Vihdoin voitto ilman hermoromahdusta

Käsipallon SM-Liiga
HIFK – Atlas 27-24 (10-13)
Ti 9.2. klo 19:30
Helsingin UT

Paikallistunnelmaa oli tarjolla taas tiistaina. IFK:lla ei ollut mitään mörköjä menneisyydessä, vain iloinen peli-ilta edessään kylään tulleita vantaalaisia vastaan. Matsi saatiin käyntiin maalivahtien esittelyillä, kun sekä Klepa että Atlas-vahti Tuomas Laitinen nappasivat kiinni molempien jengien ensimmäiset hyökkäykset. Atlas sai lopulta aloittaa maalinteon, mutta IFK iski nopeasti kolme seuraavaa osumaa Niclas Ahlgrenin jatkettua Protcenkon tuplan jälkeen. Sitten oli puolustuksen vuoro ottaa vastuuta, ja seuraavaa maalia saatiin odottaa yli neljä minuuttia. Atlas löysi paremmat aseet hyökkäyksiinsä ja vieraat tekivät viisi maalia putkeen karaten 3-6 johtoon. IFK-aikalisän jälkeen isännätkin pääsivät takaisin maalin makuun, ja 21 minuutin kohdalla tilanne oli tasan 7-7. Jakson loppuminuuteilla Atlas otti taas uuden voimahetken ja repäisi kolmen maalin taukojohdon 10-13 Tuomas Laitisen pysäyttäessä IFK:n heitot.

Puoliaika ei tehnyt hyvää tehokkaasti esiintyneille veskareille, sillä ensimmäiset 6 minuuttia tuottivat heti yhteensä 9 maalia. IFK:lla oli parempi tahti maalinteossa, kun Antti Koskela tasoitti pelin tilanteeseen 16-16 ja Niclas Ahlgren vei IFK:n ensimmäistä kertaa edelle puolen tunnin Atlas-johdon jälkeen. Molemmilla joukkueilla oli vaikeuksia pitää kiinni suoritustasostaan, ja hetkeä myöhemmin Atlas johti taas kahdella kun IFK ei saanut käytettyä maalipaikkojaan. Tämän jälkeen puolestaan Atlas kadotti juonen omasta pelistään, ja johtoasema vaihteli puolelta toiselle tilanteeseen 22-22 asti.

51 minuutin kohdalla Atlaksen Mirza Mimic tuomittiin kakkoselle, ja Roman Protcenko sai viedä IFK:n lopulliselle etumatkalle 7m-viivalta. IFK:n Niclas Ahlgren ja Atlaksen Milan Filic pääsivät vielä peräjälkeen jäähypenkille, ja Roman Protcenko käytti vapaan tilan puolustuksessa hyödykseen kahdella maalilla. Kun vielä Antti Koskela venytti eron neljään maaliin, alkoi näyttää siltä ettei loppuratkaisu olisi niin dramaattinen kuin IFK:n kahdessa edellisessä pelissä. Eikä ollutkaan, sillä Atlaksen loppukiriin kuului vain yksi kosmeettinen kavennus viimeisen 5-minuuttisen aikana. Ja yksi kosminen k***pää, kun kahteen maaliin ottelussa jäänyt Sebastian Säkkinen yritti saalistaa Ahlgrenille uutta polvivammaa rynnäten jalkoihin matsin viimeisessä heitossa 2 sekuntia ennen loppua. Nacke välttyi vammoilta vaarallisessa tilanteessa, ja Atlas jäi ilman voittoa jo kolmannen kerran IFK:ta vastaan. Sarjataulukossa joukkueiden ero kasvoi nyt viiteen pisteeseen. Viimeinen kohtaaminen nähdään runkosarjan päätöskierroksella, ja sijoitukset ainakin tällä hetkellä viittaavat myös jälleennäkemiseen puolivälierien merkeissä.

Maalintekijät:
HIFK 27

Roman Protcenko 7
Sergey Shevchenko 7
Niclas Ahlgren 6
Antti Koskela 3
Christoffer Eneberg 2
Johannes Bargum 1
Henri Storsjö 1

Atlas 24
Heikki Laitinen 6
Nikko Kinos 4
Milan Filic 4
Mirza Mimic 4
Erkka Näntö 2
Sebastian Säkkinen 2
Milos Maksimovic 1
Mikk Vainikk 1

IFK jatkaa pelejään UT:lla heti lauantaina, kun vastaan saapuu Riihimäen Dynamo. Samoin Atlas kohtaa riihimäkeläisjengin, mutta pelaa Cocksia vastaan vieraissa.

SEURAAVA KOTIOTTELU
HIFK – Dynamo
La 13.2. klo 17:00
Helsingin UT