SIF voittoon sarja-avauksessa

Käsipallon SM-Liiga
HIFK – SIF 22-32 (10-18)
Su 21.9. klo 16:00
Helsingin UT

Liigakausi 2014-15 saatiin yskähdellen käyntiin UT:lla sunnuntain avausottelussa. Vaikka pelaajia on tullut ja mennyt ympäri IFK:n koppia kesäkauden aikana, löytyi ekan pelin pöytäkirjaan vain 8 kenttäpelaajaa. Vajaasta miehistöstä moni joutui pelaamaan hiukan vieraalta paikalta, eikä IFK:n peli lähtenyt käyntiin ensimmäisen puoliajan kuluessa. Puolustuksesta ei löytynyt yhteistä linjaa, ja hyökkäyspäässäkään ei nähty riittävän vaarallisia ratkaisuja. Näinpä Siuntio piti pelin hallussaan, ja selvästi paremmalla yhteispelillä takoi jo puolessa tunnissa 8 maalin johtoaseman.

Toisen jakson alkuun HIFK onnistui terävöittämään puolustustaan. Parempi peli omassa päässä toi lisää vauhtia myös hyökkäyksiin, ja alle 9 minuutissa IFK oli kirinyt jo viidellä osumalla tilanteeseen 17-20. SIF otti aikalisän, ja teki onnistuneita muutoksia peliin joilla vieraat pääsivät ylös kuopastaan. Keltapaidat tuplasivat johtonsa nopeasti kuuteen, ja tyhjän vaihtopenkin väsyttämä IFK alkoi luopua toivosta. Loppuminuuteilla Siuntion voittonumeroiksi varmistui 10 maalin erolla 22-32.

Maalintekijät
HIFK 22

Jasper Hellberg 8
Jasu Heino 4
Olev Eensalu 4
Richard Ahlgren 4
Antti Koskela 1
Henrik Mattsson 1

Sjundeå IF 32
Theo Westerlund 8
Janne Korpimäki 8
Christoffer Modig 6
Gustav Svanbäck 3
Christoffer Holm 2
Anton Luuppala 2
Alexander Holmberg 1
Jaan Kauge 1
Rasmus Blässar 1

Varoitukset
HIFK

Richard Ahlgren
Harri Pitkänen
SIF
Christoffer Modig
Ravo Voosalu
Vidar Cabell

Rangaistukset
HIFK 5 x 2 min

Antti Koskela 2
Jasper Hellberg
Olev Eensalu
Thomas Åkermarck
SIF 2 x 2 min
Theo Westerlund
Niklas Sillman

LähiTapiola -tähtipelaajat:
3 tähteä Theo Westerlund, SIF
2 tähteä Christoffer Modig, SIF
1 tähti Jasper Hellberg, HIFK

Valmentajien kommentit
Kenneth Bäcklund, HIFK: ”Yhtä ja toista jäi tänään parannettavaksi. Tiesimme että alku olisi vaikeaa, kun riveistä puuttui paljon vanhoja ja muutama uusi oli ajettava sisään hieman vieraille pelipaikoille. Toisen jakson alussa saatiin puolustaminen sovittuun malliin ja ero pieneni kolmeen maaliin.
Sitten erehdyimme hakemaan maaleja vain hyökkäämällä, ja oma puolustaminen taas unohtui.”

Kaj Hagman, SIF: ”Puolustuspeliin olen tyytyväinen, sillä IFK:n kokoonpano ei ollut tänään niin laaja mitä siirtouutisten perusteella odotimme. Hyökkäyksessä IFK ei ollut aivan niin vaarallinen kuin viime vuonna. Toisen jakson alussa olimme aika lampaita, mutta hyvä että pääsimme harjoittelemaan 1-5 puolustusta vastaan pelaamista”

HIFK:n seuraava kotiottelu pe 26.9. klo 19:00 HIFK-BK-46.