Siuntio yllätti IFK:n ja kutsuvieraat vierasvoitolla

Miesten SM-Liiga
HIFK – SIF 25-35 (16-14)
Su 10.2. klo 17:30
Helsingin UT

Vuoden 2013 hyvillä tehoilla aloittanut HIFK kohtasi sunnuntain kotipeliputkessa Sjundeå IF:n. Urheilutalossa pelattiin ensin naisten SM-sarjan ottelu HIFK-SIF, jonka IFK:n naisten joukkue hoiti selvin lukemin 31-23. Tuplamatsin toisessa osassa IFK:n ja Siuntion miesten joukkueet hakivat ratkaisua paremmuuteen, kahden edellisen keskinäisen ottelun päätyttyä yhden maalin voittoihin SIF:lle ja toisella yrityksellä IFK:lle. Sunnuntain ottelussa kutsuvieraina oli Elokuu-yhtye, joka osallistui Veikkauksen julkkistulosveto-kilpailuun 20 eur panoksella. Elokuun tulosveto vaikutti olevan hyvin kohdallaan ensimmäisen puoliajan jälkeen, mutta toisen jakson tapahtumat yllätti niin isännät kuin kutsuvieraatkin.

Pelin alkuminuuteilla IFK pääsi paremmin vauhtiin Serghei Glincan ja Tom Lindströmin maaleilla. Vain neljässä minuutissa IFK oli harppauksen edellä tilanteessa 5-2. Hyvä alku piti IFK:n parin maalin johdossa 20 minuuttiin asti, kun SIF pääsi ensimmäistä kertaa rinnalle tilanteessa 9-9. Kolmella peräkkäisellä maalilla IFK otti takaisin etumatkansa, ja erätauon alkaessa eroa oli vielä kaksi maalia IFK:n hyväksi 16-14.

Toisella jaksolla SIF aloitti päättäväisesti. Vieraat ottivat Andre Orellin miesvartiointiin, ja IFK-hyökkäys jäikin etsimään tehoja muilta paikoilta. SIF kuitenkin onnistui maalinteossa tehokkaasti, ja vain kolmessa minuutissa peli oli jo tasan 17-17. Orel ei jäänyt seisoskelemaan toiminnan ulkopuolelle, vaan yritti aktiivisesti päästä mukaan maalintekoon. Läpiajo laidasta päättyi pelottavan näköiseen tilanteeseen, kun tasapainonsa menettänyt Orel lensi selkä edellä päin betoniseinää. Kova törmäys piti vahvan heittäjän sivussa reilut viisi minuuttia, mutta onneksi tilanteessa ei tullut vakavia vammoja. Kolhittuna ja erikoisvartioinnissa Andre Orel ei kuitenkaan osunut toisella jaksolla kertaakaan, vaan miehen kaikki 4 maalia syntyivät ensimmäisen vartin aikana.

IFK:n maalinteko joutui takalukkoon loukkaantumisen jälkeen, joukkueen pelatessa lähes 10 minuutin jakson ilman maaleja. Siuntio ei jäänyt punapaitoja odottamaan, vaan vieraat nousivat 20-24 johtoon kun ottelua oli 15 minuuttia jäljellä. IFK:n tehohetki tuotti jälleen kolme peräkkäistä maalia, ja tilanteessa 23-24 yleisössä odotettiin taas tiukkaa loppuratkaisua. SIF otti aikalisän hengen keräämiseksi, ja palasi kentälle täräyttäen kuusi peräkkäistä maalia tilanteeseen 23-30. IFK:n voimat loppuivat nyt liian nopeasti, ja SIF jatkoi maalintekoa rankaisten IFK:n virheistä hyökkäyspäässä. Loppuhetkillä Siuntio juoksi nopeita vastaiskuja, ja viimeisteli armottomasti voittaen viimeiset 10 minuuttia maalein 2-11.

Ottelussa nähtiin ulkomaalaiset tuomarit, kun eri liittojen välinen tuomarivaihto toi kentälle virolaiskaksikon Lillepea – Kull. Kulttuuriero näkyi ottelun alussa, kun kumpikaan joukkue ei osannut sopeutua erilaiseen linjaan. Avausjaksolla nähtiin runsaasti rangaistuksia, ja yhtä paljon prostestointia pelaajien selittäessa tuomareille parempia tuomioita. Vihellykset pysyivät kuitenkin johdonmukaisina, ja peli pysyi hyvin vierasmaalaisten tuomionjakajien käsissä. Siuntio nappasi voiton puolustamalla IFK:n Moldovan miehet varjoihin. Orel osui neljästi ennen vaarallista törmäystään, ja Glincalle merkittiin viisi pelitilannemaalia sekä pari onnistunutta rankkaria. Siuntion parhaat esiintyjät olivat maalilla palloja napsinut Rony Levén ja raa’alla voimalla heittojaan verkkoon upottanut Patrik Grönberg. IFK-pelureista monikaan ei tavoittanut omaa tasoaan, mutta Tom Lindström voidaan laskea onnistujien lyhyelle listalle seitsemällä maalillaan.

Veikkauksen Julkkistulosvedossa Elokuun vetämät tulokset olivat pieniä kotivoittoja 30 maalin tuntumassa. Viime hetkillä revenneet maalilukemat yllättivät muutkin käsipallo-veikkaajat, sillä ottelun lopputuloksen tulosveto-kerroin oli lopulta 1 585. Monivedossa yhdessä Atlas-BK46 tuloksen (20-25) kanssa kukaan ei osannut veikata kahden pelin maaleja oikein.

Ottelun maaligrafiikka, peliminuutit ja -tilanne
HIFK SIF Maalit (640x608)