Parin maalin voitto toisesta Derbystä

ig Dicken 1010 (2)

Käsipallon SM-Liiga
HIFK – Dicken 29 – 27 (11-10)
Ke 14.12. klo 19:00
Helsingin Urheilutalo

Keskiviikkkona pelattiin Kalliossa liigakauden toinen Stadin Derby. HIFK oli voittanut avauskierroksen kohtaamisen Pirkkolassa maalein 25-27, lisäksi Suomen Cupissa puolivälierissä HIFK haki 23-32 voiton vieraskentältä. Tällä kertaa IFK:lla oli parempi syke ottelun alkuhetkillä, ja nopean 2-0 johdon perään Vladimir Knopinskii viimeisteli kolme peräkkäistä maalia IFK:lle ja isännät pääsivät heti alussa 5-1 johtoon. HIFK:n puolustus sai suljettua kaikki muut pelaajat pois maalinteosta, mutta tälle kaudelle Dickeniin siirtynyt Roni Syrjälä oli liian vauhdikas laidallaan heittäen viisi maalia peräkkäin. Vartin kohdalla IFK:n pelatessa ylivoimaa Vladimir Knopinskii osui puolustustilanteessa Benjamin Peitsaroa kasvoihin, ja rikkeestä tuomittiin sääntöjen mukaisesti suora punainen kortti. IFK menetti arvokkaan maalintekijän heti avausjaksolla, ja hyökkäyksiin piti löytää jokin toinen terä. Tilannetta ihmetellessä Dicken nousi 7-3 tilanteesta jo tuntumaan 7-6, mutta IFK:n puolustus sentään pysyi vahvana. 20 minuutin kohdalla Dicken oli saanut vain 6 maalia, ja IFK aloitti jakson viimeisen kympin 10-6 johtomaalilla. Dicken-maalissa Tuomas Laitinen alkoi oppia IFK:laisten yritykset, ja tarjosi Dickenille tilaisuuden kiriä lähemmäksi. 10-6 tilanteesta HIFK sai 9 minuutin kuluessa vain yhden maalin, ja Dicken nousi ajassa 26:45 kintereille 11-10 kavennuksella. Jakson loppu pelattiin kuitenkin maaleitta, kun molemmat veskarit ottivat loput heitoista kiinni ja tauko aloitettiin IFK:n yhden maalin johdossa 11-10.

Puoliajan jälkeen Dicken oli saanut paremman tempon peliinsä, ja tasoitti pelin nopeasti. Neljän minuutin jälkeen Roni Syrjälä vei Dickenin ensimmäistä kertaa johtoon 13-14, mutta André Udd palautti järjestyksen nopeasti kahdella peräkkäisellä maalilla. Knopinskiin tilalle oikeaan laitaan tullut Vili Leppänen onnistui maalinteossa 3 kertaa, samalla kun pakeista A. Udd osui 8 kertaa ja Rui Rolo 7 maalin tehoilla. Myös ottelun tähtipelaajana palkittu Bogdan Klepa ehti osallistua maalintekoon tarkalla kaukoheitolla tyhjään verkkoon, vieden IFK:n 20-16 johtoon. IFK-päädyn puolustus pysyi tiiviinä, ja Rödan johto kasvoi suurimmillaan 7 maaliin tilanteessa 25-18. Dicken tsemppasi vielä viimeisen kympin ajan pienentäen eroa kärsivällisesti, mutta peliaika ehti päättyä ennen mitään dramaattista voittotaistelua. HIFK:n etumatka riitti lopulta 29-27 kotivoittoon, jolla IFK otti arvokkaan harppauksen kauemmaksi Dickenistä sarjataulukossa.

Ottelun paras maalintekijä Roni Syrjälä karkasi laidaltaan jopa 10 kertaa. IFK:n parhaat lukemat matsissa olivat siis André Uddin 8 maalia ja Rui Rolon 7, myös Dickenin Filip Söderlund upotti 7 maalia. Kummatkin maalivahdit päätyivät lopulta tasalukemiin, kun Bogdan Klepa ja Tuomas Laitinen kirjasivat molemmat 12 torjuntaa. Kotikentällä jatketaan myös lauantaina, kun viikon toisessa matsissa kohdataan Sjundeå IF. Myös SIF tavoittelee vielä ylempää loppusarjaa neljän parhaan sakissa, joten joukkueiden kolmas kohtaaminen ratkaisee paljon.

Maalintekijät
HIFK 29

André Udd 8
Rui Rolo 7
Joel Hagström 3
Vladimir Knopinskii 3
Vili Leppänen 3
Viktor Grönmark 2
Jakob Meinander 2
Bogdan Klepa 1, 12 torj.

Dicken 27
Roni Syrjälä 10
Filip Söderlund 7
Benjamin Peitsaro 4
Joacim Broman 3
Benny Broman 2
Armi Pärt 1
Tuomas Laitinen 12 torj.

Ottelun tähtipelaajat
3 tähteä Bogdan Klepa, HIFK
2 tähteä Roni Syrjälä, Dicken
1 tähti André Udd, HIFK

SEURAAVA KOTIOTTELU
HIFK – SIF
La 17.12. klo 17:00