Syksyn ensimmäinen vierasvoitto Siuntiosta

Käsipallon SM-Liiga
Sjundeä IF – HIFK 31-34 (15-16)
La 5.12. klo 16:00
Siuntion palloiluhalli

IFK:n syyskausi on tuloksellisesti ollut kaksijakoinen – ennen Siuntion matkaa IFK:lla oli täydet pisteet kotikentältään, muttei yhtään voittoa vieraskentiltä. Viidestä vieraspelistä saaliina oli sentään 3 tasapeliä (Cocks, Atlas, Dynamo) mutta yhdessäkään ottelussa IFK:n johto ei riittänyt loppusummeriin saakka. Siuntiossa isännät aloittivat pelin nälkäisinä, ja avausmaalin jälkeen SIF pysytteli edellä 13 minuuttiin asti. Maaliverkot heiluivat ahkerasti molemmissa päissä, kun kummankaan joukkueen puolustus ei saanut rytmiä kohdalleen.

IFK pääsi ensimmäistä kertaa edelle tilanteessa 7-8 ajassa 13:35, mutta Enebergille tuomittu rangaistus päästi Siuntion takaisin johtoon. IFK:n Protcenko tasoitti pelin alivoimallakin, kunnes Eneberg kuittasi jäähynsä johtomaalilla 9-10. Hetkeä myöhemmin Eneberg joutui uudestaan jäähypenkille, ja Taavi Tibar upotti jälleen rikkeestä seuranneen rangaistusheiton. Protcenko onnistui jälleen miesvajauksesta huolimatta, mutta seuraavasta tilanteesta myös Shevchenko lähetettiin jäähypenkille Enebergin seuraksi. Nikola Zujic onnistui tekemään tärkeän 12-13 maalin IFK:n pelatessa kahden vajauksella, mutta Patrik Grönberg otti johtopaikan takaisin SIF:lle heti jäähyjen jälkeen. Viimeisen kympin aikana IFK heitti kolme peräkkäistä maalia päästen ensimmäistä kertaa kahden maalin johtoon, mutta SIF sai vielä puoliajan viimeisen maalin taas Taavi Tibarin kädestä.

Puoliajan jälkeen SIF iski nopean tasoituksen, mutta nyt IFK pysytteli edellä. Zujicin ulosajosta huolimatta maaleja tehtiin tasatahtiin molempiin päätyihin, ja 2-minuuttisen päättyessä tilanne oli edelleen tasan 19-19. Täysilukuinen IFK pelasi ottelun parhaan 10-minuuttisen, siirtyen viiden maalin johtoon 21-26 voittamalla jakson maalein 2-7. Viiden maalin tappio ei vielä lannistanut SIF:iä, vaan yleisö sai jännittää pisteiden puolesta kun kotijengi kiri viidessä minuutissa vain maalin päähän 26-27. Tasoitusmaalia ei kuitenkaan koskaan nähty, ja tällä kertaa IFK onnistui pitämään matsin käsissään loppuun asti. Loppuminuuteilla IFK pelasi hyökkäykset rauhallisesti ratkaisuihin saakka, ja ero kasvoi lopulta kolmeen maaliin 31-34.

Seuraava liigaottelu nähdään taas kotikentällä, kun HIFK kohtaa kaimat Turusta eli Åbo IFK:n. Matsi pelataan perjantai-iltana Helsingin Urheilutalolla klo 19:00 alkaen.

Maalintekijät HIFK
Roman Protcenko 11
Niclas Ahlgren 5
Nikola Zujic 4
Rasmus Hallbäck 4
Alexander von Numers 3
Christoffer Eneberg 3
Sergey Shevchenko 2
Antti Koskela 2