Toverillinen tasapeli sisarseurojen kesken

Käsipallon SM-Liiga
HIFK – Grankulla IFK  25-25 (11-17)
Ke 28.11. klo 19:00
Helsingin Urheilutalo

Ensimmäisen liigakierros saatiin täyteen keskiviikkona, kun HIFK kohtasi kaimat Kauniaisista. Stadin ensimmäiset pakkaspäivät olivat saaneet HIFK:n pelin aivan jäähän, ja ottelun alussa kentällä hyrräsi vain valkovihreä hirmumyrsky. Granin aggressiivisen korkea puolustus sai HIFK:n aivan aseettomaksi, ja torjuntojen ja pallonriistojen jälkeen GrIFK kävi vauhdilla iskemässä vastaiskut HIFK-maaliin. 0-3 aloituksen jälkeen HIFK sai avausmaalin kuudennella minuutilla Niclas Ahlgrenin kaventaessa kahdesti peräkkäin. Siitä eteenpäin Gr-veska Albert Georgs ei erehtynyt kertaakaan yli 10-minuuttisen jakson aikana, ja GrIFK otti matsin haltuun törkeästi 8 peräkkäisellä maalilla. Vain vartin pelin jälkeen HIFK:lle laskettiin lukua lukemissa 2-11. Lopulta jääpuikot putosivat HIFK:n lahkeesta, ja kotijoukkue alkoi herätä horroksestaan tekemällä 4 maalia 3 minuutissa. GrIFK piti kiinni noin kahdeksan maalin johdostaan viimeisille minuuteille asti, kunnes Ardo Puna ja Vladimir Knopinskii pistivät ekan jakson paketttiin vielä kahdella arvokkaalla kavennuksella ja lukemiksi saatiin vähemmän hävyttömät 11-17.

Puoliaika toi paremmin voimia punaisiin IFK-paitoihin, ja vahvasti hyökänneet isännät pakottivat Granin kahteen ulosajoon toisen jakson alussa. HIFK käytti ylivoimansa tehokkaasti hyväkseen, ja vain 7 minuutissa ero oli kutistunut vain kolmeen maaliin. Kiri alkoi köhiä ajassa 41 minuuttia, kun huolimattomasti Gr-pelaajiin törmäillyt Nikita Dolganov sai jo kolmannen ulosajonsa. HIFK:lla oli muutenkin vajausta takamiehissä, ja matsin loppuajan Niclas Ahlgren sai yrittää maalintekoa pakin paikalta. Grani oli 4 maalin johtoasemassa vielä 9 minuuttia ennen loppusummeria, mutta päättäväisesti taistellut HIFK kiipesi koko ajan lähemmäs. Ardo Puna heitti viimeisen vartin aikana viisi maalia, ja koko iltana 5 maalia tehnyt Knopinskii toi IFK:n yhden maalin päähän ajassa 55 minuuttia.

GrIFK sai viimeisellä kympillä tehtyä vain kaksi maalia, kunnes 24-25 tilanteessa vieraille tarjottiin ratkaisua rankkariviivalta vain 3 minuuttia ennen loppua. Borislav Vladisavljevic pysäytti Anthony Hellakosken yrityksen ja nyt HIFK pääsi hakemaan tasoitusta. Molemmilta jengeiltä alkoi näkyä hermoilua, mutta lopulta Rödakin pääsi kokeilemaan tärkeää 7m-heittoa. Ardo Puna täräytti voimalla illan 10. maalinsa, ja HIFK pääsi ensimmäistä kertaa tasoihin ajassa 59 minuuttia. Viimeinen vastus oli pelikello, joka näytti tarjoavan Granille ratkaisevan hyökkäysvuoron. GrIFK sai otettua aikalisän varmojen kuvioiden sopimiseksi, mutta HIFK-puolustus sai riistettyä pallon ennen maalinteko-yritystä. Nyt voiton avaimet olivat HIFK:n käsissä, ja aikaa lopulliseen ratkaisuun noin 20 sekuntia. HIFK onnistui tällä kertaa pitämään päänsä kylmänä ja pelaamaan tilanteen loppuun asti, mutta tänään Ardo Punan viimeinen heitto jäi melko heikoksi ja Albert Georgs onnistui pelastamaan vieraille pisteen loppusummerin soidessa.

Matsin parhaana pelaajana palkittiin GrIFK:n maalivahti Albert Georgs, joka nappasi kiinni 20 HIFK-heittoa. Kollega Vladisavljevic HIFK-paidassa otti seulaa matkineen puolustuksen takana 7 torjuntaa, jotka kuitenkin herättivät toivoa noususta. Granilaisten parhaat viimeistelijät olivat Patrik Lång 6 maalilla ja Sami Silfver (5), HIFK:n kärkimiehet Punan jälkeen olivat Knopinskii (5) ja Ahlgren (4). Ensimmäinen kolmannes matsista meni täysin roskapönttöön, kun 20 minuutin kohdalla HIFK oli 4-12 tappiolla. Röda jaksoi kuitenkin luottaa omaan työntekoon, ja loput 40 minuuttia kentällä nähtiin kaksikin joukkuetta. Alku oli hirveintä sotkua mitä UT:lla on tänä vuonna nähty, mutta yhdeksän maalin takaa-ajo vedettiin tasoihin ja voittokin oli yhden onnistumisen päässä. Tasapelipiste maistuu HIFK:n puolella varmasti makeammalta kuin Granissa, lisäksi ero sarjataulukossa pysyi nyt kahdessa pisteessä. Hyvää fiilistä matsin loppupuolelta tarvitaan seuraavan kerran lauantaina, kun IFK tavoittelee TV-kameroiden edessä kauden 2018-19 Cup-mestaruutta Riihimäen Cocksin käsistä.