SIF nappasi kärkipaikan kahdella voitolla

Käsipallon SM-Liiga
HIFK – Sjundeå IF  22-29 (12-15)
Pe 22.3. klo 18:30
Helsingin Urheilutalo

Perjantaina nähtiin toinen näytös alemman loppusarjan ratkaisevasta kaksoiskohtaamisesta. Siuntio oli edellisessä matsissa noussut tasapisteisiin kaatamalla IFK:n kotonaan, ja nyt lopullinen paremmuus ratkaistiin Helsingissä kauden viidennessä keskinäisessä pelissä. Matsin alussa maaliverkot heiluivat tasaisesti molemmissa päissä, ja 7 minuutin kohdalla jengit olivat tasoissa 4-4. IFK sai hieman parannettua tarkkuuttaan hyökkäyksissä, ja lisäsi johtoaan päättäväisillä ratkaisuilla. Reilun vartin kohdalla kotijohto oli suurimmillaan 4 maalia tilanteessa 10-6, ja Siuntio siirtyi Punan erikoisvartiointiin. IFK:n kuviot muuttuivat liian kieroiksi ja joukkueelle tuli runsaasti pallonmenetyksiä omissa hyökkäyksissä. Siuntio iski vauhdilla vastaiskuihin, ja nousi alle 7 minuutissa johtoon 10-11. Ardo Punan rankkari toi IFK:n tasoihin, mutta sitten Oscar Udd yllätettiin punaisella kortilla paidassa roikkumisesta. Tilanne herätti ymmärrettävästi kysymyksiä, jotka tuomaristo hiljensi vielä bonusminuuteilla ja IFK pääsi alivoimalle koko loppujakson ajaksi. SIF upotti loppuhetkillä neljä maalia lisää, ja pääsi tauolle kolmen maalin johdossa 12-15.

Toisen jakson alussa Siuntio piti yllä parempaa vauhtia, tuplaten johtonsa kuuteen maaliin vain viidessä minuutissa. IFK:n aikalisällä mietittiin uudestaan kopissa sovittuja asioita, ja maalitolppien väliin tuli Kristofer Karlsson. Karlsson otti paikkansa tyylillä, torjuen 5,5 heittoa Siuntion seuraavista 7 yrityksestä. Harmillisin takaisku oli puolittainen jalkatorjunta, mistä pallo jatkoi tolpan ja yläriman kautta verkkoon. Pysäytykset auttoivat IFK:n vahvasti takaisin matsiin, sillä 10 minuuttia myöhemmin Ardo Puna tasoitti tilanteeksi 21-21 huipentaen mukavan fiiliksen UT:n katsomossa. Tämä olikin lähes viimeinen ilonaihe IFK-illassa, sillä SIF ei suostunut luopumaan voittopisteistään. Kolmen tähden pelaajaksi valittu Rony Leven nokitti Karlssonin torjuntavireen, ja pysäytti kaiken loppuminuuteilla. Koko pelissä Leven torjui 17 kertaa (46%) tarjoten hyvät pohjat Siuntion loppukirille. Viimeisellä vartilla IFK onnistui maalinteossa vain kahdesti, samalla kun SIF nappasi jatkosarjan ykköspaikan itselleen 8 maalilla.

Sarjataulukossa Siuntion kaksi voittoa veivät keltavihreät takaa-ajoasemista kahdella pisteellä IFK:n edelle. SIF:n hyvä kevätvire tuskin aiheuttaa pistemenetyksiä viimeisillä kierroksilla Atlasta ja Åbo IFK:ta vastaan. IFK puolestaan ei ole saanut kovin tasapainoisia esityksiä jatkosarjassa, mutta viimeisissä peleissä on aikaa hioa omat otteet terävään kuntoon ennen puolivälieriä ylemmän jatkosarjan kolmosia vastaan. IFK vierailee ensi perjantaina Åbossa ja jatkosarjan viimeinen kotimatsi Atlasta vastaan pelataan Kalliossa tiistaina 2.4.

Maalintekijät
HIFK  22
#8   Ardo Puna  6
#14  Sten Toomla  5
#22  Vladimir Knopinskii  4
#21  Christoffer Eneberg  3
#92  Niclas Ahlgren  3
#10  Kristian Jansson  1

SIF  29
F. Karlsson  7
S. Maasalu  6
E. Zakharov  5
O. Varik  5
A.v.Numers  3
G. Svanbäck  1
C. Thor  1
C. Weurlander  1