Nuorekkaampi BK-46 vei pisteet

bk46-1932

Käsipallon SM-Liiga
HIFK – BK-46 19-32 (10-15)
La 22.10. klo 15:00
Helsingin UT

Käsipallon maratontaulukon kärkipari kohtasi toisensa Kalliossa. 70-vuotisjuhlakauteensa hyvin valmistautunut BK oli aloittanut syksyn hyvillä tuloksilla ja saapui Helsinkiin sarjakakkosena tasapisteissä Dickenin ja Granin kanssa. IFK aloitti pelin parilla nopealla maalilla Roman Protcenkon toimesta, mutta BK nousi heti tasoihin. Yksi illan parhaita suorittajia oli BK:n maalivahti Mikael Heinonen, joka heti alussa sai IFK:n heittäjät otteeseensa. Ensiminuuteilla lähes 70% IFK:n yrityksistä jäi Heinosen käsiin. BK pelasi omat hyökkäyksensä päättäväisesti, ja 10 minuutin kohdalla vieraat olivat 3-5 johdossa. Niclas Ahlgren toi IFK:n 5-5 tasoihin, ja Johannes Bargum kirjasi tilastoihin uransa 400. liigamaalin 6-6 tasoituksella.

Matsin toisella vartilla nuorekkaampi BK piti parempaa vauhtia ja kasvatti johtoaan tasaisesti. Poikkeuksellisesti siniraitaisena esiintynyt BK-46 heitti maaleja eri pelipaikoilta, ja joukkueen maalitilastoihin merkittiin jopa 11 eri viimeistelijää. IFK:n sinnittely riitti 25 minuuttiin asti tilanteessa 10-12, mutta ensimmäinen puoliaika päättyi kolmeen peräkkäiseen vierasmaaliin ja BK pääsi puoliajalle viiden maalin taukojohdolla 10-15.

Viisi maalia puoleen tuntiin ei käsipallossa ole lähellekään mahdoton tehtävä, mutta tilanne muuttui vakavammaksi kun BK-46 aloitti toisenkin jakson vauhdilla ja kasvatti eron välittömästi 9 maaliin Ben Weberin ja Jasper Hellbergin osuessa neljä kertaa putkeen. Lähes 10 maalin takamatkalla IFK:n peli lannistui ja BK:n veskari Mikael Heinonen nappasi taas kevyehköt yritykset kiinni – tehden itsekin yhden osuman toiseen päähän. Heinosen torjuntatehot ensimmäisellä jaksolla oli lähes 57%, ja koko ottelussa 21 torjunnalla lopullinen osuus oli 52,5% heitoista.

Viimeiset 20 minuuttia kentällä nähtiin murheellinen IFK, joka ei enää uskonut mahdollisuuksiinsa ja iloisesti hyökännyt BK-46 kenen itseluottamus riitti mihin vain halusi. Lopulta karjaalaiset nuijivat IFK:lle kauden suurimman tappion 13 maalin erolla, ja jättivät IFK:n ensimmäistä kertaa alle 20 tehtyyn maaliin. Myös tähtiraati vakuuttui vierasjoukkueen esityksestä, ja hyvän joukkuepelin tärkeimpinä johtajina palkittiin BK-kolmikko Heinonen-Kihlstedt-Weber. IFK saa nuolla haavojaan täydet kolme viikkoa SM-liigan pitäessä syyslomaa Cup-otteluiden sekä maajoukkueen EM-karsintojen ajan. Pelit jatkuvat vasta marraskuun puolivälissä Atlas-HIFK ottelulla.

Maalintekijät
HIFK 19

Roman Protcenko 4
Johannes Bargum 3 uran 400. liigamaali
Niclas Ahlgren 3
Kristian Jansson 2
Srdjan Maletic 2
Rasmus Hallbäck 2
Antti Koskela 1
Jere Kantee 1 uran 1. liigamaali
Harri Pitkänen 1
BK-46 32
Andreas Rönnberg 6
Oscar Kihlstedt 6
Ben Weber 5
Jasper Hellberg 5
Robin Karlsson 2
Linus Lindberg 2
Alex Lignell 2
Mikael Heinonen 1
Kenneth Dahlberg 1
Andre Udd 1
Albert Lindholm 1

LähiTapiola-tähdet
*** Mikael Heinonen, BK-46
** Oscar Kihlstedt, BK-46
* Ben Weber, BK-46