Viides peli vie välieriin

Atlas II (640x265)

Miesten SM-Liiga
Puolivälierä 4/5
HIFK – Atlas 25-22 (14-10)
Ma 28.3. klo 19:00 Helsingin UT

Maanantain matsissa IFK oli kuilun reunalla selkä seinää vasten veitsi kurkulla. Pakkovoitto kauden jatkumiseksi toi hyvää vauhtia isäntien pelaamiseen, ja IFK otti hallitsevan 5-1 johdon vain 8 minuutissa. Turvallinen kotikenttä antoi taas itseluottamusta IFK:n puolustuspeliin, ja hyvin Atlasta vastaan esiintynyt Freddy Wickström vahti maaliaan tehokkaasti tälläkin kertaa. Runsaat pallonriistot toivat IFK:lle runsaasti tekopaikkoja harppuunahyökkäyksistä tai puolinopeista, ja pallot upposivat paremmin Atlas-maaliin nyt kun kyläläiset eivät ehtiään kasata muuriaan kentän keskelle. 10 minuutin kohdalla Atlas otti lyhyen tehohetken ja IFK:n etumatka väheni puoleen vieraiden 7-5 kavennuksella. Peli kuitenkin pysyi IFK:n hallinnassa, ja ensimmäisen puoliajan loppuessa ero oli kasvanut taas neljään maaliin 14-10.

Toisen jakson alussa Niclas Ahlgren aloitti maalinteon IFK:lle. Atlas oli muuttanut puolustustaan, pitäen Roman Protcenkon erikoispuolustuksessa. Vaikka Protcenko ei ollutkaan mikään maalitykki tähän mennessä, vaikeutti pelinrakentajan eliminointi selvästi IFK:n hyökkäyskuvioita. Viiden maalin johto kutistui nopeasti vain kahteen osumaan, ja huonoja uutisia oli myös Jasu Heinon loukkaantuminen epäonnisessa liukastumisessa. Kiristynyt ero kiristi myös tunnelmia kentällä, ja tunnelmia piti jäähdytellä muutamankin kakkosen edestä. IFK sai energiansa suunnattua oikeisiin asioihin, ja 17-15 johto muuttui jopa kuuden maalin välimatkaksi 21-15 viimeisen 10-minuuttisen alkaessa. Atlas iski vahvasti takaisin ja neljällä peräkkäisellä vierasmaalilla Kalliossa nähtiin taas jännittävä loppu. Välimatka pysyi kuitenkin vähintään kahdessa maalissa, ja ennen viimeistä 90 sekuntia ero oli palautunut viiteen maaliin IFK:n hyväksi Niclas Ahlgrenin pitäessä vauhtia päällä kohti Atlas-päätyä. Niclas Ahlgren kirjoitti myös kookkaan merkkipaalun IFK:n seurahistoriaan, sillä Naken 24-20 maali oli IFK:n 30 000. maali SM-sarjassa.

Parilla kosmeettisella viimeisten hetkien maalilla Atlas pienensi lopullisen eron vain kolmeen maaliin 25-22. Stadin Kevään neljäs ottelu tuotti siis sarjan neljännen kotivoiton, ja IFK:n tehtävänä on seuraavaksi katkaista kotivoittojen putki Myyrmäessä viimeisessä, viidennessä ottelussa keskiviikkona. Myyrmäen Urheilutalolle toivotaan mahdollisimman vahvaa IFK-kannustusta, maanantaina UT:llakin nähtiin kauden tähän asti paras yleisölukema kun 308 katsojaa oli jännittämässä ottelun voittajaa. Myyrmäkeen löytyy luultavasti vielä enemmän kyläläisiä ratkaisuotteluun, joten kaikkien IFK-kannattajien tukea tarvitaan. Stadin Kingit antoivat reilusti lisää voimaa IFK:lle kotipelissä, ja kaikki pelaajat sekä valmennus toivovat samaa meteliä Myrtsiinkin.

Maalintekijät
HIFK 25

Ahlgren Niclas 10
Zujic Nikola 3
Protsenko Roman 3
Hallbäck Rasmus 3
Shevchenko Sheva 1
Pitkänen Harri 1
Koskela Antti 1
Heino Jasper 1
Eneberg Christoffer 1
Bargum Johannes 1

Atlas Vantaa 22
Säkkinen Sebastian 6
Kinos Nikko 4
Filic Milan 4
Kivinen Jani 3
Maletic Srdjan 2
Janicijevic Aleksandar 2
Vainikk Mikk 1

RATKAISEVA 5. PUOLIVÄLIERÄ
Atlas – HIFK
Ke 30.3. klo 19:00
Myyrmäen Urheilutalo