettä seurasi nopea kontra ja nälkäinen Atlas nousi kahdeksassa minuutissa tasoihin voittaen jakson maalein 7-2.

Ottelun viimeinen kymppi aloitettiin tasatilanteesta 23-23, ja Atlas pääsi vielä kolmesti johtoasemaan. IFK sai tsempattua tasoituksen jokaisen kotimaalin jälkeen, ja Sergei Shevchenkon 26-26 maali 58. minuutilla jäi pelin viimeiseksi osumaksi. Bogdan Klepa pysäytti Atlaksen kahdesti viime hetkillä, ja puoli minuuttia ennen summeria Nikola Zujicin vahva hyppyheitto kolahti päätyseinään pallon mitan verran tolpan väärältä puolen. Ensimmäinen voittoheitto oli Atlaksen Milan Filicin käsissä, mutta Klepa otti etukulman kiinni 8 sekuntia ennen loppua. Hätäinen kontra päättyi Filicin taktiseen virheeseen, ja summerin jälkeen Atlas sai vain viiden miehen muurin viimeisen vapaaheiton eteen. Nikola Zujicin heittämä vapari läpäisi muurin, mutta pallo tärähti keskelle ylärimaa ja IFK jakoi sarjapisteet tasan jo toista kertaa tällä kaudella.

Myyrmäessä IFK esiintyi komeasti kolmen vartin ajan. Viiden maalin johtoasema ei tehnyt hyvää omalle pelikurille, ja Atlas painosti IFK:n liian halpoihin virheisiin. Kun isännät pääsivät loppuhetkillä edelle, oli tasapeli IFK:lle enemmän pelastustehtävä kuin viime hetkellä käsistä ryöstetty voitto. IFK:n maalipyssy Nikola Zujic on tällä kaudella tunnistettu uhka, ja Atlaksen puolustuspeli saikin pelattua Zujicin nollille 59 minuutin ajaksi avausmaalin jälkeen. Nyt kuitenkin muutkin vaihtoehdot olivat terveinä, ja lauantaina IFK:n maaliteosta suurimman vastuun kantoi Niclas Ahlgren 9 osumalla. Tasuri piti IFK:n yhä neljäntenä, mutta ero Atlakseen pysyi edelleen vain 1 pisteessä. Liiga jatkuu ensi lauantaina, IFK:n matkustaessa Riihimäelle Dynamon vieraaksi.

Maalintekijät
HIFK 26

N. Ahlgren 9
R. Protcenko 5
S. Shevchenko 4
C. Eneberg 3
R. Hallbäck 2
A. v Numers 1
N. Zujic 1
J. Bargum 1