Lauantai päättyi pettymykseen

Käsipallon SM-Liiga
HIFK – Pargas IF  23-24 (11-13)
La 25.11. klo 16:00
Helsingin UT

Lauantaina IFK kohtasi viimeisenkin vastustajan runkosarjan ensimmäisellä puoliskolla. Paraisilla juhlittiin edellisessä ottelussa seuran ensimmäistä liigavoittoa viimekautisen sarjanousun jälkeen, ja joukkue aloitti tämänkin matsin vahvalla itseluottamuksella. Kuudessa minuutissa vieraat olivat jo kolmen johdossa tilanteessa 1-4, ja peliotteiden huolellisuudessa alkoi heti näkyä huolestuttavia merkkejä. IFK:n hyökkäyksissä syötöt eivät menneet ihan sinne mihin piti, ja heitotkin kopsahtivat useammin tolppiin kuin niiden väliin. Vartin pelin kohdalla Niclas Ahlgren pyssytti neljännen osumansa, ja vei IFK:n ensimmäistä kertaa johtoon 7-6.  PIF nousi kuitenkin nopeasti takaisin johtoon Markus Mattilan pysäyttäessä IFK-heittoja ja Vlatko Tasevskin heiluttaessa IFK-verkkoja. 25 minuutin kohdalla PIF oli taas kolmen maalin johdossa 9-12, ja rikkonaisten loppuminuuttien jälkeen tauko aloitettiin kahden maalin vierasjohdossa 11-13.

Toisen jakson alussa IFK aloitti hieman paremmalla tarkkuudella, ja nousi tasalukemiin 14-14 vain viidessä minuutissa. 8 minuutin jälkeen Nikola Zujic rikkoi puolustuksessa sääntökirjan väärältä puolelta, ja melko harmittoman näköisestä tilanteesta nousi suora punainen kortti. Rankkarin lisäksi PIF osui pari kertaa ylivoimalla, ja IFK ihmetteli taas kerran kolmen maalin takamatkaa. Tilanne sentään kääntyi toiseen suuntaan, kun PIF:n paras viimeistelijä Tasevski tuomittiin 2-minuuttiselle ja nyt IFK osui 3 kertaa putkeen juuri ennen jäähyn loppua.

Tilanteesta 17-17 eteenpäin nähtiin jännittävä loppu, eron ollessa enintään yhdessä maalissa koko viimeisen vartin ajan. IFK pysyi takaa-ajajana tilanteeseen 21-21 asti, kunnes reilut 5 minuuttia ennen loppua Olli Tamminen nosti isännät vasta toista kertaa edelle maalein 22-21. Loppuhetkillä Toto Christou ja Markus Mattila vahtivat molempia maaleja tarkasti, ja yleensä vauhdikkaassa loppuratkaisussa nähtiin vain neljä maalia. Sergey Shevchenko toi IFK:n kiinni voittopisteisiin 23-22 maalilla ajassa 57:28, mutta ratkaisevaa maalia ei vielä nähty. Tasevski tasoitti pelin, ja viimeisellä minuutilla IFK sai hakea voittoa rauhallisella hyökkäyksellä. Protcenkon ratkaisu kuitenkin pysähtyi taas Mattilan torjuntaan, ja PIF rynnisti nopeaan vastaiskuun kohti täyttä pistepottia. PIF-valmennus oli päättänyt ottaa taktisen aikalisän ajan säästämiseksi, mutta valitettavasti timeout-kortti lyötiin toimitsijapöytään juuri kun pallo oli lentämässä IFK-maaliin. Osumaa ei hyväksytty, ja PIF joutui yrittämään vielä uutta ratkaisua 13 sekunnin ajan. IFK onnistui puolustamaan pallon pois vaarallisimmasta heittosektorista, mutta pieneen kulmaan ahdistettuna Samuel Alexandersson pisti viime hetkillä piinallisen hitaasti leijailleen roikun joka tippui Christoun yli takakulmaan. 

Maalintekijät 
HIFK 23

Roman Protcenko 6
Niclas Ahlgren 5
Kristian Jansson 3
Olli Tamminen 2
Tom Lindström 2
Jasper Heino 2
Nikola Zujic 1
Sergey Shevchenko 1
Vili Mattila 1

PIF

Vlatko Tasevski 8
Robin Mattsson 6
Daniel Söderlund 3
David Kuzmanovski 3
Samuel Alexandersson 2
Andrej Miladinovski 1
Fredrik Lunden 1

LähiTapiola-tähtipelaajat

*** Markus Mattila PIF  
** Robin Mattsson PIF  
* Samuel Alexandersson PIF  

Loppulukemat 23-24 toivat Paraisille toisen peräkkäisen liigavoiton, sekä nykyhistorian ensimmäisen vierasvoiton. Joukkue pelasi alkuhetkistä asti hyvällä asenteella ja tiiviillä yhteispelillä. IFK:n puolella tsemppaaminen oli merkittävästi heikompaa kuin edellisissä peleissä Cocksia ja BK-46:tta vastaan, ja sillä joukkue sai itsensä ongelmiin heti alusta saakka. Pieni myöhästely puolustuksessa avasi PIF:lle paremmat paikat kuin olisi ollut tarpeen, eikä IFK näyttänyt parastaan hyökkäyksissäkään. Muita liigajoukkueita vastaan 31 maalin keskiarvoon yltänyt IFK-hyökkäys jäi liigamatsien huonoimpaan tulokseen 23 tehdyllä, eikä ihan kaikki ollut Mattilan tähtitorjunnoista kiinni. Tarpeeton pistemenetys tiputti IFK:n sarjataulukossa sijalle 7, ja ensimmäisen sarjakierroksen pistemääräksi jäi vain 7 pinnaa 9 ottelusta. Marraskuun kaikki pelit päättyivät tappioihin, kun 4 liigamatsin lisäksi Suomen Cup katkesi välierään Cocksia vastaan.