Kotivoitto Dynamosta lukemin 32-23

Käsipallo miesten SM-Liiga
HIFK – Dynamo 32-23 (16-14)
La 11.10. klo 16:00
Helsingin UT

Viidennen kierroksen ottelussa IFK sai ensimmäistä kertaa vastaansa tälle kaudelle liigaan nousseen Riihimäen Dynamon.

Kummankin kausi oli alkanut melko synkästi, sillä neljän matsin jälkeen IFK:lla oli kasassa kaksi pistettä ja Dynamolla vain yksi. Ensikohtaaminen alkoi odotetun tunnustelevasti, ja 10 minuutin kohdalla IFK:lla oli yhden maalin johto 4-3. Toisella 10-minuuttisella IFK karkasi ensin kolmen maalin etumatkalle, mutta Dynamo kiri kolmella peräkkäisellä maalilla tasoihin 7-7. Pelissä nähtiin paljon maalitilanteita, kun kummankaan puolustus ei saanut hyökkäyksiä otteeseen, mutta IFK sai palloja paremmin sisään kuin vieraileva Dynamo. Taukosummerin törähtäessä eroa oli kaksi maalia IFK:n eduksi tilanteessa 16-14.

Toisen puoliajan alussa voimasuhteet eivät juuri muuttuneet, vaan pari murskatappiota kärsinyt Dynamo sinnitteli hyvin vain parin osuman takaa-ajossa. Riihimäkeläisten tsemppi kesti 45 minuuttiin asti, kunnes tilanteessa 22-20 Dynamolle tuomittu alivoima kostautui kolmella maalilla IFK:n hyväksi. Kuuden maalin ero oli lopulta liikaa vieraille, ja loppuhetkien ohiheittojen jälkeen välimatka kasvoi yhdeksän maalin kotivoitoksi.

IFK-puolustuksessa ei tänään löytynyt tarvittavaa kuria Dynamo-hyökkääjien pitämiseksi, vaan lilapaidat pommittivat lähes joka hyökkäyksestään kohti IFK-häkkiä. Ottelun vakuuttavimmaksi pelaajaksi valittu IFK-veskari Bogdan Klepa oli kuitenkin röyhkeän tarkassa pelikunnossa, ja nappasi kiinni yli 30 yritystä noin 60 prosentin torjuntatehoilla. Maajoukkueen muuttunut peliohjelma lyhensi tuplaviikonlopun vain yhteen otteluun, joten seuraava koitos IFK:lle on paikallistaisto Atlasta vastaan ensi perjantaina UT:lla klo 19.

Maalintekijät
HIFK 32

Nikola Zujic 8
Jasper Hellberg 7
Olev Eensalu 4
Antti Koskela 3
Christoffer Eneberg 3
Alexander von Numers 2
Jasper Heino 2
Thomas Åkermarck 1
Tomi Sivén 1
Richard Ahlgren 1
Dynamo 23
Elis Alander 4
Osmo Tuomi 4
Reima Nieminen 4
Ville Viljanen 3
Matias Savinainen 3
Jussi Väänänen 2
Olli Kuparinen 2
Valtteri Viljanen 1

Varoitukset
HIFK

Antti Koskela
Jasper Heino
Dynamo
Osmo Tuomi
Elias Alander
Olli Kuparinen

Rangaistukset
HIFK 3 x 2 min

Olev Eensalu
Alexander von Numers
Thomas Åkermarck
Dynamo 5 x 2 min
Ville Linden 2
Elias Alander
Janne Ainola
Reima Nieminen

LähiTapiola -tähtipelaajat:
3 tähteä Bogdan Klepa, HIFK
2 tähteä Jasper Hellberg, HIFK
1 tähti Nikola Zujic, HIFK