Komea kotivoitto Atlaksesta

Käsipallon SM-Liiga
HIFK – Atlas 31-29 (16-13)
Pe 14.11. klo 19:00
Helsingin UT

Perjantaina Kalliossa jatkettiin piirimestaruus-teemalla, kun Dicken- ja West-otteluiden jälkeen HIFK sai vastaansa vielä kolmannenkin paikallisvastustajan Atlas Vantaan Vantaalta. IFK:n pelipaitaan oli juuri perjantaina hypännyt 194-senttinen vasuri Mirza Mimic, joka siirtyi Handisliigaan Bosnia-Herzegovinasta RK Bosna Visoko-joukkueesta. IFK:n kokoonpanoon merkittiin myös IFK-junioriputken kokonaan käynyt Emil Ijäs, mutta varsinainen liigadebyytti parketin puolella jäi vielä odottamaan. Atlaksen kokoonpano-muutokset menivät toiseen suuntaan, sillä joukkue kärsi pelipäivänä muutamia yllättäviä poissaoloja.

Avausminuutilla illan paras latautumista esitteli IFK:n Nikola Zujic. Vain 75 sekunnissa serbipakki ehti heittää kolmesti, ekan tolpan jälkeen kaksi seuraavaa upposivat syvälle Atlas-häkkiin maaliverkkoa venyttäen. IFK:n kolmaskin maali syntyi Zujicin kourasta, ja isännät pysyttelivät kahden maalin johdossa 13 minuuttiin asti. Kolmella peräkkäisellä IFK-maalilla ero tuplaantui neljään tilanteessa 8-4, ja Atlas kerääntyi miettimään parempaa suunnitelmaa. Vantaalaiset saivatkin lisää päättäväisyyttä hyökkäyspeliinsä, ja 21 minuutin kohdalla välimatka oli vain yhdessä maalein 10-9. Tilanne ei kuitenkaan aiheuttanut suurempaa hämminkiä IFK:ssa, vaan isännän otteella ero korjattiin takaisin neljään 16-12 viimeisen minuutin alkaessa. Avausjakson loppuhetkillä IFK:n kellokontrolli ei kuitenkaan riittänyt, ja Atlas sai lopettaa jakson 16-13 kavennuksella.

Muissa peleissä pahasti jalkansa koppiin jättänyt IFK näytti aivan toisenlaisen alun toiselle jaksolle. HIFK kaahasi toisen puoliajan alkuun kuusi maalia 8 minuutissa, ja nykäisi eron turvallisen tuntuisesti seitsemään maaliin tilanteessa 22-15. Punaisten peli toimi molemmissa päissä, kun Bogdan Klepa torjui jälleen lähes 45 % vantaalaisten heitoista ja hyökkäyksissä jopa neljä eri pelaajaa iski vähintään viisi maalia. Jälki oli tehokasta ja ero kasvoi suurimmillaan yhdeksään maaliin IFK:n johtaessa jo 27-18 pelikellon näyttäessä 47 minuuttia. Tulostaulu pääsi ilmeisesti IFK-pelaajien pään sisään, sillä seuraavan 10-minuuttisen aikana olo kävi jo hyvin tukalaksi niin vaihtopenkillä kuin katsomossakin. Atlas esitti urhean loppukirin viimeisillä voimillaan, ja nousi Toni Aallon maaleilla peräti yhden maalin tuntumaan tilanteessa 29-28 voittaen pätkän maalein 2-10. Jasper Hellberg onnistui rikkomaan IFK:n kipsin tärkeällä 30-28 osumalla, ja nyt jakson viimeiset askeleet varmistivat IFK:lle kaivatun 31-29 kotivoiton.

Ottelun vakuuttavimpana pelaajana palkittiin yksimielisesti Nikola Zujic. Nikolai Suuri hyppäsi koko liigan maalikuninkaaksi 9 osumalla, kokonaissaaliina 8 pelistä on jo 56 maalia. Maalien lisäksi Zujicin ansiona oli periksiantamaton taistelu irtopalloista, sekä määrätietoinen puolustuspelikin. Zujicin uusi aisapari Mirza Mimic oli vielä hieman hämillään hyökkäyskuvioiden syöttösuunnista, mutta tulinen heittokäsi pakotti Atlas-puolustuksen levittämään peliä pois Zujicin tieltä. IFK-hyökkäys sai viimeinkin uuden ulottuvuuden vaarallisuudelle, ja avautuneesta tilasta kiittivät erityisesti viivapelaaja Cristoffer Eneberg viidellä maalilla sekä oikea laita Jasper Hellberg neljällä häkillään. Ex-jugoslaavit Zujic ja Mimic löysivät jo yhteisen kielen, ja tulevissa harjoituksissa myös pelitapaa saadaan sovittua tutummaksi. Heti ensi viikolla pelataan kaksi seuraavaa koitosta, kun IFK kohtaa sekä Åbo IFK:n että BK-46:n vieraskentällä.