IFK menetti toisenkin pallon

QF Dicken (2)

Käsipallon SM-Liiga
3. puolivälierä

Dicken – HIFK 28 – 26 (17-11)
La 25.3. klo 18:45 Pirkkola

Puolivälierissä HIFK menetti kotietunsa ensimmäisessä pelissä, kun vahvasti latautunut Dicken näytti pelaamisen mallia Kalliossa. Lauantain toisessa matsissa Dicken esiintyi jälleen terävästi oman kotiyleisönsä edessä. IFK:n avausmaalin jälkeen Dicken tasoitti pelin nopeasti, ja kympin kohdalla isännillä oli jo neljän maalin johto 7-3. Aktiivinen puolustus sai IFK:n hyökkäyksen jälleen ongelmiin, vaikka kokoonpanossa nähtiin miellyttävä paluu Rui Rolon osallistuessa taas matsiin lyhyen kuntoutumisen jälkeen. Samoin André Udd saatiin kentän puolelle huomattavasti pidemmän kuntoutumisen päätteeksi, mutta Dicken ei antanut vapaata tilaa ratkaisupaikkoihin. IFK ei saanut eroa pienemmäksi ekan jakson kuluessa, ja päätösminuuteilla Dicken vielä lisäsi vauhtia saaden taukojohdoksi jopa kuusi maalia 17-11.

Toisella jaksolla jo kahden minuutin kohdalla IFK vaikeutti omaa elämäänsä kahdella peräkkäisellä ulosajolla. Neljän pelaajan puolustus antoi liikaa vapauksia Dickenin maalintekijöille ja ero kasvoi 8 maaliin 20-12. Dickenin hyökkäyksessä kuusi eri pelaajaa heitti vähintään 3 maalia, ja Benny Bromanin 24-15 kotijoukkue päätti että matsi on ratkennut ja siirtyi säästämään voimia kolmatta peliä varten. 42 minuutista eteenpäin HIFK sai paremman otteen ja ehti vielä säikyttämään lepovuoron aloittanutta Dickeniä. Noin vartin pätkässä IFK voitti maalit 2-8 nousten jo lupaavasti 26-23 tilanteeseen ajassa 55:17. Aikalisänsä jälkeen Dicken pelastautui parilla osumalla, ja vaikka Grönmark ja Semenov toivat IFK:n jo kahden maalin päähän 28-26 ajassa 58:16 ei loppuhetkillä enää nähty yhtään maalia.

Voitto jäi lopulta Dickenin taskuun, ja joukkueella on jo tärkeät kaksi kiinnitystä puolivälieräsarjassa. IFK:n peli otti lopulta pienen askeleen parempaan, kun maalinteossa tehot nousivat avauspelin 20 maalista jo 26 tehtyyn osumaan. Puolustuspelissä jäi yhä parannettavaa, sillä kokonaisuutena kumpikaan matseista ei ole yltänyt sille tasolle, mitä IFK joukkueena esitti loppusarjan matseissa. Seuraava tilaisuus löytää oma huippusuoritus nähdään keskiviikko-iltana, kun HIFK on isäntänä kolmannessa puolivälierässä Helsingin Urheilutalolla. Matsissa on jo pakkovoiton paikka, joten olethan paikalla katsomossa tukemassa IFK:ta sarjan jatkamiseen!

Maalintekijät
Dicken 28

Benjamin Peitsaro 5
Armi Pärt 5
Benny Broman 4
Filip Söderlund 4
Joacim Broman 4
Anton Remý 3
Roni Syrjälä 2
Timmy Thor 1
Tuomas Laitinen 10 torj.

HIFK 26
Rui Rolo 6
Oscar Udd 4
Evgeny Semenov 4
Joel Hagström 3
Vladimir Knopinskii 3
Viktor Grönmark 2
André Udd 2
Jakob Meinander 2
Bogdan Klepa 8 torj.
Kalle Alander 1 torj.

Tähtipelaajat
3 tähteä Armi Pärt, Dicken
2 tähteä Benny Broman, Dicken
1 tähti Rui Rolo, HIFK

SEURAAVA KOTIOTTELU
3. PUOLIVÄLIERÄ

HIFK – Dicken
Ke 29.3. klo 20:15
Helsingin Urheilutalo