Täydet pisteet Turun matkalta

ÅIFK-HIFK maalit 26.01.13

Miesten SM-Liiga
ÅIFK – HIFK 26-30 (14-14)
La 26.1. klo 14:00
Samppalinna, Turku

Lauantaina HIFK sai kokea Handisliigan toiseksi pisimmän vierasmatkan, kun toisen sarjakierroksen viimeisessä ottelussa joukkue sai matkustaa Turkuun saakka. Aikainen viikonloppulähtö ei aiheuttanut suurempia ongelmia, ja HIFK oli valmiina peliin lähes alkuminuuteista lähtien. Myös Åbo IFK oli saanut matsiin hyvän latauksen, ja ottelu pysyi tasaisena koko ensimmäisen puoliajan. Avauskympillä ÅIFK:n hyökkäys onnistui tehokkaammin, ja isännät olivat kolmen maalin johdossa 6-3 ainoastaan Sergei Glincan onnistuessa maalienteossa HIFK:lle. Lopulta kahden peräkkäisen ÅIFK-jäähyn aikana Glincalle löytyi apuja muiltakin pelipaikoilta, ja HIFK nousi nopeasti 7-8 johtoon kun pelin ensimmäinen vartti tuli täyteen. ÅIFK-aikalisän jälkeen maalintekoa jatkettiin tasatahtiin, ja summerin soidessa tilanne jäikin tasoihin 14-14.

Puoliajalla Åbo IFK löysi uutta kiukkua matsin jatkamiseen, ja tauon jälkeen isännät repäisivät kuudessa minuutissa ottelun suurimman johtonsa karkaamalla 19-15 etumatkalle, HIFK:n epäonnistuessa omissa maalipaikoissaan. Aikainen aikalisä toi kuitenkin lisää huolellisuutta HIFK-hyökkäyksiin, ja viisi minuuttia myöhemmin ero oli kaventunut vain yhteen tilanteessa 20-19 Aivar Paistin torjuttua åbolaisten yritykset. HIFK onnistui pelaamaan alivoimansa ilman takaiskuja päästen ensimmäistä kertaa tasoihin 21-21 ajassa 45 minuuttia. Joukkueet tekivät maaleja vuorotellen pari kerrallaan, mutta tasatilanne kesti 54 minuuttiin asti lukemiin 25-25.

Ajassa 56:26 turkulaisten paras maalintekijä Olev Eensalu otti puolustustilanteessa 2 min rangaistuksen, ja tarpeettomalla prostestoinnilla puhui jäähyn neljäksi minuutiksi eli ottelun loppuun asti. Yhden maalin takaa-ajossa ÅIFK pelasi alivoimansa riskillä ilman maalivahtia, ja HIFK pääsi repäisemään eron selvemmäksi pallonriistojen jälkeen kun ÅIFK-veskari Ville Nordqvist oli vasta palaamassa kustannuspaikalleen tai kokonaan vaihtopenkin puolella. Eensalun tuplajäähyn aikana HIFK heitti ratkaisevat neljä maalia, myös maalivahti Paistin kädestä, ja varmisti kolmannen peräkkäisen ottelun ilman tappiota lopputuloksella 26-30.

Ottelun maaligrafiikka, peliminuutit ja -tilanne
ÅIFK-HIFK maalit 26.01.13