Kausi katkesi kolmanteen tappioon

QF Dicken (2)

Käsipallon SM-Liiga
3. Puolivälierä

HIFK – Dicken  22 – 26 (9-14)
Ke 29.3. klo 20:15
Helsingin Urheilutalo

Dicken välieriin voitoin 0-3.

Keskiviikkona Kalliossa pelattiin jo kauden 7. Stadin derby. Syyskaudella HIFK hallitsi keskinäisiä pelejä voittaen 4 ensimmäistä kohtaamista puhtaasti 4-0, mutta vuodenvaihteen jälkeen vaihtui myös voimasuhteet. Dicken oli ottanut kaksi voittoa avauspeleistä vahvan puolustuksen tuella, ja nyt HIFK oli kolmen pakkovoiton edessä kauden jatkamiseksi. IFK aloitti maalinteon mutta pysyi johdossa vain ensimmäiset 6 minuuttia. Matsi aloitettiin tarkalla puolustuksella, ja ensimmäinen 10-minuuttinen tarjosi vain 7 maalia Dickenin johtaessa 3-4. Seuraava kymppi pelattiin jo vauhdikkaammin molempien heittäessä viisi maalia. Vierasjohto pysyi silti yhdessä tilanteessa 8-9 Benjamin Peitsaron upottaessa kolme maalia Dickenille. Avausjakson viimeisellä kolmanneksella vieraat saivat pidettyä vauhtia yllä paremmin kuin IFK. Dicken-vahti Tuomas Laitinen pysäytti taas tarpeettoman paljon IFK-yrityksistä ja IFK jäi loppuhetkillä viiden maalin takaa-ajoon taukotilanteessa 9-14.

Toisen jakson alussa maaleja tuli tasatahdissa kumpaankin päähän. 40 minuutin kohdalla molemmat olivat onnistuneet neljästi, eli ero pysyi vielä neljässä 13-18. Dicken-puolustuksen peruskallio Armi Pärt sai ajassa 42 minuuttia ulosajon, ja HIFK sai hyödynnettyä ylivoimansa kahdella kavenusmaalilla. IFK:lla olikin matsin tuottavin jakso vauhdissa, sillä 9 minuutin kuluessa suurimmillaan viidessä maalissa käynyt ero pienentyi vain yhteen 18-19. HIFK ei silti pystynyt tasoittamaan peliä, vaan viimeisellä kympillä Dicken alkoi taas kasvattaa eroa. Elämästä ja kuolemasta pelannut HIFK joutui ottamaan riskejä ja tekemään nopeita ratkaisuja, ja Dicken hyödynsi kaikki kiireessä tulleet virheet. Toivo pilkisteli vielä tulostaululla 54 minuutin kohdalla Rui Rolon 21-23 kavennuksen jälkeen, mutta haaveet kaatui kolme minuuttia ennen loppua Filip Söderlundin rankkariosumalla, joka vei Dickenin neljän maalin johtoon 21-25. 

Viime hetkillä nähtiin vain yhden maalit kumpaankin verkkoon, joten IFK:n passit leimattiin kolmannella tappiolla maalein 22-26. Kovia otteluita ylemmässä loppusarjassa pelannnut HIFK ei päässyt samalle tasolle kuin kevätkauden aiemmissa otteluissaan. Dickenin miehistö oli paremmin latautunut jokaisessa matsissa, ja purskahteli voitontahtoa koko ottelusarjan ajan. IFK:n kohtaloksi jäi kolme peräkkäistä rimanalitusta, ja 2000-luvun paras runkosarja (4. sija alkusarjassa) tuotti pelkän pettymyksen pudotuspeleissä kolmen matsin tappioputkella. Dicken sai lunastettua paikkansa normaalisti neljän parhaan joukossa, kun tehokas korjausliike syyskauden ongelmien jälkeen vei Dickenin välieriin yhä ilman tappioita jatkavan Cocksin haastajaksi.

HIFK Käsipallo kiittää yleisöä ja tukijoitaan kaudesta 2022-23 miesten SM-Liigassa. Punapaita kilpailee käsipallokentillä yhä naisten SM-sarjan ja A-poikien sekä B-tyttöjen välierissä. Toivotamme kaikille IFK-joukkueille menestystä kevään viimeisiin peleihin!  

Maalintekijät
HIFK  22
Rui Rolo  4
Vladimir Knopinskii  4
Viktor Grönmark  3
Andrè Udd  3
Evgeny Semenov  3
Joel Hagström  2
Jakob Meinander  2
Aliaksandr Tsitou  1
Bogdan Klepa  7 torj.
Kalle Alander  2 torj.

Dicken  26
Benny Broman  6
Benjamin Peitsaro  5
Timmy Thor  4
Joacim Broman  4
Filip Söderlund  3
Roni Syrjälä  2
Anton Koskue  1
Armi Pärt  1
Tuomas Laitinen  11 torj.
Thomas Lostedt  1 torj.

Tähtipelaajat
3 tähteä  Tuomas Laitinen, Dicken
2 tähteä  Benny Broman, Dicken
1 tähti  Joel Hagström, HIFK

Puolivälierät HIFK – Dicken

Pvm Klo Kenttä Koti Vieras Tulos  
22.03.23 20:15 Helsingin Urheilutalo HIFK Dicken 20 – 25 Stream
25.03.23 18:45 Pirkkolan palloiluhalli Dicken HIFK 28 – 26 Stream
29.03.23 20:15 Helsingin Urheilutalo HIFK Dicken 22 – 26 Stream