Liiga alkoi derbytappiolla

Käsipallon SM-Liiga
Dicken – HIFK 34-25 (20-12)
La 10.9. klo 16:15
Pirkkolan palloiluhalli

SM-Liiga käynnistyi lauantaina paikallispelillä, kun Dicken isännöi IFK:ta kauden ensimmäisessä sarjamatsissa. Pirkkolassa peli aloitettiin tunnustelevasti, ja maaleja nähtiin tasaisen rauhallisesti molempiin päihin. Avausmaalinsa turvin IFK pysyi maalin etumatkalla 10 minuuttiin asti, kunnes Dicken pääsi ensimmäistä kertaa johtoasemaan tilanteessa 6-5. Isännät saivatkin paremman otteen pelistä, ja muutamassa minuutissa ero kasvoi jo neljään maaliin 10-6 kellon näyttäessä 15 minuuttia.

Suunta pysyi samana avausjakson loppupuolellakin. Dicken käytti tekopaikkansa tehokkaasti hyödyksi, mutta IFK:n ratkaisuissa oli paljon virheitä hermostuneen pelin takia. Lauttasaarelaisten maalivahti Mikael Mäkelä oli 16 torjunnalla terävämmässä vireessä kuin IFK:n veskarit, Pleh ja Christou pysäyttivät yhteensä 12 yritystä. Dickenin johto kasvoi tasaiseen tahtiin ja summerin soidessa ensimmäinen puoliaika päättyi 20-12 kotijohtoon.

Tauon palaveri keskittyi ilmeisesti huolellisuuteen oman pään pelaamisessa, sillä Dicken ei saanut yhtäkään maalia toisen jakson alkuminuuteilla. Nuori Robin Kanerva teki laidasta kaksi kavennusta IFK:lle, mutta vieraidenkin kiriin olisi tarvittu maaleja tiheämmin. Dicken teki jakson toisen maalinsa vasta 38 minuutin kohdalla, mutta IFK ei ehtinyt vielä 6 maalia lähemmäksi. Lopulta Dicken heräsi uudestaan ja venytti eron pahimmillaan 10 maaliin 27-17 jo 45 minuutin kohdalla. Matsin viimeinen vartti oli enää pakollinen muodollisuus ja voittopisteet paketoitiin Pirkkolaan loppulukemin 34-25.

IFK:lla on edessään vielä luokkaa kovempi haaste, kun seuraavassa pelissä UT:n kotiparketilla kohdataan hallitseva mestarijoukkue Cocks. IFK:n kokoonpano oli suunniteltua kapeampi joukkueen pelattua käytännössä vain neljällä vaihtomiehellä. Shevtsenko ja Heino eivät pukeneet lainkaan pikku sairastelun vuoksi, ja Nikola Zujicin peli jäi kesken heti alkuminuuteilla loukkaantumisen takia. Ylävartalovamma saattaa pitää Zujicin sivussa vielä seuraavastakin ottelusta. IFK-paidan päälleen pukeneet Robin Kanerva ja omista junioreista edustukseen noussut Markus Järnström osuivat maaliin heti ensimmäisessä liigamatsissaan. Muuten suurimman vastuun maalinteosta ekassa matsissa kantoi Roman Protcenko 7 osumalla.

Maalintekijät
Dicken 34

Granlund Max 7
Broman Benny 6
Söderlund Filip 5
Gripenberg Johan 5
Rémy Anton 4
Broman Joacim 4
Usvalahti Mikael 1
Nyström Anthon 1
Kamula Jukka 1

HIFK 25
Protsenko Roman 7
Ahlgren Niclas 4
Koskela Antti 3
Kanerva Robin 3
Jansson Kristian 3
Bargum Johannes 2
Pitkänen Harri 1
Maletic Srdjan 1
Järnström Markus 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
3 tähteä Söderlund Filip, Dicken
2 tähteä Jansson Kristian, HIFK
1 tähti Broman Benny, Dicken

SEURAAVA OTTELU
HIFK – Cocks La 17.9. klo 15:00 Helsingin UT