Komea voitto Vantaalta

Käsipallon SM-Liiga
Atlas Vantaa – HIFK  21-33 (13-18)
Ke 17.10. klo 19:00
Myyrmäen Urheilutalo

Kiitettävän poikkeuksellinen arki-ottelu vei IFK:n tällä kertaa vain Kehäteiden välimaastoon. Matka ei puuduttanut liikoja, vaan IFK oli hyvässä vauhdissa heti alkuminuuteilta. Pari ensimmäistä hyökkäystä pysähtyi Tuomas Laitisen torjuntoihin, kun Atlas pääsi 3-1 johtoon avausviitosella. Ilmeisesti Laitinen ei ollut täydessä pelikunnossa, sillä jo 6 minuutin kohdalla tolppien väliin vaihdettiin Tommi Haverinen ja IFK alkoi ahdistelemaan Atlaksen johtoasemaa. Kahdeksassa minuutissa IFK oli rinnalla 3-3 ja 12 minuutin kohdalla IFK siirtyi viimeistä kertaa johtoon 6-7. Vieraiden hyökkäyspeli onnistui laajalla rintamalla, ja tässäkin ottelussa jopa 9 eri pelaajaa merkittiin maalitilastoihin. Puolustuspäässäkin pysyi ajatus kasassa ja töitä tehtiin yhtenä ryhmänä. Avausjakson puolivälissä IFK tempaisi viisi peräkkäistä maalia, jättäen Atlaksen ihmettelemään perävaloja tilanteessa 6-11. Päivän paras maalinälkä oli Ardo Punalla, joka upotti jo ekalla puolituntisella viisi osumaa. IFK tavoitteli jakson viimeisessä hyökkäyksessä jo 7 maalin taukojohtoa, mutta kuvio kosahti pallonmenetykseen ja Atlas merkitsi viimeisen sekunnin maalilla tilanteeksi 13-18.

Toisen jakson alussa IFK-paidasta erottuivat kolme pelaajaa. Toto Christou pysäytteli helpon näköisesti Atlaksen yritykset, ja vastahyökkäyksistä Ardo Puna tai Kristian Jansson kikkailivat pallot perille kotikylän jengin verkkoihin. Matsissa kuultiin myös vauhdittavan vahvaa vieraskannustusta, kun Stadin Kingit huusivat yleensä äänekkään kotiyleisön hiljaisiksi. Peli rullasi edelleen IFK:n suunnitelmien mukaisesti, ja vierasjohto kasvoi 10 maaliin 20-30 ajassa 52 minuuttia. Yleensä pelkkiä puolustusvaihtoja pelannut Nikita Dolganov pääsi esittämään osaamistaan myös hyökkäyksissä, ja heittokädestä heilahti komeat 4 osumaa 100 prosentin tarkkuudella. Myös Milos Lojanicic osui 3 kertaa, vaikka etsiikin vielä hieman ajoitustaan pelin virtauksessa. Atlaksen maalilla Tommi Haverisen 12. torjunta jäi ottelun viimeiseksi, kun Tuomas Laitisen oppipoika otti Tom Lindströmin heiton vastaan tukevasti nenällä 57 minuutin kohdalla. Lopputuloksena saatu 12 maalin vierasvoitto on yksi makeimmmista matkamuistoista Myyrmäestä, ylittäen jopa Cupin välierän (19-30) Energia Areenalla kaudella 2015-16.

Ottelun maaligrafiikka / peliminuutit

MAALINTEKIJÄT

Atlas  21

#36 Niki Tuominen 7
#31 Gheorghe Safronii 6
#3 Jani Tuominen 3
#38 Samuli Vihavainen 2
#47 Jonathan Juslin 2
#8 Artturi Laaksonen 1

HIFK 33
#8 Ardo Puna 11
#17 Nikita Dolganov 4
#22 Vladimir Knopinskii 4
#10 Kristian Jansson 3
#24 Oscar Udd 3
#27 Milos Lojanicic 3
#92 Niclas Ahlgren 3
#44 Johannes Bargum 1
#90 Olli Tamminen 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Loppuaika lokakuusta käytetäänkin maaottelutauon merkeissä, IFK ehtii takaisin pelikentälle Suomen Cup-välierässä Siuntiota vastaan keskiviikkona 31.10. Seuraava liigaottelu kalentereista löytyy sunnuntaina 11.11. kun IFK matkustaa Varsinais-Suomen rannikolle Paraisille.

SEURAAVA KOTIOTTELU
Suomen Cup, välierä
HIFK – Sjundeå IF
Ke 31.10. klo 19:45
Helsingin UT