Pirkkolasta jäi Dicken otsaan

Käsipallon SM-Liiga
Dicken – HIFK 38-21 (20-9)
Ke 28.10. klo 18:30
Pirkkolan palloiluhalli

Pirkkolassa käytiin käsipallokauden ensimmäinen Stadin Derby, kun yhden tappion kärsinyt HIFK matkusti tappiottoman Dickenin vieraaksi. IFK:n hyvät peliotteet eivät siirtyneet vieraskentälle saakka, vaan Dicken käytti vieraitaan parketin putsaamiseen jo ekalta jaksolta lähtien. Ensiminuuteilla Dicken esiintyi hieman vahvemmin, ja alle viidessä minuutissa isännillä oli kolmen maalin johto 5-2. Pariminuuttisella kirillä IFK onnistui kirimään maalin päähän, mutta 5-4 maali herätti pedon toisella puolen kenttää. Dicken voitti seuraavan 11 minuutin jakson 9 maalilla IFK:n nollaa vastaan, ja ero rusahti 10 maaliin juuri ensimmäisen vartin täytyttyä. Loput avausjaksosta mentiin melko tasaisella maalitahdilla, mutta yhdeksän tehtyä oli IFK:n heikoin puolituntinen tällä kaudella.

11 maalin ero puoliajalla ei antanut suurempia mahdollisuuksia kovaa pelitempoa jatkanutta Dickeniä vastaan toisellakaan jaksolla. IFK teki hyökkäyksissä heikkoja ratkaisuja, jotka melkein joka kerralla päättyivät nopeaan kontramaaliin omassa päässä. 14 torjunnalla Bogdan Klepa pääsi melkein 30 % torjuntatehoihin, mutta vastaiskuja tuli niin hurjalla vauhdilla että omaan päähän upposi eniten takaiskuja tällä kaudella. Dicken-tolppien välissä Mikael Mäkelä otti lähes 50 % IFK-yrityksistä käsiinsä, kun Drumsö IK oli puolustanut IFK:n epätoivoisiin heittopaikkoihin.

IFK:lla on lähes pari viikkoa aikaa selvittää päänsä Pirkkolan karusellista, sillä seuraava liigamatsi käydään kotoisalla UT:lla tiistaina 10. marraskuuta. Vastuksena on tutut raitapaidat epätavalliselta sarjapaikalta, sillä BK-46 on viiden kierroksen jälkeen toiseksi viimeisenä vain yhden voiton (ÅIFK) saavuttaneena.

SEURAAVA KOTIOTTELU:
HIFK – BK-46
Ti 10.11. klo 19:30