Kauden kolmas kotivoitto

Käsipallon SM-Liiga
HIFK – BK-46 34-31 (17-16)
Ti 10.11. klo 19:30
Helsingin UT

Maaottelutauon jälkeen IFK aloitti liigan kotimatsilla BK-46:tta vastaan. Karjaalaisten syksy oli käynnistynyt vaikeasti, kun kuuden matsin jälkeen kasassa oli vain kaksi voittoa (Åbo, SIF). Pariviikkoinen matsitauko oli kuitenkin tarjonnut molemmille joukkueille hyvät treenijaksot, ja kumpikin jengi esiintyi kentällä pirteästi. BK:n Timmy Thor upotti pallon heti ensimmäisestä hyökkäyksestä vain puolen minuutin jälkeen, ja otti aloitteen itselleen. Myös IFK:lta löytyi tehoja hyökkäyksessä ja karjaalaisten johtoasema kuitattiin lähes jokaisella kerralla. Oman pään pelissä tapahtui jonkin verran virheitä, ja BK onnistui pysyttelemään edellä aina IFK:n tasoitusten jälkeen. Ensimmäisellä jaksolla BK-46 oli kapteenina kentällä 24 minuuttiin asti, kunnes ensimmäisestä ylivoimastaan IFK pääsi ensi kertaa johtoasemaan tilanteessa 16-15. Nyt oli BK:n vuoro kuitata peli tasoihin, ja lopulta IFK pääsi yhden maalin johtoasemassa tauolle, kun Christoffer Enebergin 17-16 maalin jälkeen pelikelloon jäi vain 7 sekuntia.

Puoliajan jälkeen BK täräytti jälleen rinnalle ja yhdellä ohi heti avausminuuteilla. Johtoasema vaihtui nyt puolelta toiselle 10 minuutin aikana, kunnes Antti Koskelan huipputarkka sijoitus takayläkulmaan vei IFK:n 21-20 johtoon. Tämän jälkeen BK ei enää päässyt IFK:n edelle, vaikka vieraat roikkuivat rinnalla aina 53 minuuttiin saakka tasatilanteessa 29-29. 54 minuutin kohdalla BK:n Robin Mattssonin jäähy kävi kalliiksi, sillä ensin Niclas Ahlgren pussitti 7m-heiton sisään ja ylivoimalla Nikola Zujic lisäsi IFK-johdon kahteen maaliin. Omassa päässä Bogdan Klepa pysäytti vahvasti pelanneen Victor Westerlundin yrityksen, ja seuraavasta hyökkäyksestä Rasmus Hallbäck upotti IFK:lle jo kolmen maalin johtoaseman 32-29. Koko matsin ainut kolmen maalin putki samalle joukkueelle pelasti voittopisteet IFK:lle, sillä viimeiset 2 minuuttia pelattiin taas tasatahtiin 2-2.

Tiistainen matsi tarjosi näyttävää hyökkäyspelaamista, kun yleisöä hellittiin jopa 65 maalilla. BK:n sinipaidoista parhaat maalilukemat heittivät Timmy Thor (11) ja Victor Westerlund sekä Oscar Udd viidellä maalillä. IFK:n maalipörssin voitti yllättäen K6-pelaaja Eneberg, joka hyödynsi viivalta löytyneen tilan 7 maalilla BK-puolustuksen pelatessa korkealla Zujicia ja Shevchenkoa vastaan. Myös Zujic upotti 7 maalia, ja nopeat kontrat hoituivat N. Ahlgrenin (5) ja Rasmus Hallbäckin (6) voimin. Maalivahditkin keräsivät yhteensä 27 palloa, mutta avoimista paikoista tulleet vauhdikkaat vedot kierrättivät veskoja vaihtoon molemmissa joukkueissa. Kaikki neljä maalivahtia pelasivat melko tasaiset minuuttimäärät, ja eniten heittoja koppasi BK:n Martin Pråhl 9 torjunnalla. IFK:n Freddy Wickström kirjasi 8 torjuntaa, Bogdan Klepa ja Petter Forsström viisi mieheen.

Kolmannella kotivoitollaan IFK säilytti paikkansa sarjataulukon neljäntenä. IFK:lla on kolme pistettä puskuria kumpaankin suuntaan, kun ottelun enemmän pelannut West on kolmantena 10 pisteellä, ja ottelun vähemmän pelannut Atlas on alapuolella 4 pisteessä. IFK kohtaa seuraavaksi juuri Atlaksen, kauden ensimmäinen paikallisseutukamppailu käydään Myyrmäessä jo tämän viikon lauantaina 14.11. klo 15.

Maalintekijät
HIFK 34

Christoffer Eneberg 7
Nikola Zujic 7
Rasmus Hallbäck 6
Niclas Ahlgren 5
Sergey Shevchenko 3
Antti Koskela 2
Alexander von Numers 2
Roman Protcenko 1
Johannes Bargum 1

BK-46 31
Timmy Thor 11
Oscar Udd 5
Victor Westerlund 5
Jasper Hellberg 4
Robin Mattsson 3
Kenneth Dahlberg 1
Robin Karlsson 1
Alex Lingnell 1

LähiTapiola-tähdet:
*** Christoffer Eneberg, HIFK
** Timmy Thor, BK-46
* Rasmus Hallbäck, HIFK