Paikallistrilleri Pirkkolassa päättyi IFK:n voittoon

Miesten SM-Liiga
Dicken – HIFK  32-33 (15-18)
Su 17.9. klo 16:15
Pirkkolan palloiluhalli

Liigan toisella kierroksella pelattiin jo Helsingin herrudesta, kun Dicken isännöi Stadin Derbyä Pirkkolassa. IFK:lla oli niskassaan pientä tappioputken painetta keskinäisistä peleistä, sillä Pirkkolassa oli nähty vierasvoitto viimeksi syyskuussa 2011. Avauskierroksen kotitappio oli tuonut IFK:n peliin lisää tahtoa, ja valkopaitainen vierasjoukkue aloitti matsin vahvasti. Viiden minuutin kohdalla Dicken oli jäänyt jo 2-5 takaa-ajoasemiin, mutta toisella 5-minuuttisella isännätkin kirivät mukaan peliin kaventamalla tilanteeksi 5-6. Nyt puolestaan IFK muutti peliään tarkemmaksi, ja puolustuspään pallonriistoilla IFK voitti seuraavat minuutit selvällä erolla karaten parhaimmillaan kuuden maalin johtoon 7-13.  Ennen puolituntisen täyttymistä Dicken oli taas kiivennyt takaisin tuntumaan, ja tauolla eroksi jäi kolme maalia, kun Dicken-vahti Patrik Roslander pysäytti viime sekunneilla Shevchenkon ja Zujicin heitot.

Toiselle jaksolle IFK sai taas mukavan tuntuisen alun, kun Nikola Zujic osui kahdesti. Roslander jatkoi kuitenkin IFK-heittojen torjumista, ja Dicken pääsi hitaasti kiipeämään IFK:n tuntumaan. 41 minuutin kohdalla ero kaventui enää yhteen maaliin 20-21 Valdar Noodlan maalilla, ja ensimmäisen kerran Dicken palasi tasalukuihin 47. peliminuutilla tilanteessa 24-24. Jännitys ja pelin rasitus toi hieman virheitä kummallekin joukkueelle, ja peli kulki tasaisena viimeiselle kympille saakka. Ajassa 50:49 Dicken meni ensimmäistä kertaa johtoon, kun isännät osuivat kahdesti peräkkäin samalla minuutilla, mutta IFK vastasi heti kahdella osumalla ja nappasi johtopaikan takaisin. Kuusi osumaa viimeistellyt Niclas Ahlgren nosti IFK:n jo kahdella johtoon tilanteessa 27-29 kun pelikello näytti aikaa 53:47.

Jännitys kasvoi entisestään viimeisellä 5-minuttisella, kun molemmat veskarit näyttivät parastaan ja ero vaihteli 1-2 maaliin IFK:n hyväksi. Kovalla tahdolla loppuun asti pelannut IFK kuittasi aina Dickenin osumat, eikä menettänyt johtoaan enää kertaakaan. Sarjan heittäjiin totutteleva Ivan Saltykov kaappasi tärkeän torjunnan ajassa 58:40 ja IFK sai aloittaa viimeisen peliminuutin kahden maalin johdossa 30-32. Myös Dicken-vahti Patrik Roslander sai komean pysäytyksen, joka päättyi nopeaan kontrausmaaliin 31-32 Dickenille. Maalitilanteesta tuomittiin vielä IFK:lle kohtalokas ulosajo, ja Dicken saisi yrittää tasoitusta 30 sekuntia ylivoimalla. Koko kentän prässillä Dicken esti IFK:lta maalipaikan rakentamisen, mutta IFK pelastui passiivisen pelin vihellykseltä täsmällisen aikalisän turvin. Time-out jätti pelikelloon vielä 16 sekuntia, ja IFK:n täytyisi suojella palloa mahdollisimman pitkään. Roman Protcenko kävi päättäväisesti piilottamassa pallon Dicken-maaliverkkoon ja ratkaisi voiton IFK:lle 9 sekuntia ennen summeria, vaikka Dicken ehti vielä juosta kosmeettisen kavennuksen 2 sek ennen loppusummeria.

Lopputulos 32-33 oli IFK:n ensimmäinen vierasvoitto Pirkkolasta kuuteen vuoteen. Kotiavauksessa oma peli ei ollut vielä huipussaan, mutta Granin näyttämä esimerkki sai IFK:n pelaamaan kurinalaisemmin tasaisempia suorituksia. Nikola Zujic oli joukkueen tehokkain viimeistelijä 9 osumalla, ja myös toisen puolen pakki Roman Protcenko upotti 7 palloa verkkoihin. Niclas Ahlgren oli entistäkin monipuolisempi uhka heittäessään tärkeitä maaleja laidasta myös hitaissa hyökkäyksissä. Tuplaviikon jälkeen edessä on viikon harjoitustauko, jonka jälkeen urakointi jatkuu jälleen kahdella matsilla. Suomen Cupin puolivälierässä HIFK kohtaa Cocks Akatemian vieraissa ke 27.9. ja Liiga jatkuu kotihallissa lauantaina 30.9. Åbo IFK:ta vastaan.

SEURAAVA KOTIOTTELU LAUANTAINA 30. SYYSKUUTA: