IFK putosi Suomen Cupista jatkoajalla

CocksHIFKmaalit (606x640)

Suomen Cup-välierä
Cocks – HIFK 36-32 ja. 30-30 (14-13)


Pirkkolan Final4-lopputurnauksessa päivä alkoi hyvin, kun IFK:n naiset nappasivat finaalipaikan Dickeniltä maalein 37-28 (17-14). Myös miesten otteluun saatiin genitaaliviittaus IFK:n kohdatessa viime vuoden tapaan Riihimäen Cocksin. Tavallista pienemmällä miehistöllä otteluun lähtenyt IFK piti ottelun tasaisena alusta saakka, kun IFK-maalilla Ville Ilmonen ja Markus Andersén torjuivat Cocks-heitot ja hyökkäyksessä IFK:laiset onnistuivat eri puolilta kenttää. Ensimmäisen jakson puolivälissä Cocks tempaisi kahden maalin johdon Teemu Tammisen nopeilla vastaiskuilla. Tilanteessa 7-5 IFK sai taas itsensä koottua, ja 10 minuuttia myöhemmin vieraiden penkillä juhlittiin IFK:n 9-11 johtomaalia. Cocks pääsi kuitenkin takaisin rinnalle, ja lopulta jakson loppusekunneilla Antti Rogenbaum heitti Cocksille taukojohdon lukemiin 14-13.

Puoliajan jälkeen Cocks aloitti paremmalla vauhdilla ja kasvatti eron heti kolmeen maaliin, mutta 40 minuutin kohdalla IFK ehti tasoihin tilanteessa 18-18. Markus Andersén paransi peliään ja parin syötönkatkon turvin IFK pääsi nopeasti 19-22 karkumatkalle. Etumatka riitti 49 minuuttiin asti, kunnes Cocks tasoitti lukemiksi 26-26. Riihimäkeläiset pääsivät taas johtoon 54 minuutin kohdalla 28-27, mutta IFK onnistui kuittaamaan jokaisen takaiskun. Viimeisen peliminuutin aluksi Antti Koskela tasoitti ottelun 30-30:een, ja Cocks sai jälleen ottelun avaimet voittomaalin tekemiseen. Tiiviisti puolustanut IFK pakotti Cocksin kuitenkin irti pallosta, ja nyt kello oli vieraiden puolella kun matsin olisi voinut katkaista 20 sekunnin kuluessa. Serghei Glinca yritti ratkaista voiton kaukoheitollaan oikealta, mutta puolustusmuurin blokkaamana pallo vaihtoi hieman suuntaa ja ohitti takatolpan väärältä puolelta. IFK:n viimeinen toivo oli vielä rajaheitto, mutta maalipaikkaan asti ei palloa enää ehditty pelata.

Kuten edellisessä Cup-kohtaamisessa Solvallan välierässä, HIFK ja Cocks hakivat jälleen ratkaisua jatkoajalta. Lisäminuutit olivat liikaa IFK:n esityksille, sillä Cocks-vahti Timo Puhakka otti kiinni jokaisen IFK-yrityksen ensimmäisen viisiminuuttisen aikana. Cocksin hyökkäys piti tehonsa vielä ylityöminuuteillakin, ja keltapaidat heittivät kuusi peräkkäistä maalia ennen IFK:n ensimmäistä maalimerkintää jatkoajan toisella puoliskolla. Matsin viimeiset 5+5 minuuttia eivät jättäneet enää epäselvyyttä voittajista, ja Cocks lunasti itsensä loppuotteluun 6-2 jatkoaika-voitolla. Sarjaykköstä vastaan IFK esitti viimeistä hyökkäystä vaille onnistuneen taistelun, voimien loppuessa vasta jatkoilla. Pari omaa syöttövirhettä korjaamalla IFK:lla on kaikki valmiudet kaataa myös kärkijoukkueita, varsinkin kun vaihtopenkille saadaan lisää miehiä tasaamaan rasitusta.

Sunnuntain Cup-finaaleissa kohtaavat HIFK ja Sparta naisten loppuottelussa, sekä liigan kärkipari Cocks-Dicken miesten loppuottelussa. Finaalit pelataan Pirkkolan palloiluhallissa klo 16:00 (N) ja 18:30 (M).