West rikkoi IFK:n kotitaian

Käsipallon SM-Liiga
HIFK – HC West 28-30 (16-15)
Ke 4.12. klo 19:00
Helsingin UT

Keskiviikon paikallismatsissa nähtiin viihdyttävä trilleri, kun IFK ja West väänsivät voitosta viime hetkille saakka. Molemmat joukkueet joutuivat peliin hieman sovelletulla miehistöllä, kun HC West oli menettänyt varusmiehiään sotaharjoitukseen. IFK:lla rivejä puolestaan harvensi harvinaisen epäonninen syyskausi ja viisi yhtäaikaista loukkaantumista. Vieraat sopeutuivat tilanteeseen paremmin, kun West aloitti ottelun neljällä peräkkäisellä maalilla. Huonon alun jälkeen IFK ei kuitenkaan jäätynyt, vaan nousi johtoon jo vartin kohdalla von Numersin heittäessä 8-7 osuman. Ensimmäisen jakson loppuminuutit pelattiin tasaisesti, ja lopulta IFK pääsi kääntymään kopissa yhden maalin taukojohdossa 16-15.

Toisen jakson alussa IFK keräsi jo lupaavan 21-18 johdon, mutta tällä kertaa granilaiset saivat syöksynsä korjattua. 10 minuuttia myöhemmin West oli kääntänyt pelin 21-24 vierasjohtoon. Loppuminuuteilla IFK hätäili omissa ratkaisuissaan ja avoimetkin heittopaikat tärähtivät kauas päätyseinälle. Ohiheitoillaan tärkeän kirin aikana IFK ei enää päässyt Westin rinnalle, Antti Koskelan tuotua isännät lähimmillään yhden maalin päähän tilanteessa 27-28 kun peliä oli jäljellä vajaat kolme minuuttia. Näin HC West aiheutti IFK:lle tämän kauden ensimmäisen kotitappion, ja tipautti IFK:n neljän pisteen päähän sarjataulukon ykkössijan jakavasta kärkikolmikosta.

Käsipallovuosi 2013 päättyy haastavilla matseilla, kun Westin jälkeen edessä ovat vielä Dicken vieraissa ja Cocks kotikentällä. Syksyn viimeinen handispeli Urheilutalolla pelataan lauantaina 21.12, tervetuloa paikalle ennen jouluaskareiden aloittamista.