IFK-keskinäinen päättyi Rödan juhliin

Miesten SM-Liiga
HIFK – Åbo IFK 38-32 (17-16)
Pe 1.11. klo 18:30
Helsingin Urheilutalo

Perjantain Kamrat-derbyssä Helsingfors sai vieraakseen Åbon. Kamraatit aloittivat ottelun tasapisteistä molempien voitettua tähän mennessä yhden ottelun kolmesta. Bussimatkan ajan otteluun keskittynyt Åbo aloitti matsin terävästi ja vieraat olivat neljän maalin johdossa 2-6 jo seitsemän minuutin kohdalla. HIFK:n pelaajat olivat aina hetken myöhässä omissa ratkaisuissaan, ja puolustuspäässä heilui vauhdilla niin keltaisia kortteja kuin aikaisia ulosajojakin. Ottelu aaltoili vahvasti, kun molemmille jengeille tarjottiin vuorotellen etua miesylivoimalla. Jos palloa ei saatu maaliin omista hyökkäyksistä viittä miestä vastaan, niin moni pallonriisto omassa päädyssä toi maalin tyhjään verkkoon. HIFK onnistui kaventamaan tilanteeseen 6-7, kunnes Safroniin jäähyn aikana Åbo kiskaisi taas kolme peräkkäistä maalia 6-10 johtoon. Vartin kohdalla HIFK oli kolme maalia turkulaisten takana, ja pieni hetki pelailtiin vuorovedolla molempien osuessa tasaiseen tahtiin. Avausjakson viimeisen kympin käynnistyessä Erkka Näntö iski tehot tappiin ja kiskaisi viidessä minuutissa neljä maalia, syöttäen vielä Niclas Ahlgreninkin maalintekoon oman pallonriistonsa jälkeen. HIFK käväisi kahden maalin johdossa tilanteessa 15-13, mutta viimeisillä minuuteilla Åbo onnistui kiipeämään rinnalle. Aivan loppusekunneilla Erkka Näntö nykäisi vielä päättäväisesti HIFK:n taukojohtoon lukemin 17-16.

Puoliajan jälkeen HIFK:lla oli parempi tahti tossuissaan, ja kuudessa minuutissa ero oli kasvanut neljään maaliin Knopinskiin ja Ahlgrenin osuttua kahdesti mieheen. Molemmat IFK:t peluuttivat veskareitaan puolen tunnin vuoroilla, ja toisella jaksolla aloittaneet Toto Christou ja Mirsad Tursunovic ottivat paikkansa tehokkaasti. 40 minutin kohdalla Åbo nykäisi takaisin HIFK:n kantaan kolmella peräkkäisellä maalillaan. Tasoitusmaali jäi kuitenkin näkemättä, ja HIFK antoi samaa lääkettä 3 maalin reseptillä ottaen taas neljän maalin johdon 26-22. Åbon aikalisän jälkeen vieraat nostivat riskejä hyökkäämällä 7 pelaajalla. Tulokset merkittiin HIFK:n maalisarakkeeseen, kun pallonriistot saatiin upottaa tyhjään maaliin ja kotijohto kasvoi nopeasti 7 maaliin 29-22. Vauhdikas maalinteko jatkui vielä viimeiselläkin vartilla, ja Åbo sinnitteli parhaimmillaan kolmen maalin päähän 32-29 kun peliaikaa oli jäljellä reilut 4 minuuttia. HIFK osui kaikilla yrityksillään ohi väsyneen ÅIFK-puolustuksen ja teki neljä maalia vielä viimeisen 2-minuuttisen aikana. Maalitilastoihin saatiin myös tuore IFK-sankari, kun ensimmäistä liigaotteluaan pelannut Viktor Grönmark teki ensimmäisen maalinsa edustusjoukkueessa. Liigajengiin IFK-junioreista noussut Grönmark päästettiin irti vain 16-vuotiaana, ja avausmaali nähtiin heti ensimmäisellä peliminuutilla. Reippaan tahdin maalitalkoot tuottivat toiselle jaksolle yhteensä 37 maalia, ja loppulukemiksi merkittiin HIFK:n voitto 38-32. Åbo IFK:lle historiallinen 1000. ottelu miesten pääsarjassa merkittiin tappioksi, mutta yleisen käytännön mukaan tasalukuja juhlistetaan vasta kotikentällä.

Maalintekijät:
HIFK  38
#13   Erkka Näntö  10
#11   Roman Protcenko  7
#22  Vladimir Knopinskii  5
#92  Niclas Ahlgren  5
#10  Kristian Jansson  4
#14  Sten Toomla  2
#31  Gheorghe Safronii  2
#20  Viktor Grönmark  1
#27  Gezá Vasvári  1
#66  Mika Siven  1

Åbo IFK  32
#91  Andreas Nyström  10
#23  Peik Sjöblom  7
#10  Oscar Berglund  6
#20  Niklas Manderoos  3
#11  Robin Mattsson  2
#28  Eero Laine  2
#15  Isak Lehvonen  1
#22  Valter Georgs  1

LähiTapiola – tähtipelaajat
***  Erkka Näntö, HIFK
**  Andreas Nyström, ÅIFK
*  Roman Protcenko, HIFK

OTTELUN KUVAGALLERIA

Neljän kierroksen jälkeen HIFK:lla on kassassa neljä pistettä kahdella voitollaan (GrIFK, ÅIFK), ja joukkue jakaa sarjan kolmospaikan Siuntion sekä melko yllättävästi Cocksin kanssa samalla pistemäärällä. Keskinäistä järjestystä selvitellään seuraavassa ottelussa, kun HIFK kohtaa Sjundeä IF:n vieraissa Folksam Areenalla lauantaina 16.11. Kotikentällään HIFK juhlii voittoa seuraavan kerran perjantaina 22.11.

HIFK – Pargas IF
Pe 22.11. klo 18:30
Helsingin Urheilutalo