Jatkosarjan toinen tappio Paraisilta

Käsipallon SM-Liiga
Pargas IF – HIFK 32-27 (13-13)
Ma 24.2. klo 19:30
Paraisten Urheilutalo

Alemmassa jatkosarjassa toisen kierroksen ottelut aloitettiin jo maanantaina. Erikoinen pelipäivä toi mukanaan vielä pitkähkön bussimatkan Paraisten saaristoon saakka. Vaikka poikkeava aikataulu jätti IFK:lle vain kaksi lepopäivää ensimmäisen ottelun jälkeen, oli isännillä vielä lyhyempi pätkä edellisestä pelistään Piffenin pelattua Kauniaisissa lauantaina vain kaksi vuorokautta aiemmin. PIF:n jalat eivät kuitenkaan olleet jumissa, vaan kotijengi sai tehtyä kaksi nopeaa maalia ensiminuuteilla. Vladimir Knopinskii toi IFK:n tasoihin parilla maalilla, mutta PIF ei luopunut johdostaan. Hyvin pienellä kokoonpanolla pelin aloittanut PIF osui eri pelipaikoilta, kun jokainen pelaajista pelasi heittopaikkansa tarkasti.

IFK:n ongelmana oli edelleen huolimaton viimeistely, kun puolet heitoista meni ohi maalista. Terävimmin IFK:ta auttoi Vladimir Knopinskii, joka heitti ensimmäisellä jaksolla virheettömästi 6 maalia. 10 minuutin kohdalla Erkka Näntö ja Geza Vasvári saivat peräkkäiset ulosajot, ja IFK joutui hetkellisesti kahden pelaajan alivoimalle. PIF käytti tilan hyödykseen ja nousi nopeasti 6-3 johtoon. IFK ei saanut palloa maaliin omista vedoistaan, ja nopeilla vastaiskuilla kontrannut PIF upotti osumia toisensa perään paljon vähemmällä vaivalla. IFK sai kompuroitua samaan vauhtiin vasta 25 minuutin kohdalla, ja Knopinskii vei vieraat hetkeksi johtoonkin ennen Piffenin tasoitusta tauolle mentäessä.

Puoliajan jälkeen IFK pääsi kentälle pirteämpänä. Ensimmäiset 10 minuuttia Knopinskii ja Protcenko pommittivat maaleja vuoron perään, ja IFK otti jo lupaavan tuntuisen kolmen maalin johdon tilanteessa 16-19. Tunnelmaa IFK-penkillä nosti myös illan 20. maali, kun Niclas Ahlgren heitti uransa 1000. maalinsa SM-liigassa. PIF halusi lopettaa vieraiden ilon, ja jakson toisella 10-minuuttisella Piffen pyyhkäisi voimalla IFK:n ohi. Ahlgrenin 17-20 maalin jälkeen PIF voitti 13 minuutin pätkän maalein 9-1, ja hallitsi peliä 26-21 johdossa viimeisen 10-minuuttisen alkaessa. Loppuhetkillä IFK nosti kaksi pelaajaa erikoisvartiointiin, mutta korkea prässi jätti tilaa muualle ja PIF jatkoi maalintekoaan muilta paikoilta. IFK-puolustuksessa löytyi koko ajan reikiä eri puolilta, ja PIF löi päättäväisesti palloa sisään kun tilaa tarjottiin. PIF puolestaan teki vahvasti töitä omassa päädyssä, eikä päästänyt IFK:ta helppoihin paikkoihin. Häirityistä vedoista PIF-veskari Markus Mattila keräsi näppeihinsä jopa 20 palloa, kotitilastoinnin myöntäessä IFK:n vahdeille yhteensä 8 torjuntaa.

Toinen tappio heti alkukierroksilla jätti IFK:n edelleen alkupisteidensä varaan. Grankulla IFK johtaa jatkosarjaa oman PIF-voittonsa turvin, kakkospaikalla ovat tasapistein Åbon ja Helsingin IFK:t. Kauden ensimmäisen liigavoittonsa saavuttanut Pargas IF nousi kahteen pisteeseen ja jatkosarjan kokonaistilanne onkin jännittävä kaikkien mahtuessa nyt 2 pisteen sisään. HIFK:n seuraava ottelu on lauantaina vieraissa Grania vastaan, ja länsisuomalaiset pelaavat keskenään saaristo-derbyssä.

Maalintekijät
Pargas IF 32

#27 Viktor Gruzinskiy 8
#9 Aleksa Veselinovic 7
#2 Aleksandar Trenchevski 5
#4 Fredrik Lunden 4
#24 Peter Vikman 3
#99 Ilija Krstevski 3
#17 Valter Lehtinen 2

HIFK 27

#22 Vladimir Knopinskii 8
#24 Oscar Udd 5
#92 Niclas Ahlgren 5
#11 Roman Protcenko 4
#8 Ardo Puna 2
#13 Erkka Näntö 1
#27 Geza Vasvári 1
#31 Gheorghe Safronii 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
3 tähteä Markus Mattila, PIF
2 tähteä Vladimir Knopinskii, HIFK
1 tähti  Fredrik Lunden, PIF