Joukkue-esittely HIFK


B-poikien SM-sarja
Final 4-lopputurnaus
La 23.4. – Su 24.4.2022
Helsingin Urheilutalo

Helsingin IFK         
– runkosarjan 1. sija

HIFK:n B-pojat dominoivat sarjaa kauden alusta saakka, ja voittivat kaikki 14 ottelua sarjassa. Kaikkia Final4-joukkueita vastaan HIFK saavutti puhtaat 6 voittoa, ja välierä-vastus BK-46 kaatui kahdesti. Karjaalla HIFK otti 25-31 voiton, vaikka ottelun paras viimeistelijä BK-46:n Ivan Roos upotti 9 maalia. Maaliskuussa Kalliossa HIFK ja BK aloittivat tasaisesti, mutta vartin pelin jälkeen IFK pelasi tehokkaammin jakson loppuun ja voitti ensimmäisen puoliajan maalein 16-11. Toisen jakson alussa IFK:lla oli vielä parempi vauhti, ja vain 12 minuutin aikana ero kasvoi jopa 15 maaliin. Välimatka pysyi lähes samana loppuun asti, sillä IFK:lle merkittiin 14 maalin voitto 36-22.

Runkosarjan tilastoissa HIFK piti paikkansa ykkösenä niin tehdyissä, kuin päästetyissä maaleissa. Maalinteossa IFK oli 438 tehdyllä maalilla 56 osumaa tehokkaampi kuin toiseksi eniten maaleja tehnyt BK-46 (382 tehtyä). Myös oman maalin puolustaminen toimi IFK:lla parhaiten, ja 14 ottelussa palloja upposi omiin vain 289 (ka. 20,6 / ott). Toiseksi vähiten päästettyjä oli kolmospaikan Pargas IF:llä, jolla 14 pelissä takaiskuja tuli 334 (keskiarvo 23,9 maalia / ottelu). HIFK:lle kirjattiin loogisesti sarjan paras maaliero +149. 

HIFK:n kovin viimeistelijä runkosarjassa oli Vili Leppänen, jonka kädestä lähti 104 maalia 12 pelissä. Sarjan kovin maalitykki BK:n Linus Lundqvist upotti 14 ottelussa jopa 130 maalia. IFK:n Jakob Meinander oli sarjassa kuudentena 82 täysosumalla, ja myös Anton Koskue (56), Oskari Suopajärvi (52) ja Altti Kolkki (50) rikkoivat IFK:ssa 50 maalin rajan runkosarjassa.
 

Final 4-kokoonpanot netissä

Paperiton ottelutapahtuma soveltuu erityisen hyvin korona-ajan poikkeuskäytäntöihin. Fyysisen kontaktin vähentämiseksi ottelukohtainen käsiohjelma on aina ladattavissa sähköisesti oman kännykän näytölle.
 
Lopputurnauksen kaikissa otteluissa joukkueiden kokoonpanot julkaistaan aina pelipäivänä IFK-kotisivuilla, mistä pelaajat on helppo tarkastaa omalla puhelimella.
 

Jos et ehdi hakea linkkejä matsiennakosta tai SoMe-kanavista, on käsiohjelma mahdollista ladata lippukassalta löytyvän QR-koodin avulla. QR-koodi luetaan älypuhelimen kameraa käyttäen, ja sovellus avaa näyttöön molempien joukkueiden kokoonpanot sekä muita tärkeitä tietoja ottelusta. Erilaisia QR-ohjelmia löydät runsaasti sovelluskaupoista nimellä ”QR Reader”

 

 

Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä SolidSport-sovelluksen nettistriiminä.

Final 4-lopputurnauksen jokainen ottelu lähetetään suorana SolidSport-suoratoistopalvelun kautta. Sivustolta voit ostaa yksittäisiä ottelulähetyksiä hintaan 5,90 eur / ottelu, tai kuukausipassin lopputurnauksen kaikkiin matseihin hintaan 9,90 eur / kk. Voit tilata kuukausipassin jo nyt ja näet jokaisen matsin livenä SolidSportin kautta! Mene osoitteeseen https://solidsport.com/hifk-handball-junior/ ja tilaa katseluoikeus Final 4-otteluihin.