Kingit lauloivat IFK:n voittovauhtiin

Käsipallon SM-Liiga
HIFK – Atlas 26-23 (13-11)
La 8.2. klo 14:30
Helsingin Urheilutalo

Sateinen lauantai-iltapäivä aloitettiin lähiseutu-derbyllä, kun HIFK ja Atlas kohtasivat kolmannen kerran tällä kaudella. IFK hoiti uuden liigakauden avausottelun Myyrmäessä selvällä erolla, mutta Atlas sai revanssinsa heti Suomen Cupin puolivälierässä. IFK:lla oli alla kolmen ottelun voittoputki, kun taas Atlas oli saanut kasaan tämän vuoden puolella vain kaksi pistettä voittamalla liigajumbo Akilleksen. UT:n täyttöprosentti lauantaina nousi vallan mukaville lukemille, kun naapurijengien mittelöön saapui reilut 200 katsojaa.

Ottelun ensiminuutit pelattiin tasatahtiin 2-2, kunnes kyläläisten Anthony Hellakoski vei vieraat parin askeleen etumatkalle kahdella peräkkäisellä maalilla. IFK:lla kesti luvattoman kauan päästä pelivireeseen, ja omissa hyökkäyksissä pallollisia virheitä tuli kerta toisensa jälkeen. 14 minuutin täyttyessä IFK oli saanut pallon oikeaan osoitteeseen vain 3 kertaa, ja kymmenkunta yritystä oli päättynyt harhasyöttöihin tai muihin mokailuihin. IFK:n aikalisä sai onneksi junan raiteilleen, ja avausjakson toinen vartti aloitettiin viidellä peräkkäisellä IFK-maalilla. Myös Atlaksen aikalisä pysäytti vierasjoukkueen syöksyn, ja peli jatkui tasaisempana IFK:n ollessa koko ajan 1-2 maalin etumatkalla.

Toinen puoliaika aloitettiin IFK:n 13-11 johdossa. Ottelun parhaan maalintekijän titteli herätti hyvän taisteluparin kentällä, Anthony Hellakosken heitettyä ensin neljä peräkkäistä osumaa Atlakselle. Tilanteessa 16-14 Serghei Glinca väänsi omat tehonsa tappiin, ja omin käsin heitti IFK:n lähes ratkaisevaan 21-14 johtoon viidellä peräkkäisellä maalilla. IFK:n maalilla Petter ”Geezer” Forsström ei päästänyt vantaalaisia juhlimaan, ja Atlas oli pakotettu jälleen aikalisään matsin revettyä jo seitsemän maalin eroon. Kuten aiemminkin tässä ottelussa, aikalisä antoi arvokasta apua ja Atlas sulki oman häkkinsä ovet lähes 10 minuutin ajaksi. Kyläläiset kirivät aivan IFK:n kantaan kuudella peräkkäisellä maalilla, takaa-ajossa jopa omat peräkkäiset alivoimat toivat Atlasta kahdella maalilla lähemmäksi.

Nyt puolestaan Kenneth Bäcklund kaivoi taskustaan vihreän valttikortin, ja IFK-aikalisän jälkeen isännät ottivat vahvimman otteen voitosta pudottamalla Atlaksen taas kerran neljän maalin päähän tilanteessa 24-20. Myös Atlas-valmennus yritti aikalisää vielä viimeisenä iskuna, ja ero kaventuikin puoleen ennen Marius Leppin viimeisen minuutin ulosajoa. Ylivoimalla Andre Orel sai iskeä viimeisen naulan arkkuun, ja IFK varmisti voiton usean ylä- ja alamäen jälkeen lukemin 26-23.

Matsin päällimmäiseksi leimaksi jäi vaihtelevat otteet. Kumpikin joukkue sai vuorollaan hyviä jaksoja, kun toinen puoli oli vaikeuksissa, ja hetkeä myöhemmin samat virheet tapahtuivat heti toiseen suuntaan. IFK:lla oli kaksi viiden tehdyn maalin putkea, mutta Atlaksen paras myötätuuli toi jopa kuusi peräkkäistä osumaa romahduksen partaalta 21-14 takaisin taistoon tilanteessa 21-20. Tuomaripari Lindroos-Leandersson puhalsi johdonmukaisen ottelun, jossa jäähyihin oli selvät syyt. Atlaksen silmälapuilla niitä ei aina huomattu, ja sekä pelaajistolla että valmentajallakin oli paljon kyseltävää vielä loppusummerin jälkeenkin.

Urheilutaloon äänekästä tunnelmaa toi ilahduttavan monipäinen Stadin Kingien klacken, joka veti reipasta kannustusta ja toi tarvittua tsemppiä IFK:n peliin. Katsomon hyvä meininki tarjosi vauhtia kentällekin, ja IFK-valmennus kiitteli Kingien apua pelaajien tukemisessa. Myös seuraavassa kotiottelussa on aitoa paikallistunnelmaa, kun IFK kohtaa lauttasaarelaisen Dickenin Pirkkolasta. Matsi pelataan UT:lla perjantaina 21.2. klo 19:00. Ensi viikonloppuna IFK vierailee Kauniaisten luolassa Westin vieraana. Retkestä toivotaan samaa menestystä kuin IFK:n ikämiehille, jotka voittivat lauantaina Granissa IKIS 50-SM-turnauksen puhtaalla pelillä.

Maalit
HIFK 26

Serghei Glinca 8
Andre Orel 8
Nikko Kinos 2
Antti Koskela 2
Christoffer Eneberg 2
Tom Lindström 2
Alexander von Numers 1
Niklas Salmén 1
Atlas 23
Anthony Hellakoski 9
Laitinen Heikki 4
Jani Kivinen 3
Toni Aalto 2
Tuomas Witikka 2
Erkka Näntö 2
Kenneth Åstrand 1

Varoitukset
HIFK

Anrde Orel
Christoffer Eneberg
Alexander von Numers
Atlas
Erkka Näntö
Jyri Lujanen
Marius Lepp
Besim Qerimi

Ulosajot
HIFK 4 x 2 min

Nikko Kinos 1
Andre Orel 1
Serghei Glinca 1
Alexander von Numers 1
Atlas 7 x 2 min
Marius Lepp 3 = PUN
Erkka Näntö 2
Tuomas Witikka
Jyri Lujanen

Tähtipelaajat
1 tähti Petter Forsström, HIFK
2 tähteä Anthony Hellakoski, Atlas
3 tähteä Serghei Glinca, HIFK