Kauden 20-21 ensimmäinen harjoitusottelu

HIFK – HC Kehra  25-21
La 15.8. klo 16:30 
Helsingin Urheilutalo

Yli viiden kuukauden poikkeusaika saatiin viimein päätökseen, kun maaliskuun 12. päivä alkanut koronatauko loppui kauden 20-21 ensimmäiseen harjoitusotteluun. HIFK sai vieraakseen Urheilutalolle Viron HC Kehran. Joukkueet olivat viimeksi kohdanneet vuonna 2018 harjoituskauden Tallinn Cupissa. Kehra oli saapunut Helsinkiin 11-miehisellä joukkueella, ja HIFK:n vahvuuteen kuului lauantaina 14 pelaajaa. Pelitahtiin totutellessa matsi pelattiin kiekkotyyliin 3 x 20 min erissä. Pitkä tauko ei vaikuttanut tempoon, vaan peli lähti vauhdikkaasti käyntiin heti alusta. Jopa syötöt löysivät oikeisiin käsiin helposti, mutta vieras vastustaja aiheutti kummallekin jengille vaikeuksia maalipaikkojen luomisessa. Matsin ensimmäinen 10-minuuttinen tarjosi vain yhden maalin, ja 20-minuuttinen avauserä päättyi erittäin vähämaalisesti 5-2 IFK:lle. 

20 minuutin kohdalla pidettiin erätauko ja joukkueet pohtivat taktisia muutoksia. Kehra keksi paremmat lääkkeet maalittomaan peliinsä, ja voitti toisen jakson kuuden maalin erolla 6-12. Erityisesti nopeissa vastahyökkäyksissä Kehra onnistui kerta toisensa jälkeen, ja kolmen maalin kotijohto kääntyi nyt kolmen maalin vierasjohdoksi 11-14. Kolmannella jaksolla vauhti kiihtyi entisestään ja maaleja nähtiin yhteensä 21. Väsynyt puolustus alkoi olla hieman myöhässä tilanteissa, ja kummallekin joukkueelle tuomittiin tasaisesti jäähyjä. IFK onnistui erikoistilanteissa paremmin puolustaen tiiviisti alivoimalla, ja myös ylivoima tuotti parempaa tulosta kuin Kehralla. Viimeisellä jaksolla IFK nosti maalimäärän jo 14 osumaan vieraiden jäädessä taaksi vain 7 maalilla. IFK:n maalinteko jakaantui 10 eri pelaajalle, ja ottelun parhaaksi viimeistelijäksi nousi Niclas Ahlgren 5 osumallaan. Myös Kehran Dima Yankovskyi upotti viisi palloa IFK:n maalivahtikolmikon taakse.

Maalintekijät HIFK:
Niclas Ahlgren 5
Erkka Näntö 4
Kristo Voika 4
Oscar Udd 3
Victor Grönmark 2
Kristian Jansson 2
Samuel Alxandersson 2
Jasper Heino 1
Onni Vepsäläinen 1
Jonathan Juslin 1

Treenikausi jatkuu ensi viikonloppuna Turussa, kun kotimaiseksi karsittu IFK Cup pelataan järjestäjäjoukkue Åbo IFK:n ja Grankullan sekä Helsingforsin kesken. Samppalinnan turnaus menee kestävyysharjoittelun puolelle, kun HIFK pelaa lauantaina peräkkäiset ottelut klo 14 Grania ja klo 17:30 Åboa vastaan. Välissä tuskin kannattaa pelivaatteita vaihtaa pasta- ja juomatankkauksen ajaksi.

TILAA KAUSIKORTTISI NYT!

HIFK Käsipallo tarjoaa erikoistarjouksena ma 31.8. asti miesten kausikortin ja virallisen pelipaidan alennettuun yhteishintaan 74 eur. Kausikortti (norm. hinta 99 eur) sisältää kaikki HIFK- miesten SM-Liigan sekä Suomen Cupin kotiottelut. Valmistus- ja toimitusaikataulun vuoksi aidot pelipaidat kannattaa tilata nyt, niin saat upouuden Macron-pelipaidan (norm. hinta 65 eur) sarjakauden alkuun mennessä. Pelipaita on valmistettu identtisesti joukkueen peliasun kanssa, ja voit valita oman paidan haluamasi pelaajan nimellä ja numerolla. Erikseen ostettuina kausari ja aito pelipaita maksavat 164 eur, joten tilaamaalla settisi nyt 31.8. mennessä säästät 90 eur erillishintoihin verrattuna.

Tilaa pelipaita ja kausikorttisi TÄLLÄ LOMAKKEELLA