Kauden ensimmäinen voitto Liiga-avauksesta

Käsipallon SM-Liiga
HIFK – Sjundeå IF 27-26 (13-9)
La 10.9. klo 17:00
Helsingin Urheilutalo

HIFK aloitti 125-juhlavuotensa kotimatsilla SIF:iä vastaan. Kaksikko on jo monen vuoden ajan taistellut samoista sijoituksista, ja ennakkoasetelmat tälläkin kaudella antavat joukkueille melko tasaisen rankingin. Ekan matsin alkuminuuteilla IFK sai askeleensa paremmin vauhtiin, ja kuuden minuutin kohdalla kotijoukkue oli jo 4-1 johdossa. Erityisesti André Udd ja Vladimir Knopinskii olivat tehokkaalla pelipäällä jo alusta saakka. Toisella 10-minuuttisella molempien puolustus terävöityi ja maaleja nähtiin harvemmin. 20 minuutin kohdalla taululla oli vasta 11 maalia, ja kumpikin maaliverkko roikkui yksinään yli viiden minuutin ajan ennen A. Uddin 7-5 osumaa. 6-6 tasoitusta hakenut SIF ei pystynyt ohittamaan Bogdan Klepaa 10 minuutin aikana, ja IFK pääsi neljän maalin karkumatkalle 9-5. Viimeisen vitosen aikana osumia tuli 8 maalin ryöpsähdyksenä, ja puoliajan päättyessä HIFK piti 4 maalin johtoasemansa taukojohtoon 13-9 asti.

Toisen jakson alussa kurinalaisuus oli unohtunut koppiin. SIF aloitti takaa-ajon kolmella peräkkäisellä maalilla, ja hieman hätääntynyt IFK ei saanut rivejä järjestykseen puolustamisessa, mikä johti useisiin ulosajoihin. Tauon jälkeen peli oli rikkonaista, sillä vain 8 minuutin aikana tuomittiin jo 5 jäähyä. Siuntio sai eron kiinni ensimmäistä kertaa 42. minuutilla, kun kahdella tähdellä palkittu Dmytro Turchenko (8 maalia) heitti 18-18 tasoituksen. Tasatilanne rikkoi jään IFK:n ympäriltä, sillä 3 minuuttia myöhemmin tilanne oli jälleen 22-19 isännille. HIFK pysyi 3 maalin johdossa vielä viimeisen kympin alkuun asti, kunnes SIF hyökkäsi tasoihin kolmella peräkkäisellä osumalla. Maalitilanteissa nähtiin myös uudet sääntötulkinnat käytännössä, kun HIFK:n hyökkäysvuorot päättyivät suoraan keskialoitukseen mistä tuomaristo jostain syystä vihelsi pallon takaisin Siuntiolle.

Loppuhetkillä virheitä sattui kumpaankin suuntaan, ja tilanne pysyi tasoissa 25-25 asti kun pelikello näytti 55 minuuttia. IFK sai vielä parin maalin johtoaseman, pitäen ratkaisun avaimia käsissään viimeisellä minuutilla. Ratkaiseva naula kuitenkin katkesi, kun André Uddin heitto osui tolppaan ja SIF pääsi vielä kerran hakemaan tasoitusta viimeisen 30 sekunnin aikana. Aikalisän jälkeen Siuntiolla oli tarkat kuviot mielessään, mutta IFK pystyi estämään avoimet tekopaikat. Lopulta puolustus onnistui pikku rikkeellä pakottamaan Siuntion vaikeaan vapariin, jonka antamiseen jäi aikaa vain kaksi sekuntia. Hätäinen heitto ei mennyt sisään, ja IFK pääsi juhlimaan juhlavuoden ensimmäistä voittoa heti avausmatsissa.

Maalintekijät
HIFK 27

#22 Vladimir Knopinskii 8
#13 Rui Rolo 6
#23 André Udd 6
#2 Viktor Grönmark 2
#6 Antti Koskela 2
#71 Evgeny Semenov 2
#10 Joel Hagström 1
#33 Bogdan Klepa 13 torj.

SIF 26
#32 Dmytro Turchenko 8
#13 Vincent Voutilainen 5
#26 Anton Luuppala 5
#22 Filip Churlevski 2
#24 Christoffer Modig 2
#36 Niki Tuominen 2
#5 Joonas Ahola 1
#33 Axel Sjöstedt 1
#12 Mika Malassu 6 torj.

Tähtipelaajat:
3 tähteä Vladimir Knopinskii, HIFK
2 tähteä Dmytro Turchenko, SIF
1 tähti Rui Rolo, HIFK