IFK joutui tyytymään yhteen pisteeseen

Käsipallon SM-Liiga
Cocks – HIFK 27-27 (14-12)
Ke 21.10. klo 18:30
Riihimäen UT

Pienen Cup-tauon jälkeen IFK joutui vierailulle tappiottoman sarjaykkösen Cocksin luokse. Jo aiemmat kautensa selvään mestaruuteen päättänyt Cocks oli hankkinut entistäkin kovemmat ulkomaalaisvahvistukset, ja joukkue oli kerännyt tilastoihinsa helpot neljä voittoa ensimmäisistä neljästä pelistään. Ottelu alkoi melkoisella tilastoharvinaisuudella, sillä ensimmäinen merkintä pöytäkirjaan oli Johannes Bargumin ulosajo. Otteet matsissa olivatkin miehekkään fyysisiä, kun molemmat osasivat ottaa ja antaa niin puolustuksessa kuin hyökkäyspäässäkin.

Maaliluvutkin pysyivät tasaisina, Cocksin saavutettua kahden maalin johdon vasta 10 minuutin jälkeen. IFK nousi takaisin rinnalle 17 minuutin kohdalla lukemiin 6-6, mutta isännät pysyttelivät edellä jakson loppuun asti ja lopulta Kristian Jansson heitti Cocksin kahden maalin taukojohtoon vain 4 sekuntia ennen summeria. Fyysisessä pelissä Teemu Tamminen keräsi useita ulosajoja jo avauspuolikkaalla, ja kolmannen kerran kaksi sormea nousi ajassa 27:46 IFK:n maalin jälkitilanteesta.

Kun tuomaristo oli poistanut Cocksilta vahvimman vastaisku-aseen, pääsi IFK ottamaan kontrollia asemapelissä. Vahva puolustusasenne ja Bogdan Klepan torjunnat antoivat Cocksille vain kaksi maalia toisen jakson avauskympillä, kun IFK:n hyökkäys piristyi samassa ajassa kuuteen osumaan. Edelle päästyään IFK:n peli pysyi hyvin kasassa, ja tehokkaalla viimeistelyllä ero kasvoi jo neljän maalin vierasjohtoon 50 minuutin kohdalla. Ottelun viime minuuteilla hermot veivät parhaan terän maalinteosta, ja kelloon vilkuillessa IFK sai vain yhden pallon maaliin viimeisen 10-minuuttisen aikana. Kotikunniaansa puolustanut Cocks puski voimalla loppuun saakka, ja tuli väkisin rinnalle ajassa 58:21 Janssonin neljännellä maalilla. Puolitoista minuuttia antoi vielä runsaasti draamaa ratkaisuun, kun molemmat saivat tilaisuutensa ottelun voittamiseen.

IFK:n Roman Protcenko osui matsissa yhdeksän kertaa, mutta ottelun vakuuttavin pelaaja kärsi loppuhetkillä epäonnesta sillä Protcenkon viisi viimeistä heittoa eivät tuottaneet tulosta. Viimeinen yritys nähtiin vaparista loppusummerin jo soitua, mutta Disneyn sadunkirjoittaja ei ollut paikalla tässä ottelussa ja matsi loppui tasalukemiin 27-27. Neljän maalin johtoaseman menetys viime minuuteilla vei IFK:lta parhaat fiilikset tuloksesta, mutta vieraspiste Cocksilta on kuitenkin ensimmäinen digitaalisen historian ajalta ja hyvä mittapylväs IFK:n uudelle pelikurille. Vastaava mittari nähdäänkin uudestaan ensi viikolla, kun IFK kohtaa nyt pisteen erolla sarjaykköseksi nousseen Dickenin Pirkkolan tilavalla vieraskentällä.

Maalintekijät
Cocks 27

Tuominen 4
Jansson 4
Tamminen 4
Lukyanchuk 4
Mimic 2
Novoselov 2
Rönnberg 2
Kovalenko 2
Kaliarovich 2
Sjöman 1
HIFK 27
Protcenko 9
Zujic 6
Ahlgren N. 5
Shevchenko 3
Koskela 1
Hallbäck 1
Eneberg 1
Bargum 1